Ładnie pachnące włosy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Ładnie pachnące włosy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 45 ]

Temat: Ładnie pachnące włosy?

Cześć Dziewczyny!
Czy znacie jakiś szampon/odżywkę, po których włosy pachną ładnie, intensywnie i dłużej niż 2 godziny?
Z Herbal Essences nie jestem zadowolona, ponieważ zapach nie jest wg mnie intensywny i krótko się utrzymuje na moich włosach.
Po złotym Joico do włosów farbowanych nawet ładnie pachniały moje włosy jednak również nie był to zapach długotrwały, mniej więcej po 2h nie było już nic czuć..
Mnie więc niestety do tej pory nie udało się znależć takiego szamponu:(
A jak Wasze doświadczenia?
Możecie coś polecić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ładnie pachnące włosy?

Zamiast odżywki stosuję od niedawna naturalne olejki, np. Alterra (tanie, wydajne) i Body Shop (drogie jak sto choler, ale zapachy wręcz obłędne). W umyte szamponem włosy, jeszcze mokre, wcieram dosłownie kilka kropli olejku, rozczesuję i daję wyschnąć bez użycia suszarki. Włosy robią się cudownie mięciutkie i gładkie, pachną pięknie i długo (kopcę papierosy jak lokomotywa i nawet ich smród nie jest w stanie stłumić zapachu olejku). Wypróbowałam do tej pory zapach cytrynowy i czekoladowy (!!!) smile

Z szamponami doświadczeń nie mam, choć WYDAJE MI SIĘ, że dość długo utrzymuje się zapach Timotei.

3

Dziękuję bardzo za odpowiedź!
Bardzo ciekawy pomysł, na pewno wypróbuję:)
Może faktycznie to jest sposób - zastosowanie czegoś innego dodatkowo do szamponu.
Bo szamponów już przetestowałam naprawdę sporo, ale jeszcze nigdy nie udało mi się osiągnąć rzeczywiście intensywnego i długotrwałego efektu.
Cieszę się, że mi to podpowiedziałaś, jutro zakupię taki olejek i już jestem ciekawa efektów:):)

4

Proszę bardzo smile

5 Ostatnio edytowany przez MonciaHarmoncia (2013-08-16 19:59:54)

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze...
Ja również palę,ale jeszcze nikt mi nie zwrócil uwagi na brzydko pachnące włosy.
Zazwyczaj po umyciu,jak lekko przeschną,to spsikuję ulubionymi perfumami u nasady włosów i pozwalam im tak wyschnąć do końca...jak już są totalnie suche,to spryskuję je jeszcze raz ale już na całe włosy i ciesze się wonią perfum smile
przynajmniej u mnie to działa...nawet moje niepalące koleżanki nie były w stanie uwierzyć,że jestem palaczką...może to też zależy od skóry?
Włosy są dobrym "nośnikiem" perfum,więc...dwa w jednym smile NIc nie szkodzi spróbować,a olejki z BodyShop...Muszę spróbować smile

Edit: z szamponów i odżywek (a właściwie masek),to polecam Tresemme Keratin Smooth-obłęd smile

6

Polecam Ci perfumy do włosów i mgiełki do włosów smile
Nie niszczą włosów a efekt super!
Sama używam od niedawna mgiełki Chanel Chance Eau Fraiche i jest ekstra!

7

To są perfumy do włosów? Fakt faktem włosy mega chłoną różne zapachy. Olejek to dobry pomysł.

8

Dziękuję Wszystkim za odpowiedź.
U mnie perfumy to alternatywa, z której niechętnie korzystam. Perfumy to jednak co innego, są cięższe, mam na myśli zapach. Tzn. nie wiem jak typowe perfumy do włosów, bo takich jeszcze nie stosowałam tylko o nich czytałam. Mówię o perfumach do ciała.
To na tej samej zasadzie jak lubię gdy moje ciało jeszcze dodatkowo do perfum, które używam pachnie jakimś przyjemnym balsamem, podobnie chciałabym, aby włosy miały zapach kosmetyku, którego używam tylko do włosów.
Naturalnych olejków dziś nie udało mi się zakupić. W Roosmanie takich nie znalazłam. Znalazłam natomiast nowy olejek Garniera Fructis Wunder Öl...poczytałam na innym forum, że jest niezły. Zobaczymy, przetestuję. Z naturalnych jednak nie zrezygnowałam, zakupię je jak tylko wybiorę się do sklepu The Body Shop. Dodatkowo kupiłam różowy szampon Glis Kura z jedwabiem. Moja mama twierdzi, że pięknie pachnie, ja jeszcze się do końca nie przekonałam. Jestem w trakcie testowania:)

9

BabaOsiadła napisał/a:

Z szamponami doświadczeń nie mam, choć WYDAJE MI SIĘ, że dość długo utrzymuje się zapach Timotei.

