Miażdżące kompleksy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Miażdżące kompleksy

Witam. Mam okropne kompleksy i aż nie chce mi się żyć. Ale oszczędzę wam opisu moich myśli samobójczych. Proszę tylko o poradę co w sobie podkreślać. Nie ma we mnie nic ładnego. Ramiona mam szerokie niczym pudzian, nie posiadam wcięcia w talii (taki prosty drąg), biodra mam zapadłe i sto razy węższe niż ramiona, pupa jest płaska(nie polecajcie mi ćwiczeń, bo robię to regularnie), nogi krzywe i do tego uda i łydki strasznie umięśnione po raz kolejny niczym u pudziana, stopy szerokie z powykrzywianymi palcami, palce u dłoni również, a do tego mam całe owłosione ciało w związku problemami hormonalnymi. Jak czuć się atrakcyjną i kobiecą? Dookoła tyle ślicznych dziewczyn, a ja taki paszczur. Ja nawet nie wiem co mogłabym podkreślić, bo we wszystkim wyglądam paskudnie. Macie może jakieś pomysły?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miażdżące kompleksy

Na pewno da się zrobić sporo z włoskami. Nie wszystko poprawisz z dnia na dzień, ale małe zmiany poprawiają nasze samopoczucie. wink

3

Ale co mogę zrobić z włoskami? Niestety nie mogę przyjmować żadnych leków hormonalnych, a włoski mam na całym ciele. Niektóre po 0.5 cm ( na brzuchu, piersiach, pośladkach, stopach, palcach u dłoni). Jak mam się tego pozbyć? Nadmienię, ze po 2h od depilacji odrastają.

4

Sama mam jasną karnację, a ciemne włoski i denerwują mnie nawet drobne wink W tych najbardziej ,,porośniętych" miejsach polecam depilator, dobrze też zrobi opalenizna, choćby kilka minut na solarium. Poza tym wyrywanie tych pojedynczych bardziej widocznych na piersiach, stopach. Na większych obszarach, gdzie włoski są drobniejsze zastosuj krem rozjaśniający - z łatwością zamówisz go przez internet. Naprawdę rezultaty są świetne. wink

5

Dziękuję isztar za odp. Mogę spróbować, nie mam jednak możliwości by depilować się codziennie. Więc efekty będą marne. Brzuch też mam depilować? Jak wspomniałam włoski są bardzo widoczne. Piersi prawie całe są zarośnięte i nie jest to meszek, a twarde męskie, długie włosy. Jak mam się czuć kobiecą depilując codziennie klatkę piersiową, brzuch, pośladki, nogi, ręce, palce, stopy, plecy? Do tego ta męska figura...

6

Co jest najlepsze na kompleksy? Akceptacja. Nie wierzę, że jesteś takim strasznym paszczurem, bo na pewno masz w sobie coś pięknego :-) jak każda z nas :-) Jeżeli chodzi o wady w wyglądzie można je skutecznie zamaskować odpowiednim ubiorem. Wystarczy trochę pokombinować a skorygujesz wszystko co chcesz.
Chociaż ... Ja kiedyś uważałam, że mam za dużą pupę, naprawdę starałam się robić wszystko, żeby troszkę z niej "zrzucić" kiedy nic nie pomagało, bo chudłam wszędzie a nie tam, zaczęłam ją akceptować i nawet teraz ją lubię i czuję się mega kobieco :-) zamiast chować się pod zwiewnymi sukienkami, ubieram dopasowane rzeczy i czuję się naprawdę atrakcyjnie :-)
Zapewne jesteś zbyt krytyczna wobec siebie i Twój problem nie leży w wyglądzie, a zupełnie gdzie indziej. Musisz się nastawić pozytywnie - to działa smile

7

Sweil Dziękuję za posta. Właśnie dlatego założyłam ten wątek, by dowiedzieć się co mogę podkreślić :-) Opisałam też swoje mankamenty. Dopasowanych ubrań nie mogę mieć bo wyglądam jak facet. Nóg nie mogę odsłonić, bo są umięśnione i mam strasznie grube łydki, butów na obcasie nie ubiorę, bo mam szeroką stopę i krzywe palce. Jak się więc ubierać?

