Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Okres opóźnia mi się już 3-ci dzień , rano zrobiłam test ciążowy ,wynik negatywny , mam pytanie czy któraś z was miła negatywny wynik testu , a okazało się że jednak jest w ciąży? Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam.
z tego co dziewczyny pisaly to sie tak zdarzalo
test najlepiej zrobic jakies 2 tyg po stosunku
w razie watpliwosci zrob jeszcze jeden test
ja po zrobieniu 2 mialabym juz pewnosc
zgadzam sie z ikaa.
Zrob test po 2 tyg.Moze za bardzo sie stresujesz i
dlatego okres Ci sie spoznia.
A zeby napeawde wiedziec jak to jest,po zrobieniu 2 testu idz do lekarza.
dzięki za za odpowiedzi, test który zrobiłam jest ok. 2 tyg po stosunku zrobiłam go raczej prawidłowo, tylko ta niepewność mnie dobija i nie pzejmowałambym się tak bardzo ale mam już 39 lat... i nie chciałabym już....macie rację stresuję się bardzo...
Regino najlepiej pójdź do lekarza, ciąża w Twoim wieku też jest możliwa- więc tym bardziej musisz uważać ![]()
No, mam świadomość tego że w MOIM WIEKU też można zajść w ciążę i jeśli w ciągu kilku najbliższych dni nie dostanę okresu z pewnością pójdę do lekarza, chodziło mi raczej o wiarygodność testów gdyż nigdy wcześniej ich nie robiłam a na teście quick vue który wykonałam jedyne informacje to że jest; wyjątkowo szybki , wyjątkowo wczesny, wyjątkowo pewny....i tyle
rozumiem Twój niepokój.. jednak powinnaś się uspokoić-to na pewno nie polepszy Twojego samopoczucia! a testy już po 10 dniach mogą wykryć ciążę, jednak co kobieta to inny przypadek więc najlepiej skonsultować się z lekarzem.
Aha, nie chciałam wypominać Ci Twojego wieku- jeśli poczułaś się urażona to przepraszam, chodziło mi o to że ciąża może wystąpić u kobiet w różnym wieku i zawsze trzeba się z tym liczyć. Dobrze że zrobiłaś test, myślę że nie powinien się mylić, jednak dla własnego spokoju wybierz się do lekarza!
No właśnie , teraz myślę że te wszystkie testy są do bani bo to, że prawdopodobnie jestem w ciąży lub prawdopodobnie nie jestem w ciąży ,to wiedziałam i bez testu ,a żeby się upewnić i tak trzeba iść do lekarza . Noelle87 nie czuję się urażona jestem poprostu trochę ,,rozdrażniona '' dziękuję za rady.
idz do lekarza albo zrob drugi test- np z innej firmy
wiesz, 3 dni to jeszcze nie jest duze spoznienie
i nie stresuj sie, bo to jeszcze moze opoznic okres
Wczoraj zrobiłam drugi test wynik też jest negatywny , ale miesiączki dalej nie mam no i teraz to już wogóle nie wiem co o tym wszystkim myśleć , do lekarza idę w poniedziałek więc wszystko się wyjaśni ale do tego czasu będę biła się z myślami. Dziewczyny czy którejś zdarzyło się coś podobnego lub słyszałyście o podobnym przypadku ?Co może być przyczyną zatrzymania miesiączki jeśli nie ciąża?
stres np, choroba, zayzwane leki
albo jakies zapalenie- mojej kolezance spoznial sie okres czesto, okazalo sie ze miala jakies zapalenie, wyleczyla to, i od razu wsyztsko wrocilo do normy
post przeniesiony
Miśka24 napisał:
Hej dziewczyny!!!!
Mam nadzieje ze mi pomożecie. Otoz od czerwca staram sie z mezem o dzidziusia i w lipcu okres sie pojawil ale w sierpniu taki strasznie maly 3 dniowy. O 2 tygodni mierze temp. i mam 37.5, od 3 dni mam nudnosci a wczesniej juz zawroty glowy i piersi urosly mi prawie o 2 rozmiary!!!!!Ale 2 testy zrobione i co wynik negatywny Jak myslicie???
post przeniesiony
Anna napisał:
Moim zdaniem najlepiej zrobić test z krwi, wtedy będziesz miec 100 % pewności. Jak ja się starałam o dziecko, to przed każdym okresem miałam nudności i powiększone piersi, pewnie o podłożu psychicznym.
post przeniesiony
niki napisał:
testy płytkowe czsami dają zły wynik, Anna ma rację, że najlepiej zrobić test z krwi.
Kobieta, która stara się bardzo o dziecko czasami ma urojone objawy
post przeniesiony
MagdaZ napisał:
Moja starsza córcia też była takim tajniakiem i na 2 testach nie ujawniła się - a jednak była. Dopiero po teście laboratoryjnym (z moczu) okazało się że będziemy rodzicami. Tak więc dla pewności zrób test laboratoryjny bo te ekspresowe jednak zawodzą. Powodzenia i mam nadzieję że do Ciebie też bocianek zawitał
post przeniesiony
Jeanne napisał:
Obawiam sie , ze my w niczym nie jestesmy w stanie Ci pomoc
Skoro tak sprawa wyglada jak piszesz , to tylko lekarz moze Ci odpowiedziec na Twoje pytanie.Zreaszta i tak wczesniej czy pozniej bedziesz musiala do niego zawitac.Mam nadzieje , ze wszystko bedzie po Twojej mysli.A jak juz czegos sie dowiesz konkretnego do daj znac
Przeniesiony post mandarynka
mandarynka napisał:
witam!pewnie bylo duzo takich pytań,ale chcialabym znać szybko odpowiedź. kiedy mogę zrobić test ciążowy? podobno jest już możliwość zrobienia testu 10dni po zaplodnieniu. czy to prawda?
tak, ale najpewniej zrobci test 2 tyg po stosunku , to tylko 4 dni pozniej, ale wynik bedzie pewniejszy
A czy najlepiej test robic rano na czczo czy mozna tez popołudniu bo na ulotkach róznie pisza...
Rano, wtedy masz największe stężenie hormonu w moczu. O ile jestes w ciąży, oczywiście.
Ja chciałabym mieć dzidzię. Miesiączka się spóźnia już tydzień, test zrobiony. Krecha jedna wyraźna, druga bardzo blada... Wizyta u ginekologa była, ale ... za wcześnie jeszcze na powiedzenie czy to ciąża czy spóźniająca się miesiączka. Beta hcg zostało... więc zrobiłam... męczące to wszystko! Mam dosyć szczerze mówiąc. A testom nie wiem czy wierzyć. W moim wypadku NIC nie rozwiązał.
w takim razie życzę serdecznie aby testy za tydzien pokazały 2 kreski ![]()
Dziś już idę po wynik bety... ciekawe ciekawe... okresu nie ma nadal, a brzuszek boli... Dlaczego to nie jest prostsze? ![]()
hehe
daj znać...
więc tak: 175,00 mlU/ml .................. czyżby..... ![]()