Szczególnie te z Różą z Jerycha ładnie pachną i naprawdę długo zapach pozostaje na włosach.

10

mery napisał/a:
BabaOsiadła napisał/a:

Szczególnie te z Różą z Jerycha ładnie pachną i naprawdę długo zapach pozostaje na włosach.

Ok, dziękuję:) W takim razie też na pewno przetestuję:)

11

wlasnie kupilam olejek z Body shop o zapachu kokosa glownie, skusilam sie po tym co napisala Babuszka osiadla wink
Wiec dzisiaj testowanie, bo powiem sczerze, ze tez mam w zwiazku z zapachem wlosow dylemat, probowalam juz wiele odzywek, ale tak naprawde wlosy nigdy nie pachnialy tak jak pachnial balsam np w pudeleczku..

12

Nie wiem, czy ktoś jeszcze czyta ten wątek, ale chciałam się z Wami podzielić, że znalazłam świetny szampon, po którym moje włosy przepięknie i długo pachną, jestem zachwycona:D jest to Dove z jedwabiem (link poniżej)

http://www.dove.de/de/Produkte/Haarpflege/Shampoos/Dove-Seidig-and-Glatt-Shampoo.aspx

choć ten Glis Kur, o którym pisałam wyżej również jest całkiem niezły:)

a olejek Garniera kicha, żadnego efektu jeśli chodzi o zapach

13

Dla mnie najlepsza odzywka na swiecie to Pantine, lekka odzywka, dostepna prawie wszedzie.. wlosy sa lekie, gladkie i pachnace

14 Ostatnio edytowany przez Noele95 (2013-08-20 17:48:04)

Jeśli lubisz zapach wanilii to polecam mleczną maseczkę do włosów "mila". Maseczka bardzo poprawiła stan moich włosów i na dodatek ma bardzo intensywny zapach. Czasem nawet dzień po myciu moje włosy pachną..aż chce się je zjeść. wink

Maseczki nie ma w żadnych drogeriach, trzeba zakupić ją w internecie.. Albo za pośrednictwem zakładów fryzjerskich. ;p

15

ania.sta napisał/a:

Polecam Ci perfumy do włosów i mgiełki do włosów smile
Nie niszczą włosów a efekt super!
Sama używam od niedawna mgiełki Chanel Chance Eau Fraiche i jest ekstra!

A możesz coś więcej o tych mgiełkach do włosów powiedzieć? Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Da sie to dostać normlanie w drogeriach?

16

aliss napisał/a:

Dla mnie najlepsza odzywka na swiecie to Pantine, lekka odzywka, dostepna prawie wszedzie.. wlosy sa lekie, gladkie i pachnace

Ja dodatkowo stosuję też szampon pantin i włosy ślicznie pachną. Długo utrzymuje się zapach.

17

U mnie najmocniej utrzymuje się zapach po dożywkach z garniera fructis, po 2-3 dnich dalej czuć.

18

Od jakiegos czasu uzywam mgielek do ciala i wlosow - zakupionych w M&S - bardzo podpasowal mi zapach jasminowy - jest delikatny, leciutki i swiezy.

Swoja droga, nie wiem, czy pamietacie - kiedys byl taki sobie zwykly szampon w chamskiej butelce - "zielone jabluszko" - tez fajnie pachnial. Nie ma go juz, a szkoda smile

19

Dziewczyny,poratujcie mnie trochę,bo byłam dzisiaj w sklepie (The Body Shop),ale tam było tyle tych specyfików do włosów,że normalnie "zgłupłam" wink
Możecie mi napisać konkretną nazwę olejku,który poleca BabaOsiadła?
Czy te olejki mają jeszcze inne zastosowanie niż do włosów? (znalazłam taki uniwersalny-do twarzy,ciała i włosów nazywa się Beautifying Oil)
PLEASE HELP! smile

20

MonciaHarmoncia napisał/a:

Czy te olejki mają jeszcze inne zastosowanie niż do włosów? (znalazłam taki uniwersalny-do twarzy,ciała i włosów nazywa się Beautifying Oil)

Tak, to właśnie ten smile Na twarz nie odważyłam się go stosować, ale do ciała i do włosów jest świetny.

