Słowa czy czyny. Na co zwrócić uwagę w relacji damsko-męskiej. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Słowa czy czyny. Na co zwrócić uwagę w relacji damsko-męskiej.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Słowa czy czyny. Na co zwrócić uwagę w relacji damsko-męskiej.

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam nie lada problem z kobietą. Nie wiem czy bardziej zwracać uwagę na jej zachowanie, czy na to co mówi. Poznaliśmy się jakiś czas temu, relacje typowo kumpelskie ale z czasem zaczęło się dziać. Pierw doszło do zbliżenia podczas pomocy w domu z jej inicjatywy, następnie parokrotnie podczas oglądania telewizji i tam w jeszcze licznych i liczniejszych przypadkach. Ogólnie nie chce się rozpisywać. W momencie gdy ponoszą ją emocje jestem przekonany, że jej na mnie zależy choćby z typowych gierek (pół żartem, pół serio) jak na przykład: "To co będę twoim entym i ostatnim?" i odpowiedź "Prawdopodobnie", czy z tego jak potrafi na mnie patrzeć i uśmiechać się do mnie, czy to śmiać z moich krzywych akcji, które nie zawsze są zabawne. Niestety po tych momentach następuje zwrot akcji i często słyszę "źle robimy", "potrzebuje czasu", a w momencie gdy próbujemy o tym rozmawiać słyszę już tylko "zostańmy przyjaciółmi", z czego wynikają liczne kłótnie. Ogólnie trochę się od siebie ostatnio przez nie oddaliliśmy. Co gorsza byłem w pewnym momencie tak przekonany o jej uczuciach, że sam powiedziałem co czuje. Spędzamy ze sobą mniej czasu niż na początku, głównie za jej sprawą, gdyż ma nowego przyjaciela, przez co się czuje trochę jak na bocznym torze.
Nie wiem za bardzo jak do tego dalej podejść, jak dalej działać. W tym całym zgiełku sam się trochę pogubiłem i już sam nie wiem czy jej zależy czy może nie. Wiem, że ostatnio została zraniona i ma problemy z zaufaniem, sama mówi że już nigdy nie zaufa facetowi w 100%, często też mówi, że się boi, tylko za bardzo nie wiem czego.
Jak myślicie, zależy jej czy może nie? Wykładnią są słowa czy czyny? Jak dalej do tego podejść? Co zrobić, żeby się ułożyło?
Być przy niej tym przyjacielem mimo takiej wewnętrznej złości i kotłujących się myśli w głowie, czy może zejść trochę na boczny tor i dać jej szanse wykazania się. Może jakby poczuła, że mnie traci nabrałaby "zdecydowania" i by się ułożyło.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Słowa czy czyny. Na co zwrócić uwagę w relacji damsko-męskiej.

Zdecydowanie w pierwszej kolejności powinno się zwracać uwagę na to, co druga osoba robi, a nie mówi.
Jednak, jeżeli kobieta powiedziała "zostańmy przyjaciółmi" "potrzebuje czasu" itp. Powinieneś zakończyć ten związek. Kobieta, która pragnie mężczyzny nigdy nie powiedziałaby taki słów.

3

Ona nie jest zdecydowana.Może chce poszaleć i ma takie zmienne nastroje że raz szalenie chce sexu z Tobą a potem chce czego innego-czyli przyjaźni.wrzuc na luz i daj czasu.Przestan się tak widywać z nia to może sama zrozumie przez ten czas czego chce-Czy tylko sexu z Tobą czy czegoś więcej:)powodzenia.

4

to co czujesz = czyny + słowa (różne znaczenie, stąd nieporozumienia) + intuicja + rozmowa

5

Arius napisał/a:

Zdecydowanie w pierwszej kolejności powinno się zwracać uwagę na to, co druga osoba robi, a nie mówi.
Jednak, jeżeli kobieta powiedziała "zostańmy przyjaciółmi" "potrzebuje czasu" itp. Powinieneś zakończyć ten związek. Kobieta, która pragnie mężczyzny nigdy nie powiedziałaby taki słów.

W moim rozumowaniu kiedy kobieta mówi "zostańmy przyjaciółmi" mężczyźnie tzn. że jej zależy na tej znajomości, choć faktycznie potrzbuje czasu na zrobienie kolejnego kroku do przodu (powodów takiego stanu rzeczy może być wiele).

Na miejscu mężczyzny czułabym się happy słysząc takie słowa.

