jaki powinien być ten pierwszy raz - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » jaki powinien być ten pierwszy raz

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: jaki powinien być ten pierwszy raz

jeszcze nie współżyłam, boje się swojego pierwszego razu. nie wiem też jak to się robi.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-07-22 23:00:08)

Odp: jaki powinien być ten pierwszy raz

Nie ma "przepisu" na to jaki powinien być pierwszy raz. Nie ma też określonego czasu kiedy powinien się wydarzyć.
Przede wszystkim, powinnaś być na niego gotowa i tego chcieć. Nic na siłę.
Nie ma się czego bać, jak i nie ma co zbyt wiele planować i oczekiwać.
Trzeba ufać swojemu partnerowi, czuć się przy nim bezpiecznie, wtedy i ten pierwszy raz będzie ok, a "jak się robi" wyjdzie w trakcie. Wtedy wszystko wyjdzie spontanicznie.  smile
Jest tylko jedna podstawowa zasada... koniecznie pamiętać o zabezpieczeniu.

3

Przede wszystkim nie powinnaś się bać, bo to znaczy, że nie jesteś jeszcze na to gotowa, a skoro tak, to zaczekaj -  przyjdzie taki moment, że poczujesz, że to jest ten mężczyzna i ten czas.

4

Dziewczyny zawsze się trochę boją. Jedne mniej, inne więcej. Zresztą faceci też się boją.

5

ja miałam takie 3 kryteria
- muszę być gotowa psychicznie, w takim sensie, że w pełni świadoma tego co robię, aby później nie żałować
- muszę kochać osobę, z którą na to się decyduję
- muszę mieć pewność, czy w razie ewentualnej ciąży, nie zostawi mnie samej.

a jak to wygląda ?.. o jejku. jeśli wasze relacje są odpowiednie, dobrze się znacie i w ogole - nie ma sie czego bać! fakt, ja się strasznie stresowałam ale gdy to już się zaczęło, czułam się mega swobodnie. najlepiej powiedz partnerowi, że to Twoj pierwszy raz, aby mógł Tobą pokierować. o ile sam nie robi tego po raz pierwszy. choć to też nie jest przeszkodą.

6

Każda z Was dobrze mówi:)też się bałam.Będąc w stałym związku próbowałam się przełamać gdzieś około paru miesięcy-po prostu nie byłam jeszcze gotowa mimo że on naciskal...

Nie śpiesz się jeśli się boisz bo nie będziesz miło wspominała a to coś ważnego dla każdej z nas:)

Sama będziesz wiedziała kiedy będziesz gotowa.Ważne jest to by był to właściwy Twoim zdaniem partner...i nie masz co się przejmować opiniami koleżanek że one już a Ty nie czy coś w tym stylu bo wiele dziewczyn robi to pod jakąś presją czy że już czas a nie że są gotowe z tym którego kochają.

7

25.anowi napisał/a:

.i nie masz co się przejmować opiniami koleżanek że one już a Ty nie czy coś w tym stylu bo wiele dziewczyn robi to pod jakąś presją czy że już czas a nie że są gotowe z tym którego kochają.

dokładnie! wiesz ile razy byłam wyśmiewana że jestem  dziewicą ? a dla mnie to była chluba. ludzie dziwili mi się, a ja im. teraz przynajmniej mam czyste sumienie i wiem, ze nie muszę niczego żałować.

8

Aneta dobrze mówi.Trzeba być dumnym z siebie że nie dało się presji i naciskom przez znajomych:)Nie spiesząc się pokazujemy że myślimy rozsądnie i to my decydujemy o sobie....Przynajmniej ktoś nie potraktuje Ciebie jako łatwa dziewczyna.Ciesz się tym co masz;)

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » jaki powinien być ten pierwszy raz

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024