Czy zaprosic mezczyzne na randke/spotkanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy zaprosic mezczyzne na randke/spotkanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Czy zaprosic mezczyzne na randke/spotkanie?

Co sadza faceci? Fajnie jest gdy dziewczyna proponuje randke/spotkanie i pierwsza wyciaga reke, czy wydaje sie wtedy nachalna i nieatrakcyjna?

Czy jest to schleba dla ego dla mezczyzny czy jest odebrane jako niepotrzebny ruch, w sytuacji, gdy on tez jest zainteresowany, bo ona 'nie jest juz 'zdobycza'?

Jakie jest wasze zdanie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy zaprosic mezczyzne na randke/spotkanie?

Nie wydasz nieatrakcyjna czy nachalna, jak kogoś zaprosisz. Pod warnkiem, że nikogo tym nie nękasz wink

123Annie123 napisał/a:

Nie wydasz nieatrakcyjna czy nachalna, jak kogoś zaprosisz. Pod warnkiem, że nikogo tym nie nękasz wink

Nie mowie o sobie. Chce bardziej wyrobic sobie opinie, co inni o tym mysla. Wedlug mnie to chyba bardz zalezy od sytuacji, ale kiedys jeden moj znajomy powiedzial, ze ze wzgledu na to, ze mezczyzni sa rzadko proszeni na randki przez kobiety, on by uznal to za komplement i odwazny krok. Inny znajomy powiedzial, ze zabraloby mu to polowe zabawy. Wiec jak to jest?

4

My jesteśmy łowcami z natury,jak nam zwierzyna nie ucieka lub sama podchodzi to coś jest nie tak.. Nie ma przyjemności zdobywania .
Możesz go zaprosić nie koniecznie używając słowa "randka" Kup dwa bilety do kina ,powiedz że miałaś iść z koleżanką ale odmówiła w ostatniej chwili i czy nie poszedł z tobą bo nie chcesz żeby się bilet zmarnował .Troszkę finezji i pomysłowości, a resztę zostaw mu ,następny krok należy do niego. wink
Powodzenia

5 Ostatnio edytowany przez aksolotl (2013-08-21 20:57:49)

Nie jestem facetem, za to zdarzało mi się wiele razy robić pierwszy krok w stosunku do mężczyzny. Nie ma jednego rozwoju wypadków. Możesz trafić na

1) takich, których taka sytuacja wprawi w zakłopotanie i którzy na przykład będą Cię zamęczać pytaniami, czy zawsze proponujesz mężczyznom spotkania <losers :>

2) takich, którym będzie to schlebiało i wydawało się bardzo seksowne, że to kobieta przejmuje inicjatywę

3) takich, którzy w ogóle nie zrozumieją, że proponujesz im randkę. Koleżankom się zdarzało smile

W moim otoczeniu i wśród pewnych siebie atrakcyjnych facetów - czyli właściwie tych, którzy sami nie mają problemów z zaproszeniem kogokolwiek gdziekolwiek - przeważa 2), opcja 1) to raczej chłopcy bardzo nieśmiali, ale też się zdarzają.

aksolotl napisał/a:

Nie jestem facetem, za to zdarzało mi się wiele razy robić pierwszy krok w stosunku do mężczyzny. Nie ma jednego rozwoju wypadków. Możesz trafić na

1) takich, których taka sytuacja wprawi w zakłopotanie i którzy na przykład będą Cię zamęczać pytaniami, czy zawsze proponujesz mężczyznom spotkania <losers :>

2) takich, którym będzie to schlebiało i wydawało się bardzo seksowne, że to kobieta przejmuje inicjatywę

3) takich, którzy w ogóle nie zrozumieją, że proponujesz im randkę. Koleżankom się zdarzało smile

W moim otoczeniu i wśród pewnych siebie atrakcyjnych facetów - czyli właściwie tych, którzy sami nie mają problemów z zaproszeniem kogokolwiek gdziekolwiek - przeważa 2), opcja 1) to raczej chłopcy bardzo nieśmiali, ale też się zdarzają.

Dzieki!

7

Nie każdy mężczyzna ma instynkt łowcy. Spotkałam jeden taki przypadek w życiu...jakbym czekała na jego pierwszy krok to mogłam i osiwieć big_smile...dlatego ja nic złego nie widzę w tym, że to dziewczyna zaprasza lub coś proponuje smile

8

Nigdy nikogo nie zaprosiłam na pierwszą randkę.
W tej kwestii jestem staroświecka wink
Ale ukłony dla Pań, które spróbowały.