8

Nie jestem stylistką i nie potrafię Ci doradzić profesjonalnie, ale pamiętaj, że internet to skarbnica wiedzy smile Wystarczy trochę posiedzieć i poszperać, na pewno znajdziesz mnóstwo porad, a może i gotowe stylizacje smile Powodzenia!

9

Skoro masz męskie owłosienie i androgeniczną sylwetkę to mimo wszystko powinnaś skonsultować się z lekarzem. Nie możesz brać hormonów bo? Czy jesteś świadoma, że problemy z hormonami odpowiedzialnymi za nasz cechy płciowe i ich natężenie mogą być w przyszłości powodem trudności zajścia w ciążę?
Często ludzie piszą coś tutaj, co ewidentnie nadaje się do lekarza. Faceci o stulejkach, kobiety o nadmiernym owłosieniu i tym podobne. Pytają co zrobić i jak z tym żyć. Z tym nie trzeba żyć - to można leczyć. Trochę odwagi tylko i spojrzenia na świat z myślą, że może być lepiej, bo sami go kreujemy.

10

Konsultowałam się z lekarzami i to nie tylko w naszym kraju, ale mam zbyt dużo przeciwwskazań i przyjmowanie hormonów może się dla mnie skończyć tragicznie. Dzieci nie będę miała, szanse są znikome, ale pogodziłam się z tym. Na całe szczęście mogę zakryć się od stóp do szyi, zostaje tylko twarz, ale nic nie zrobię z tym owłosieniem. Trudno...W każdym bądź razie, podkreślanie moich "atutów" jest dość ciężkie, bo nie ma czego podkreślać...

11

A ja myślę że połowa z Twojego opisu samej siebie jest grubo przesadzona ..pora zacząć dostrzegać zalety i pracować nad nimi wink Każdy z nas ma swoje atuty ,być może zbyt zła wizja samej siebie Cię przerosła i przysłoniła prawdziwy pogląd na siebie wink

12

Znałam osoby, które nie znalazłaby się na pewno na okładkach pism poświęconych modzie, a jednak promieniały optymizmem, czy też takim rodzajem wewnętrznej siły, że naprawdę nie zauważało się jakichś mankamentów w urodzie. Sporo zależy od nastawienia.

13

Mam świadomość tego, że nastawienie jest kluczowe dla naszego samopoczucia. Też znałam osoby niezbyt urodziwe, które były szczęśliwe. Mi jednak daleko do ich wyglądu. Ad. Mirra, Nie jestem przekonana, że postrzegam swoją osobę jak w krzywym zwierciadle. Nawet bliskie mi osoby nie potrafiły powiedzieć co mogłabym eksponować. Efekt tego jest taki, że chodzę w czarnych worowatych ubraniach.

14

I myślisz ze czarne workowate worki Ci pomogą ? Może masz ładne oczy- podkreśl je . Fajna fryzura wink Wyślij zdjęcie a powiem Ci ile rzeczy masz w sobie które mogą stać się atutem smile

15

Oczy, małe szparki i krótkie rzęsy, o wypłowiałym szarym kolorze. Włosy krótkie, brązowe ścięte przyzwoicie ( dobrane przez naprawdę dobrego fryzjera), ale mimo wszystko nie powodują, że robię "wow". Tak właściwie nie skupiam się na twarzy, bo i u innych ludzi nie zwracam na to wgl uwagi. Figura jest najważniejsza. Wiem, że workowate ubrania w niczym nie pomagają, ale naprawdę nie mam czego podkreślać, bo jak podkreślić męską figurę gdzie ani nóg ani stóp nie wypada odsłaniać, a ramiona są dwa razy szersze niż biodra. Czasami się pocieszam myślą, że byłabym naprawdę idealnym mężczyzną...

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024