Możemy kontynuować znajomość na "stopie koleżeńskiej" to wyraźny komunikat, możesz być moim znajomym, ale z nas pary/związku/sexu NIE BĘDZIE i nie rób sobie nadzieji.
PROSTE JAK OBSŁUGA CEPA ;-)

6 Ostatnio edytowany przez Szmitek (2013-07-29 17:45:55)

nina ale namieszałaś big_smile Czytam to i się zamotałem.
Jak dla mnie prostego faceta pierwsza część twojej wiadomości zaprzecza 2 części i na odwrót.
Mam prośbę. Prościej!

P.S. Czemu kobiety wszystko utrudniają. Facet by do tego podszedł tak:
"Słuchaj nie jestem jeszcze gotowy żeby kolejny raz się wiązać, jesteś naprawdę świetną kobietą, ale potrzebuje czasu żeby sobie wszystko na nowo poukładać". Prosty i logiczny przekaz, a nie jakieś farmazony do których przydałaby się instrukcja obsługi big_smile

7

Słowa nic nie kosztują, można nimi szafować tak, jak komu pasuje, w danej sytuacji, a czyny pokazują, ile dla siebie znaczycie.
Prosty i logiczny przekazsmile

8 Ostatnio edytowany przez Arius (2013-07-29 18:27:29)

nina1311 napisał/a:
Arius napisał/a:

W moim rozumowaniu kiedy kobieta mówi "zostańmy przyjaciółmi" mężczyźnie tzn. że jej zależy na tej znajomości, choć faktycznie potrzbuje czasu na zrobienie kolejnego kroku do przodu (powodów takiego stanu rzeczy może być wiele).

Na miejscu mężczyzny czułabym się happy słysząc takie słowa.

Możemy kontynuować znajomość na "stopie koleżeńskiej" to wyraźny komunikat, możesz być moim znajomym, ale z nas pary/związku/sexu NIE BĘDZIE i nie rób sobie nadzieji.
PROSTE JAK OBSŁUGA CEPA ;-)

Jeżeli jakiemuś zauroczonemu mężczyźnie zależy na przyjaźni z tą kobietą to faktycznie powinien skakać z radości.
Jednak, jeżeli liczył on na coś więcej to takie słowa nie są super hiper optymistyczną wiadomością dla niego

"Co jest gorszego od miłości kobiety której się nie pragnie?
Przyjaźń kobiety którą się kocha"  smile

9

Arius napisał/a:

"Co jest gorszego od miłości kobiety której się nie pragnie?
Przyjaźń kobiety którą się kocha"  smile

Z tym się zgadzam w 100%. Prawdziwa udręka.
Podjęcie jakich działań proponujecie?

10

Jak na moje ślepe oko ktoś bardzo ją zranił, było to niedawno, kobieta nie doszła po tym wszystkim do siebie i u autora otrzymuję tę namiastkę czułości i bliskości, której jej tak brakuje. Nie ma to natomiast nic wspólnego z miłością, ponieważ jej uczucia najprawdopodobniej nadal zalokowane są gdzie indziej. Stąd też jej niepewność i sprzeczność w czynach oraz tym, co mówi.

Uważam, że pełnisz rolę zabawki, pocieszyciela, a kobieta nie darzy Cię szacunkiem.

Jeśli chcesz się przekonać, czy zależy jej na Tobie choć odrobinę - wycofaj się. Zdystansuj. Ze swojej strony nie dąż do kontaktu. Jeśli się nie odezwie dość prędko bądź odezwie tonem pretensjonalnym (nie stęsknionym), będziesz wiedział, że rola zabawki nadal jest tą, którą spełniasz w tej relacji.

11

a ja moim skromnym zdaniem uwazam, tak samo jak juz ktos tu wspomnial, ze ona nie traktuje Cie dosc powaznie na tyle, by chciala stworzyc z Toba cos wiecej...

Tym bardziej wlasnie, kobieta, ktorej facet sie podoba, napewno nie powiedzialaby nawet w zartach "zostanmy przyjaciolmi", tym bardziej po Twoim wyznaniu uczuc.

12

Z tego jej zdecydowania wynika bardziej, że z tego nic nie będzie, moim zdaniem, ale możesz jeszcze poczekać i ją poobserwować.

13

i nie naciskac, pokaz wiecej obojetnosci, jesli ja ruszy to, to znaczy ze zalezy, jesli nie, potwierdza sie opinie wiekszosci

14

Zawsze czyny. Jak słuchasz słów, którym czyny przeczą to jesteś na dobrej drodze do padnięcia ofiarą psychologicznej manipulacji.

