Dowiedziałam się, że jestem ćpunką...nękanie psychiczne w domu.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Dowiedziałam się, że jestem ćpunką...nękanie psychiczne w domu....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Dowiedziałam się, że jestem ćpunką...nękanie psychiczne w domu....

Mam poważny problem z którym sobie coraz mniej radzę. Ja i moje ciało. Mam wrażenie, że popadam w nerwicę. Czuję zagrożenie, ciągły niepokój, kołatanie serca i bóle brzucha, nic mi się nie chce, mało co mnie cieszy. Nie wiem właściwie czego to objawy. Rodzina wykańcza mnie psychicznie. Mam 27 lat mieszkam z rodzicami i narzeczonym w domku jednorodzinnym na górze. Ojciec jest alkocholikiem, który obecnie pije mniej niż kiedyś i nie stosuje już przemocy fizycznej, matka leczy się psychiatrycznie nie wiem na co. Z ojcem nie rozmawiam wogóle z matką ogólnikowo, ale to co usłyszałam ostatnio zwaliło mnie z nóg. Tak się stało, że ja i matka mamy jedną koleżankę, sąsiadkę, która często u nas bywa. To rozsądna i normalna kobieta, którą daże dużą sympatią i zaufaniem. Już nie raz monitorowała mi, że mówione są do niej różne rzeczy na mnie i mojego narzeczonego przez moją matkę{podejrzewam, że ojciec pierze jej mózg). Ostatnio usłyszałam, że ćpamy. Zszokowało mnie to bardzo i zdenerwowało zarazem, ponieważ nigdy nie miałam ani ja ani mój narzeczony kontaktu z narkotykami, nigdy nas nie bawiły takie rzeczy, poza tym oboje żyjemy normalnie, mamy stałe prace dość odpowiedzialne i jesteśmy wykształceni. Odbieram to jako obelge na swój temat. Ojciec tworzył już różne bajki na mój temat, a teraz "wyczuł narkotyki na górze". Masakra. Uważam ,ze robi to specjalnie. Jestem tak zwanym gorszym dzieckiem i tym mniej kochanym. Podobno gdy byłam mała chciał mnie wyrzucić z 10 piętra przez balkon, ale matka go powstrzymała. Mój ojciec ma za to ukochane dziecko, mojego młodszego brata, który bierze narkotyki, a aktualnie przebywa w zakładzie karnym. Od zawsze byłam przez niego pomawiana np. kłamie że studiuje, jestem alkoholiczką, kłamie, że pracuje i wiele wiele innych. Wszystko to było zazwyczaj mówione za moimi plecami do matki. Czy możliwe jest, że on w swoim chorym umyśle chce mnie oczernić by wybielić swojego syneczka? Dodam, ze mój brat oficjalnie kradł i ćpał w domu i było to za cichym przyzwoleniem rodziców. Pozatym jest mi wstyd przed narzeczonym ,który pochodzi z normalnej rodziny. Decyzja o wyprowadzce jest już podjęta, ale to jeszcze troche potrwa. Czy mogę zgłosić to gdzieś, pewnie nie , ale tak pytam. Czy takie coś kwalifikuje się jako przemoc psychiczna? Wiem, ze tekst jest bardzo chaotyczny, ale jestem bardzo zdenerwowana. Dziękuję za wszelkie sugestie. Troche mi lżej...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dowiedziałam się, że jestem ćpunką...nękanie psychiczne w domu....

Wyprowadzaj się jak najszybciej. Nawet urwij z nimi kontakt całkowicie. Ja choruje na nerwice, niestety moja choroba okazała się dziedziczna, również po mamie, ale moja nigdy nie tworzyła takich scen. Jesteśmy świadome swoich dolegliwości, ale nie obwiniamy innych.

3

sluuu napisał/a:

Wyprowadzaj się jak najszybciej. Nawet urwij z nimi kontakt całkowicie. Ja choruje na nerwice, niestety moja choroba okazała się dziedziczna, również po mamie, ale moja nigdy nie tworzyła takich scen. Jesteśmy świadome swoich dolegliwości, ale nie obwiniamy innych.

