SEO copywriting, pisanie tekstów, opowiadań - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » SEO copywriting, pisanie tekstów, opowiadań

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: SEO copywriting, pisanie tekstów, opowiadań

Jak w temacie. Pisać umiem całkiem fajnie, błędów nie robię, język polski to moje zainteresowanie, momentami zboczenie:) Uwielbiam pisać, ale z tego, co czytałam, wynika, że na opowiadaniach zbyt wiele się nie zarobi... Potrzebuję pracy na wczoraj właściwie, ale póki co ofert 'stacjonarnej' na razie nie mam. Jak w ogóle wygląda jakaś rejestracja np. w markecie tekstów albo giełdzie tekstów? Trzeba podawać jakieś swoje dokładne dane osobowe? Ile można zarobić? Ktoś z Was już tak pracował, pracuje? Mogę pisać naprawdę mnóstwo tekstów dziennie, lubię to i szybko mi to idzie, łatwo i przyjemnie, ale jak np.wyszukiwać tematy, które się sprzedadzą? Szukam mentorki/mentora, jakichś podstaw, od czego konkretnie zacząć...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: SEO copywriting, pisanie tekstów, opowiadań

A co to ma do SEO?

3

Z tego co czytałam jakiś czas temu, pisanie tekstów ma wiele wspólnego z SEO? Pisze się teksty z hasłami pod wyszukiwarki na zlecenie, na dany temat, co ułatwia pozycjonowanie i wyszukiwanie ich?

4

Kochana, ja wiem, ze potrzebujesz pracy na juz, ale na tym kokosow nie zarobisz... Wiecej zarabia sprzataczka...

5

SEO to określanie strategii pozycjonowania. Wymaga wiedzy technicznej. Pisanie tekstów to margines zagadnienia.

6

To prawda, seo copywritng jest wiedzą poboczną względem pozycjonowania, jednak jest także dobrym sposobem na rozpoczęcie swojej przygody z SEO. Polecam ci jednak założenie własnej strony lub bloga... na tym mozna dobrze zarobić, jesli jest się wytrwałym, pracowitym i ma się to coś, być moze ty to masz.

7

Oj, mylicie się - copywriting (a seocopywriting tym bardziej) ma bardzo dużo wspólnego z pozycjonowaniem smile. Pozycjonowanie to inaczej SEO, więc jak może to nie mieć związku z seocopywritingiem.

8

Na giełdzie jest mało zleceń, a ze sprzedażą gotowych tekstów jest różnie i często ciężko trafić z tematem i dobrze wycenić tekst. Market mi nie podpasował bo swego czasu był tam problem z rozliczaniem się z US. Jest jeszcze textbookers. Tam pisze się tylko na zlecenie, ale stawki są niskie, szczególnie na początku. Plusem jest ilość dostępnych zleceń. Łatwiej się wprawić w tekstach tego typu, załapać o co chodzi i łapać zlecenia już bez pośredników. Minus- nie zawsze sprawiedliwy system oceniania, a od ocen zależy stawka za ilość znaków.

9

Skoro w pisaniu jesteś dobra to może spróbuj napisać książkę? Zaprzyj się i do dzieła. I bierz przykład np. z J. K. Rowling big_smile Przed napisaniem Harrego Pottera utrzymywała się z opieki społecznej, a teraz jej majątek jest większy od królowej angielskiej big_smile
Ja tak właśnie się nakręcam. big_smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » SEO copywriting, pisanie tekstów, opowiadań

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024