15 Ostatnio edytowany przez Szmitek (2013-07-29 21:24:08)

Ogólnie to ja już parę razy miałem wszystkiego serdecznie dość i znikałem na pewne okresy. Zawsze szukała kontaktu, potrafiła się ze mną spotkać sama z siebie nawet po największej kłótni i wszystko wracało do normy. Zaczynały się rozmowy w stylu że nie chce tego zaprzepaścić itp. Po pewnym czasie historia zataczała koło. Sam widzę że już nie umiemy rozmawiać jak wcześniej.
W jednej chwili potrafi być miła, słodka, uśmiechnięta, a w drugiej nie da się dotknąć, straci humor czy nawet wystawi mnie do wiatru(raz się zdarzyło). W dodatku zdarza się, że nie wie czego chce. Raz powie, że nie powinniśmy się spotykać, po czym sama dąży do tego spotkania.
Najgorsze jest w tym wszystkim to że bardzo mi na niej zależy i gdy słyszę po tych wszystkich momentach w których przeważają u niej emocje że "źle robimy", "zostańmy przyjaciółmi", "jesteś dla mnie jak brat" to trafia mnie szlag.
Był okres że snuliśmy wspólne plany na spędzenie wolnego czasu, mówiłem gdzie chciałbym ją zabrać co pokazać, była zachwycona, chciała ze mną przeżyć te momenty.

Chciałbym podziękować wam wszystkim za opinie i rady których już mi udzieliliście. Aktualnie nie mam z nią kontaktu bo wyjechała za granice do rodziny. Może faktycznie większość z was ma rację że należy odpuścić, czekać i nie angażować się. Zobaczyć co ona ma do zaoferowania w stosunku do mojej osoby. Najgorsze będzie do zapłacenia "frycowe", bo będzie mnie nosiło. Z resztą z tego co się orientuje był okres, że ją też nosiło kiedy się nie odzywałem.

16

Mogę już dzisiaj otwarcie większości pogratulować trafnych opinii.
Faktycznie chyba pełnię rolę zabawki. Zdystansowałem się, odsunąłem i jest lipa big_smile
Wróciła, napisała do mnie że mogę zwrócić jej własność(zwierzątko którym się opiekowałem), z czym nie było problemu bo miałem akurat sprawę do załatwienia nie opodal jej i o dziwo zamiast się przywitać ze mną to zwróciła uwagę na to jak jej podopieczny urósł. Chwile pogadaliśmy i zawijałem, bez przytulenia na pożegnanie to tylko zwróciła mi uwagę że się nie pożegnałem, a jak powiedziałem że jak chce to może przyjść się przytulić to było "wymuszonego nie chce". Oczywiście wytknąłem jej że 2 tygodnie się nie odzywała to mi bajerowała że nie miała czasu. Na jakąkolwiek wiadomość od niej czekałem tydzień ;o. Chodziło o to czy będę na jedynym z wydarzeń odpowiedziałem że może, mimo że wcześniej wiedziałem że będę bo umówiłem się ze znajomymi. Wychodząc po "zabawie" spotkaliśmy się przypadkiem. O dziwo sama podeszła ręką pogładziła mnie po ramieniu i uśmiechnięta zaczęła rozmowę. Miałem stosunek typowo olewatorski. Pytania typu co robisz, czemu nie zadzwoniłeś i ten wyraz radości na twarzy. Zaproponowałem jej dłuższą rozmowę ale odmówiła, o dziwo sama chciała posiedzieć w domu, a ja jeszcze spotkałem kumpla po drodze i całkiem ja olałem, powiedziała tylko że się odezwie w tygodniu, a ja sobie żartowałem z kumplem. Opuszczając teren parkingu mijała mnie trzy razy, dwa razy na mnie patrzyła, było w tym wzroku takie zdziwienie. Tego samego dnia napisałem jej esa, którego źle zinterpretowała i zaczęła mi wypisywać że wszystko psuje, czy nie jest dobrze jak jest. Uniosłem się ambicja i wytknąłem jej niezdecydowanie, kombinatorstwo, olewanie i że nasze psujące się relacje to jej wina. Jaki efekt? Nie odzywa się już ponad tydzień big_smile. Foch z przytupem i melodyjką big_smile

Normalnie mistrzostwo świata.
Co gorsza dalej mnie nosi, a jeszcze mi kumple mówią co, gdzie, kiedy i jak. Że wraca że szkoły sama, smutna, ze zwieszoną głową.
Mówię wam ludzie masakra. Nigdy nie myślałem, że mnie aż tak trafi na czyimś punkcie.

17

Przyjaciela można darzyć szacunkiem ale bez seksu, przyjaciel to nie kochanek wiec seks nie wchodzi w grę maks pocałunki gdy oczywiście niema związku.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Słowa czy czyny. Na co zwrócić uwagę w relacji damsko-męskiej.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024