Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Strony: 1
Zabieram się właśnie za pisanie opowieści o takiej podróży, ale nigdy tam nie byłam. Myślicie, że jest sens o tym pisać?
A chciałabym bardzo, bo właśnie przyśniła mi się dzisiaj taka przygodówka o przedzieraniu się przez dżunglę i o ludziach spotykanych tam. Właściwie to, co się wydarzyło i co chciałabym opisać, mogłoby mieć miejsce gdziekolwiek indziej. Brak mi zupełnie wiedzy o realiach, kulturze, religii, obyczajowości i o języku - a szczególnie znajomość tego ostatniego będzie mi potrzebna.
Może jest tu ktoś, kto zna ww. zagadnienia i mógłby mi pomóc?
Będę zobowiązana ![]()
.
Ostatnio edytowany przez Ewa (2009-02-21 12:45:22)
Wiesz Ewo, to co miałam pisać to było w zamyśle opowiadanie erotyczne- potrzebowałam odpowiedniej scenerii i chciałam wykorzystać konteksty kulturowe, tak żeby oprócz pewnych opisów "wtłoczyć" w tekst jak najwięcej informacji o krajach, ich kulturze itp. Opowiadanie miało być na konkurs, tylko że miałam zbyt mało czasu i nie zdążyłam tekstu doszlifować. Znajomy przetłumaczył mi kilka fraz na hindi, są integralną częścią tekstu. Tak jest i ciekawiej, i oryginalniej - byłaby większa szansa, by wygrać. Ale niestety już "po ptokach" ![]()
Dla mnie pisanie o tym, co widziałam, jest pewnym rodzajem ekspresji. W ten sposób zarówno mogę uzewnętrznić swoje myśli i emocje, jak i przekazać maksimum wiedzy o kulturze miejsc, które odwiedzam. Czy nikt nie chciałby tego czytać? Nie wiem, ale znalazłam kogoś, kto chce to wydawać, więc odbiorcy też pewnie się znajdą. Jeżeli byłaś w pięknych krajach, jeżeli podróżujesz - pisz o tym, co widziałaś, nie koniecznie od razu, na bieżąco, ale po powrocie na przykład. Ja bardzo chętnie przeczytam Twoją opowieść.
Jeżeli nie sprawi Ci kłopotu, wklej tu parę zdjęć z Twojej podróży.
.
Ostatnio edytowany przez Ewa (2009-02-21 12:45:47)
Witam, z tego co przeczytałam to nie tylko ja mam zamiar sie tam dostać, tylko z tego co zdążyłam przejrzeć informację to nie tak łatwo o podróż, bo nieco skomplikowanej jest biurokracjii, chociazby wizy, których ważności trzeba odpowiednio pilnować. Jeżeli chcęsie zwiedzać chronione miejca trzeba odpowiedniej zgody...jednakże mnie to nie nieniechęca, dlatego również proszę o cenne uwagi, pozdrawiam
Ja ostatnio marzę o Nepalu, Indiach, podróży przez Himalaje. Też tam nigdy nie byłam.
Emilia, pisząc powieść o tych terenach, pokazałabyś to z punktu widzenia tego, kto nigdy tam nie był. Mógłby to być dość ciekawy sposób wizualizacji marzenia:) Mogłabys opublikować je wtedy na jakims portalu o marzeniach i kto wie, może przy okazji wygrałabyś kaskę na jego spełnienie:)
Daj znać jak idzie pisanie, bo ciekawa jestem:)
Strony: 1