21

Ja ostatnio kupiłam Radical taka mgiełkę do włosów do regeneracji i przy okazji nieziemsko pachnie. planowałam stosować tylko na koncówki ale jak psikam całe to bardzo dlugo zapach sie utrzymuje.

22

MysteriousLady napisał/a:
mery napisał/a:
BabaOsiadła napisał/a:

Ok, dziękuję:) W takim razie też na pewno przetestuję:)

A proszę bardzo:)

23

Moim hitem jeśli chodzi o zapach na włosach jest nowa odżywka w spreju BiovaxQuick o zapachu kokosa (seria keratyna+jedwab). Każda pachnie inaczej, warto powąchać smile

24

mery napisał/a:
BabaOsiadła napisał/a:

To prawda smile Powiem Wam szczerze, że używałam wiele szamponów i z tym zapachem to byłó średnio lub kiepsko. Teraz też używam Timotei z tej linii i jestem bardzo zadowolona. Co więcej, teraz to taki mój ulubiony szampon i cały czas używam, bo bardzo polubiły go moje włosy. Wiem, że też ma jakieś tam silikony, a one niedobre dla włosów, ale co z tego, skoro fajne mam po nim włosy, a jak myłam ziołowymi bez silikonów to gorzej wyglądały, to ja wolę tak smile Mimo tych silikonów nie wydaje mi się, by jakoś niszczył włosy, jest naprawdę fajny smile Przy nim raczej zostanę, a tak to non stop zmieniałam szampony, znalazłam szampon dla mnie smile Pewnie czasem przerzucę się na coś innego, bo czasem pewnie warto dla odmiany, ale tak najczęściej zamierzam ten używać smile

25

Mya napisał/a:

Ja ostatnio kupiłam Radical taka mgiełkę do włosów do regeneracji i przy okazji nieziemsko pachnie. planowałam stosować tylko na koncówki ale jak psikam całe to bardzo dlugo zapach sie utrzymuje.

Zależy, czy ktoś lubi świeże, ale jednak ziolowe zapachy smile Ja lubię, ale np moją przyjaciółkę ten zapach na jej włosach drażnił.

Ja polecam maskę Kallos Latte. Prześlicznie i dlugotrwale pachnie- jak pudding smile A poza tym dostarcza wlosom protein mlecznych, włosy są miękkie, odżywione, błyszczące i świetnie się rozczesują smile
Maska Gliss Kur Ol Nutritive pachnie obłędnie i jest świetną równoważnią dla Latte, jeśli nie chcemy przeproteinować włosów smile
John Masters Organics ma wspaniałe odżywki, szampony i maski, jednak cena taka, że z butów wysadza smile Mimo wszystko naprawdę polecam smile

26

A ja zawsze sobie spryskuję włosy perfumami smile i działa, łądnei pachną przez długi czas

27

truskaweczka19 napisał/a:
mery napisał/a:
BabaOsiadła napisał/a:

To prawda smile Powiem Wam szczerze, że używałam wiele szamponów i z tym zapachem to byłó średnio lub kiepsko. Teraz też używam Timotei z tej linii i jestem bardzo zadowolona. Co więcej, teraz to taki mój ulubiony szampon i cały czas używam, bo bardzo polubiły go moje włosy. Wiem, że też ma jakieś tam silikony, a one niedobre dla włosów, ale co z tego, skoro fajne mam po nim włosy, a jak myłam ziołowymi bez silikonów to gorzej wyglądały, to ja wolę tak smile Mimo tych silikonów nie wydaje mi się, by jakoś niszczył włosy, jest naprawdę fajny smile Przy nim raczej zostanę, a tak to non stop zmieniałam szampony, znalazłam szampon dla mnie smile Pewnie czasem przerzucę się na coś innego, bo czasem pewnie warto dla odmiany, ale tak najczęściej zamierzam ten używać smile

Ja tez kiedyś spróbowałam szamponu niby mega ekologicznego - bez silikonów, sls itd, ale generalnie to był dramat:). Mi się włosy strasznie plączą, a rozczesanie po takim szamponie było właściwie niemożliwe.