9

lovemurder napisał/a:

Nigdy nikogo nie zaprosiłam na pierwszą randkę.
W tej kwestii jestem staroświecka wink
Ale ukłony dla Pań, które spróbowały.

Spróbuj kiedyś smile Trzymanie się utartych schematów jest nudne. Proponując spotkanie sama przejmujesz niejako kontrolę nad sytuacją. Kto wie, może Ci się to spodoba.

10

I nie patrz na to, co mówią inni smile

11

123Annie123 napisał/a:

I nie patrz na to, co mówią inni smile

Popieram w 100% smile Co złego jest w tym że kogoś zaprosisz ? Nic smile

12

smile nie patrze na innych i nie uwazam to za coś złego, po prostu taka jestem.
być może kiedyś spróbuje, dla funU wink

13

zielonaparasolka napisał/a:

Co sadza faceci? Fajnie jest gdy dziewczyna proponuje randke/spotkanie i pierwsza wyciaga reke, czy wydaje sie wtedy nachalna i nieatrakcyjna?

Czy jest to schleba dla ego dla mezczyzny czy jest odebrane jako niepotrzebny ruch, w sytuacji, gdy on tez jest zainteresowany, bo ona 'nie jest juz 'zdobycza'?

Jakie jest wasze zdanie?

Nic z tych rzeczy, uważam to za coś normalnego. Czy to ważne kto zrobi pierwszy krok?
Przedstawiasz dziwne myslenie wg mnie stereotypowe. Kobiety już dawno przestały być księżniczkami zamknietymi w wieży, które trzeba zdobyc. smile

14

To i tak kobieta wybiera faceta który ma ją wybrać. Zapraszając go na spotkanie pomijasz ten krok smile
Facet może jest nieśmiały i potrzebuje czasu żeby się rozkręcić smile

Oczywiście niech to będzie spotkanie jak ze znajomym. Poznajcie się i sami zobaczycie co z tego wyjdzie smile

15

zielonaparasolka napisał/a:

Proponuj randkę, ale tak abyś mogła z twarzą wyjść jeśli da Ci kosza. Proponuj randkę tak, aby on miał łątwą drogę odwrotu, bez kombinacji.

Zła metoda: "Hej! Umówilibyśmy się na kawę albo na spacer? Co sądzisz?"
Wtedy on musi powiedziec jak nie chce "No... nie wiem... teraz nie mam czasu.. może kiedy indziej.", albo "Niestety teraz nie mogę", albo "No dobra! Zobaczymy. Odezwę się.". Jak usłyszysz takie odpowiedzi to będzie Ci źle i jemu źle.

DOBRA metoda: "Hej! Jak będę miała kiedyś czas po południu, to moglibyśmy się umówić na jakieś spotkanie. Jak będziesz chciał to daj mi znać, okej?". Wtedy on odpowie "No dobra!" i jeśli ma trochę oleju w głowie, to się z Tobą umówi. A jak jest ciapa to się nie umówi. A jak Ciebie nie chce, nie podobasz się to też się nie umówi.

Dobre, ale ostre:  "Jak bardzo będziesz chciał, to może zgodzę się z Tobą wyjść gdzieś wieczorem.", "Wydaje mi się, że gdybyś usilnie chciał mnie wyrwać gdzieś, to być może wzięłabym taką propozycję pod rozwagę...".

Guzik prawda z tą "zdobyczą". Nie wiem skąd się to nawet wzięło. Jak kobieta nie współpracuje, nie daje sygnałów zainteresowania, to się jej nie zdobywa. Zdobywają jedynie tacy, co nie liczą się z wolą kobiety. Dlatego te ładne, co ciągle muszą odtrącać adoratorów najczęściej są nieszczęsliwe, bo zdobyte zostały przez największych ignorantów, którzy owe odtrącanie skutecznie ignorowali.

Zatem do dzieła dziewczyno!

16

To dobre, Kenobi, ale nawet lepiej: "Robisz cos wieczorem? Moze bysmy wyskoczyli na drinka?". Nie wiem, ja tak zawsze zagajalam. Brzmi neutralnie, nie jak osaczanie kogos, a w wypadku odmowy nie konczy sie porazka, bo to w koncu jest takie luzne zaproszenie, a nie pytanie "Chcesz sie ze mna na randke umowic?".

17 Ostatnio edytowany przez aksolotl (2013-08-22 11:18:35)

kenobi napisał/a:

Dobre, ale ostre:  "Jak bardzo będziesz chciał, to może zgodzę się z Tobą wyjść gdzieś wieczorem.", "Wydaje mi się, że gdybyś usilnie chciał mnie wyrwać gdzieś, to być może wzięłabym taką propozycję pod rozwagę...".

