Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Czy jak się ma miesiaczkę to można pójść na solarium? Wiadomo, że nie w pierwszych dwóch dniach ale w późniejszych ? Czy jest to zdrowe, czy raczej poczkać, aż się skończy ??
Można iśc...ale czy miesiączka nie jest pewnym dyskonfortem:)?
poczekać! w każdym dobrym solarium powinien znajdować się regulamin oraz przeciwskazania, dostępne dla każdego klienta. a wśród nich znajduje się miesiączka!!!!! także lepiej dla własnego dobra się wstrzymaj te kilka dni i poczekaj.
ja na solarium w trakcie nie moge chodzić bo mdleje.
Lepiej chyba przeczekać
ja słyszałam ze można nawet krwotoku dostać, ale nie wiem czy to prawda. JA bym nie ryzykowała;)
Ja byłam na solarium w trakcie miesiaczki i nic mi nie było. Ale kazdy inaczej reaguje
ogolnie nie powino sie chodzic na solarium w trakcie okresu. wysoka temp moze wywolac zwiekszone krwawienie albo nawet krwotok
no i oczywiscie trzeba tez brac pod uwage wzgledy higieniczne
najlepiej przeczekac albo isc na sam koniec miesiaczki, nie w pierwszych dniach kiedy krwawienie jest najwieksze
Ja kiedyś poszłam w ostatnim dniu okresu na solarium...i na drugi dzień dostałam go od nowa....
(trwał kolejne 6 dni)...po kilku miesiącach znowu poszłam w ostatni dzień i od tamtej pory nic mi nie jest....![]()
tampon i gitarka ![]()
jak nie masz b. bolesnych mozesz smialo chodzic
Moim zdaniem podczas okresu powinno się powstrzymać od chodzenia na solarium. Ze względów higienicznych i zdrowotnych. Tak jak pisała Ikaa, solarium może spowodować większe krwawienie. Przecież te kilka dni można się powstrzymać od opalania ![]()
w czasie okresu nie powinno się łazić na słoneczko... Chociaż już ten ostatni dzień ku końcówce ja chodziłam i nic się nie działo złego.
nie wolno!!
solarium i bez miesiączki jest szkodliwe, a w jej trakcie to już w ogóle!