FARBOWANIE POMOCY !!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » FARBOWANIE POMOCY !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: FARBOWANIE POMOCY !!!

Hej dziewczyny, pisze tutaj bo nie wiem co mam już robić .. Od paru miesięcy farbowałam włosy "szamponem" koloryzującym L'Oreal Casting Creme Gloss, nie jest to trwała koloryzacja i właśnie na tym mi zależało, ale do rzeczy..
Wszystko było pięknie, ładnie dopóki nie zaczęły wypadać mi włosy. Wszystkie badania miałam w normie, brałam witaminy itp .. ale problem tkwił w tym, że przy wypłukiwaniu się tej farby włosy po prostu wypadają. Nie jest to wypadanie garściami ale i tak mi to bardzo przeszkadza.. Mój naturalny kolor to jasny brąz a farbowałam na czarny. Kolor wyblakł, mam odrosty, więc proszę Was o rade - czy znacie jakieś farby bądź coś co przyciemi włosy w bardziej naturalny sposób, może w aptece coś takiego dostanę, cokolwiek co może mi pomóc.
Z góry dziękuje !!! smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: FARBOWANIE POMOCY !!!

Znajdź gdzieś w pobliżu sklep zielarski i zapytaj o hennę, można nią ładnie przyciemnić włosy, kolorów jest dość sporo a na włosy działa jak odżywka. Też miałam problem z wypadaniem włosów, moje włosy po hennie były w o wiele lepszej kondycji i lśniły, ja z ciemnego brązu przyciemniałam je bardzo ciemny brąz. Co ważne taki dobry efekt uzyskiwałam po tradycyjnej hennie w proszku, nie gotowych preparatach w tubach na bazie henny. Czasem ciężko je kupić, część sklepów zielarskich ma już tylko te gotowce w tubach, ale zawsze możesz poszukać na allegro.

3

Dziękuje za pomoc wink w poniedziałek biegnę smile

4

Jeśli uda Ci się kupić te proszkowaną to zalewa się to ciepła wodą lub herbatą do uzyskania konsystencji papki i takie cieplutkie błotko nakładasz na włosy, wówczas ja zawijam to folią, ręcznikiem albo dwoma, tak by jak najdłużej utrzymać ciepło. Zdarzało mi się też podgrzewać całość suszarką.
Powodzenia smile

Pamiętaj czarnulka, że po hennie tej prawdziwej, nie będziesz mogła już malować a tym bardziej rozjaśniać włosów chemicznie. Henna nie ma kolorów. Henna jest po prostu ruda. Ty zainteresuj się takim barwnikiem jak indygo i amla. W odpowiednich proporcjach. Stosuję farbowanie ziołami już od 3 lat, swoje włosy sprzedaje u fryzjerów więc myślę, że posiadam dość spora wiedzę. Jeśli jesteś zainteresowana gdzie kupić najlepsze jakościowo ziołowe barwniki oraz w jakich proporcjach je mieszać to zapraszam na priv. Chętnie pomogę smile

6

Wszelkie ziołowe mieszanki i tak często występują pod nazwą henny, niezależnie od koloru, po prostu powszechnie kojarzy się tak ziołowe farby do włosów smile
I ja nie obraziłabym się na namiar na porządną hennę, ostatnio w zielarskim nacięłam się na niezbyt dobrą. Odcień moich włosów ledwo się po niej ocieplił i zyskał kilka kasztanowych refleksów widocznych w silnym słonecznym świetle.

7 Ostatnio edytowany przez WhiskeyInTheJar (2013-09-23 23:50:32)

Tak masz racje, na ziołowe mieszanki mówi sie henna, ale fajnie wyprowadzić kogoś z błędu by miał świadomość że jest to mylna nazwa i odnosi się tylko do jednego konkretnego zioła i konkretnego koloru. Chociaż henna stanowi zazwyczaj kolor bazowy do farbowania innymi ziołami. Kupuje ostatnio hennę ze sklepu pola henny, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę oraz ze sklepu mazidła. Też wystarczy wpisać i wyskoczy. Nie będę podawać konkretnych linków bo chyba tutaj nie wolno. Są naprawdę dobre jakościowo i dobrze łapią kolor, a mój ciemny chodny brąz jest dość ciężki do osiągnięcia smile

8

Byłam na obu stronach, linków faktycznie nie można wstawiać. Henne zamówiłam wczoraj przy okazji innych zakupów, sprawdzałam w internecie opinie i efekty wyglądało dobrze smile Może wreszcie uda mi się trochę zrudzieć smile Venita sobie z moimi włosami nie poradziła a to chyba obecnie najbardziej rozpowszechniona marka w sklepach zielarskich.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » FARBOWANIE POMOCY !!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024