Dziękuje za odpowiedź. Wiem, że muszę jak najszybciej sie wynieść dla własnego dobra. Co prawda, wiem, że to brutalne, ale chciałabym się zemścić przed odejściem na ojcu, gdyż nie zamierzam z nim utrzymywać żadnych kontaktów. Matki jest mi żal, bo jest chorą osobą.

4

Witaj smutna26,
Powiedz mi, czy ojciec się leczy? Czy był lub chodzi na jakąś terapie? Rozumiem jak może wyprowadzić z równowagi takie bezmyślne gadanie alkoholika - mieszkałam wiele lat z ojczymem, który był alkoholikiem i również wiele razy słyszałam nieprawdziwe informacje na mój lub inny temat. To są konfabulacje. Alkoholik pijąc, zatraca się w teraźniejszości. Później chcąc uzupełnić te informacje, które mu umknęły, zastępuje je wymyślonymi, nieprawdziwymi historiami.

Moja rada jest również taka abyś się wyprowadziła jak najszybciej. Najważniejsze, że masz wsparcie w narzeczonym. A co do zemsty, sama nie wiem. Myślę, że jak się wyprowadzisz i zerwiesz kontakt, to kiedyś zdadzą sobie sprawę jaki popełnili błąd.

5

malamiki napisał/a:

Witaj smutna26,
Powiedz mi, czy ojciec się leczy? Czy był lub chodzi na jakąś terapie? Rozumiem jak może wyprowadzić z równowagi takie bezmyślne gadanie alkoholika - mieszkałam wiele lat z ojczymem, który był alkoholikiem i również wiele razy słyszałam nieprawdziwe informacje na mój lub inny temat. To są konfabulacje. Alkoholik pijąc, zatraca się w teraźniejszości. Później chcąc uzupełnić te informacje, które mu umknęły, zastępuje je wymyślonymi, nieprawdziwymi historiami.

Moja rada jest również taka abyś się wyprowadziła jak najszybciej. Najważniejsze, że masz wsparcie w narzeczonym. A co do zemsty, sama nie wiem. Myślę, że jak się wyprowadzisz i zerwiesz kontakt, to kiedyś zdadzą sobie sprawę jaki popełnili błąd.

Ojciec nigdy się nie leczył, nigdy nie dopuścił nawet myśli, że jest alkocholikiem tak sądzę. Przed ludźmi bardzo udaje do tego stopnia, że kupuje alkochol na drugim końcu miasta tak, żeby nikt z sąsiadów nie widział. Ciekawie to ujęłaś z tym wymyślaniem nowej rzeczywistości. Wyprowadzę się jak najszybciej, już szukam czegoś odpowiedniego. Uważam, że takie utrudnianie przez niego mi życia, wymyślanie i sterowanie matką (która jest właścicielką domu w 75%, ja w 25%) ma na celu być może sprawy spadkowe, bądź inne jego plany w stosunku odziedziczenia domu przez mojego brata, ale to tylko moje przypuszczenia. przypuszczam, że to także może być jakaś choroba psychiczna spowodowana nadużywaniem, ale na tym się nie znam.

6

jak najszybciej sie wyprowadzic i zaczac swoje zycie .Mscisc sie ? W jakim celu ? Nie szkoda Ci energii? Chorzy ludzie i tak nic z tego nie wywnioskuja.Uciekac jak najszybciej.Majatek ,spadek ......,najwazniejsze jest zdrowie i spokoj.Warto rowniez spotkac sie ze specjalista np terapeuta.Zycie w takim dpmu z pewnoscia zostawilo slad na psychice.

7

nie warto sie mścić!!!!!!!!!!!! odejdz zyj włąsnym zyciem nie rozpamiętuj tego co było bo to ogromny minus dla waszego zwiazku.kochacie sie i bądzcie szczęsliwi trzymam kciuki

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Dowiedziałam się, że jestem ćpunką...nękanie psychiczne w domu....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024