Hua hua hua.

Super kwestia. Ale tylko do końca gimnazjum smile Potem raczej unikaj infantylnych, pseudo kokieteryjnych wstawek, bo mogą co najwyżej wywołać chichrawkę u odbiorcy.

- EDIT -

Chyba, że jesteś tą babką w "Idach marcowych" flirtującą z Ryanem Goslingiem - w tak erotycznie naładowanych sytuacjach wszystko przejdzie wink

18

Raz mi dziewczyna powiedziała, że jak będę chciał, to mogę się z nią umówić, ale nie chciałem, więc siedziałem cicho i nikomu krzywda się nie stała i w relacjach się nie zburzyło. A inna mi powiedziała "Czy pójdziemy ..... (gdzieś-tam)?", a ja jej powiedziałem, że innym razem, to powiedziała, że w takim razie lepiej w ogóle i trzasnęła słuchawką. Takie dwie skrajne sytuacje pamiętam... może to był problem małoletniości...

19

adlernewman napisał/a:

To dobre, Kenobi, ale nawet lepiej: "Robisz cos wieczorem? Moze bysmy wyskoczyli na drinka?". Nie wiem, ja tak zawsze zagajalam. Brzmi neutralnie, nie jak osaczanie kogos, a w wypadku odmowy nie konczy sie porazka, bo to w koncu jest takie luzne zaproszenie, a nie pytanie "Chcesz sie ze mna na randke umowic?".

To jest zdecydowanie najlepszy tekst smile Wystarczająco luźny i nienachalny smile

20 Ostatnio edytowany przez 123Annie123 (2013-08-22 12:50:00)

Moja historyjka:
zauważyłam, że pewien koleś nie może oderwać ode mnie wzroku, chyba że na niego spojrzałam no i miał tremę w moim towarzystwie. Pewnego dnia ładnie się ubrałam, podeszłam do niego i przy jego paczce znajomych ( koło ośmiu czy dziewięciu ich było) rzuciłam taki tekst:
"cześć. no to kiedy masz czas, aby się ze mną spotkać ?"
Dodam, że byłam pewna odmowy. Miło się jednak rozczarowałam smile Zanim się zorientowałam, już trzymał swój kalendarz w ręce i pytał się, którego mi najbardziej pasuje i bez zwłoki zanotował sobie pod tym dniem miejsce i godzinę. Zjawił się punktualnie, a spotkania trwały jeszcze kilka miesięcy big_smile

Oczywiście gościa już znałam od ponad połowy roku i jego zachowanie zaczęło mnie troszkę drażnić. Nie wytrzymałam i zapytałam. Poza tym, on też mi wpadł w oko big_smile
Ale to było dawno temu...

Raz się żyje, a trzeba mieć później co wspominać na starość big_smile

21

Ja od jakiegoś czasu nie mam problemu z robieniem 'pierwszego kroku'.
Nie uważam żeby to było coś wstydliwego .
Panowie też nigdy źle się nie wypowiedzieli na temat mojego zachowania.
Oczywiście nie wylatuje z tekstami typu 'Pójdziesz ze mną na randkę przy świecach i romantycznej muzyce'?
Najlepiej jak zapytasz o coś neutralnego ( to o biletach do kina było super! Można się wtedy zachowywać naturalnie ):)

22

Po kilku nieudanych znajomosciach jak i braku wiedzy na tematy mesko-damskie wkoncu nauczylam sie, ze jesli chlopakowi zalezy to dziewczyna tez powinna wykazac zainteresowanie. Spotykalam sie z chlopakiem kilka tygodni, wszystko wydawalo by sie isc w dobrym kierunku, raz dzwonil on, raz ja, raz on proponowal spotkanie a raz ja. Nie bylo nachalnosci z mojej strony ale nagle przestal sie koles odzywac do mnie. Jakis czas potem jego kumpel mi powiedzial, ze on jest typem co lubi zdobywac. Ale chwila, czy to nie o to chodzi zeby rowniez pokazac zainteresowanie z naszej strony? Jak bym nigdy sie pierwsza do niego nie odzywala to on by pomyslal ze mi nie zalezy i moglby wtedy stracic zainteresowanie. A moze na takiego typa trafilam? Myslalam juz ze rozumie cale te relacje damsko-meskie a jak sie okazuje to troche to pogmatwane jest ;-)

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy zaprosic mezczyzne na randke/spotkanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024