28

mery napisał/a:

Ja tez kiedyś spróbowałam szamponu niby mega ekologicznego - bez silikonów, sls itd, ale generalnie to był dramat:). Mi się włosy strasznie plączą, a rozczesanie po takim szamponie było właściwie niemożliwe.

to zależy, trzeba trafić na dobry szampon. U mnie sprawdza się John Masters Organics, szampony Eubiona (np z henna i aloesem), albo zwykły brzozowy z Farmony, czy Ultra Doux Siła Roślin. reszta u mnie się nie sprawdza, a  zeby było mało taki polecany na polskich blogach Babydream  mnie uczula.
A co do silikonów- jak ze wszystkim- byle nie przesadzać.

29

Słuchajcie a czy szampon bez parabenów w ogóle nadają jakiś zapach ?  I czy lepiej się włosy po nich układają ?

30

Szampon jak szampon, niektóre pachną mniej, inne bardziej, bez względu na skład. Parabeny nie odpowiadają za zapach, to są substancje konserwujące. Mocno zdemonizowane moim zdaniem tongue

31

Chyba cala "chemia" w szamponach jest mocno demonizowana:). Ja wolę szampon bez parabenów, ale mam świadomość, że już detergent myjący jest potrzebny. Poza tym wolę jak ma ładny zapach,który pozostaje na włosach, niż ma być mega ekologiczny bez tego.

32

U mnie na włosach fajny efekt dają szampony firmy Garnier
Zapach utrzymuje sie bardzo długo.

33

mery napisał/a:
BabaOsiadła napisał/a:

Zgadzam się!

34

Gdyby producenci zrozumieli, że to zapach, a nie inne rzeczy, są tak ważne przy wyborze szamponu, byłoby mniej złych szamponów na rynku:)

35

ja lubie miec lekkie i zwiewne włosy, więc nie stosuje kilogramów odzywek, a jak uzywam perfum to włosy po prostu pachną mi moimi perfumami.

36

mi po szamponie pachną zależy jaki albo są takie owocowe odżywki, nie pamiętam nazwy ale są, no i z pantene odżywką też mi pachnie

37

Moje pachną - szamponem i odżywką, ale wiadomo ten zapach nie utrzymuje się długo. No chyba że są to kosmetylki profesjonalne - czyli dłużej jest po wizycie u fryzjera:) Ale niestety - szkoda wielka- codziennie nie dam rady go odwiedzać;D;P

38

Mój pachnący sekret to Garnier, Fructis, Goodbye Damage, Serum na rozdwojone końcówki - obłędnie i dość długo pachnie, dość ładnie nabłyszcza. A jak przestanie pachnięć, to można znowu nałożyć odrobinę smile

39

Suche szampony Batist bardzo ladnie pachną

40

ja uzywam na razie serum na rozdwojone końcówki;)

41

Ostatnio podczas większych internetowych zakupów udało mi się zakupić kilka godnych polecenia kosmetyków w tym Matrix  z nowej serii , szampon do włosów z najnowszej serii. Ale też Tigi! Nie spotkałam kosmetyków, które by ładniej pachniały niż te z Tigi. Zapach utrzymuje się długo  i jest dośc intensywny- Nie 'wietrzeje'. Mozna dostać w sklepie internetowym Gobli.
Jesli będziesz miała równiez dostęp do kosmetyków z Avon, to tam tez jst taka maska w fioletowej wersji (zapomniałam nazwy;). W każdym bądź razie fioletowa tubka ze złotymi napisami. Równiez godna plecenia;))

42 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-09-01 01:12:21)

tylko ta maska kokosowa zapach boski i siwtna regeneracja włosy znowu blyszcza naturalnym pieknem [nieregulaminowy link]

Jeśli długo trzymam  na włosach, to spokojnie mi włosy pachną cały dzień. Najgorzej jeśli ktoś pali. Jak  jeszcze  paliłam to od razu  włosy traciły świeżość.

44

Są produkty przystosowane tzw.perfumy na włosy.Nie wiem jaka jest różnica pomiędzy zwykłym zapachem wody perfumowanej do ciała, a zapachem do włosów.Myślę, jednak, że skoro coś takie wyprodukowali, to warto skorzystać smile Ja niestety tego nie zrobię, gdyż staram się eliminować w "pielęgnacji włosowej" wszystko co zawiera alkohol.

45

Jak jak chce, żeby moje włosy długo pachniały to po umyciu włosów używam swoich ulubionych perfum. Rozpryskuje je w powietrzu, a później w chodzę w tą mgiełkę:)

Posty [ 45 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Ładnie pachnące włosy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024