OCZEKIWANIA WSPÓŁCZESNYCH FACETÓW. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » OCZEKIWANIA WSPÓŁCZESNYCH FACETÓW.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: OCZEKIWANIA WSPÓŁCZESNYCH FACETÓW.

Jakie oczekiwania można postawić facetowi jesli ten po 3 miesiącach związku twierdzi że go duszę. Podobno mu zależy i potrzebuje mnie. Ja chcę z nim być mimo tego ze 3-4 dni w tygodniu spotkań ze mną to dla niego za dużo. Czego może oczekiwać ode mnie? Czego ja od niego?
Pozdrawiam. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: OCZEKIWANIA WSPÓŁCZESNYCH FACETÓW.

Oczekiwania względem siebie to taki aspekt związku, który ustala się indywidualnie z partnerem. Sama musisz odpowiedzieć sobie na pytanie co jest dla Ciebie ważne, jak chciałabyś aby wyglądał wasz związek, w jaki sposób Twój chłopak może się do tej wizji przyczynić, i potem podczas spokojnej, szczerej rozmowy dojść wspólnie do konsensusu.

3

Oczekiwania, to synonim roszczeń.
Masz roszczeniową postawę, dlatego dusisz.

4

zośkasoszyński napisał/a:

Jakie oczekiwania można postawić facetowi

troszkę nie rozumiem....

to twój pracownik? zakres obowiązków chcesz mu tworzyć?

5

End_aluzja napisał/a:

Jakie oczekiwania można postawić facetowi

troszkę nie rozumiem....

to twój pracownik? zakres obowiązków chcesz mu tworzyć?

Bardzo dobrze to ujęłaś. Nie rozumiem za bardzo Twojego pytania Autorko postu. :?

6

Nie znam osoby, która nie miałaby oczekiwań względem swojego partnera. Każdy z nas oczekuje wierności, szacunku, zaangażowania, że nie będzie zostawiał brudnych skarpetek obok łóżka, i że będzie opuszczał klapę od sedesu... To oczywiście przykłady, ale nie piszcie mi że to oczywiste, bo gdyby to było takie klarowne, to 70% wątków na tym forum by nie istniało.

7

Piekielna napisał/a:

Nie znam osoby, która nie miałaby oczekiwań względem swojego partnera. Każdy z nas oczekuje wierności, szacunku, zaangażowania, że nie będzie zostawiał brudnych skarpetek obok łóżka, i że będzie opuszczał klapę od sedesu... To oczywiście przykłady, ale nie piszcie mi że to oczywiste, bo gdyby to było takie klarowne, to 70% wątków na tym forum by nie istniało.

jasne, że mamy oczekiwania

ale czy je "stawiamy"
czy istnieją standardy oczekiwań dla trzymiesieczneego związsku?

8

Jakie oczekiwania można postawić facetowi jesli ten po 3 miesiącach związku twierdzi że go duszę.

End_aluzja napisał/a:

Właśnie trudno mi sobie wyobrazić, że para, która jest razem trzy miesiące, spędza czas inaczej niż poznając się lepiej i świata poza sobą nie widząc, a zamiast tego stawia sobie poważne oczekiwania. Jednak skoro już padł tekst o "duszeniu" to chyba warto porozmawiać z nim o tym wprost, albo dać partnerowi więcej oddechu, powrócić do dawnych zainteresowań i przypomnieć sobie o przyjaciółkach, tak, aby zatęsknił za tym "duszeniem". Słyszałam, że "zbyt wczesne zapewnienie mężczyźnie bezpieczeństwa jest tym samym co nadmierne podlewanie rośliny", może coś w tym jest, jak myślicie?

Piekielna napisał/a:

Nie znam osoby, która nie miałaby oczekiwań względem swojego partnera.

Oczywiście, ale nie wszystkie na raz po trzech miesiącach, od razu sedesem i skarpetami po oczach. Roszczenia pojawiają się z obu stron stopniowo, w końcu każdy ma swoje przyzwyczajenia i stara się je nagiąć dla dobra związku, a to nie jest proste.

9

Każdy facet jest inny ale każdy potrzebuję odrobiny swobody i wolności.

10

moim zdaniem jak się kogoś kocha to 4 dni mało, 7dni w tygodniu dla zakochanych to mało

11

To co ty mówisz to przykład toksycznego związku i nikt tego długo nie wytrzyma.

12

ja związku 4miesiace z marcinem  i ma 24latka ja go nadal kocham byliśmy dobrze z nami miedzy a po za tym on czul inna mlodziezowa jakas 16latka chodzi z nia .. mnie już nie instersuje sad:( boli zrobil mnie zniszczyć on mi napisał ze tak jego wina .. sad teraz w sumie ze on myslal o mnie  i tak mnie nie kocha , jak mogl mnie myslal i chodzic z noia .. nie dziwnie mu się a napisał mi ze wymaga wyglad

13

Ewunia - zacznij pisać używając interpunkcji i zrozumiale, a nie kali kochać, bo nic nie da się zrozumieć.

14

End_aluzja napisał/a:

Standardy nie istnieją, ale oczekiwania mają prawo się pojawić. Wszystko zależy od tempa, w jakim związek się rozwija.

15

Wchodząc na forum trochę opacznie zrozumiałam temat... No cóż nie będę zakładała nowego wątku...
Oczekiwania współczesnych facetów. Jestem ciekawa, czy oni spotykają się z dziewczyną myśląc tylko o jednym... Ostatnio zauważyłam, że pomimo uprzedzeń, oni jednak są tacy sami.
Spotkałam się wczoraj z KOLEGĄ. Poznaliśmy się tydzień temu, fajnie nam się rozmawiało. Wydawało mi się, że sytuacja między nami jest jasna.
No własnie. Wydawało się...
Moim zdaniem, to nie jest normalne, żeby na pierwszym spotkaniu obmacywac dziewczynę, mówić jej niemoralne komplementy i próbować włożyć język do ust...
Panowie! Apeluje o więcej szacunku!

16

Oczekiwania ma każdy, ponieważ kazdy ma swoje potrzeby, pragnienia, które chce spełniać. Oczekiwania dla mnie nie są żadnymi roszczeniami. Żądania to roszczenia. Zdrowe normlne oczekiwania świadczą o tym, że osoba zna siebie i wie czego chce, a czego nie chce.

W związku z tak krótkim stażem jak Wasz to powinna panować wciąż fascynacja, "zakochanie", ekscytacja. W takiej sytuacji  to normalne, że takie osoby chcą ze sobą spędzać jak najwięcej czasu i ten spędzony wspólnie czas jest przyjemością.

Zakładanie z góry, że chce się widywać z kimś 2, 4 dni w tygodni to jakieś sztuczne i instrumentalne.

Co innego jeśli obie osoby pracują, studiują, mają swoje pasje, które realizują i zwyczajnie brak im czasu na częste spotkania, ponieważ pomimo uczuć każdy z nich ma swoje życie. Ale nawet w takiej sytuacji zakochani, zauroczeni pragną mieć kontakt ze sobą jak najczęściej w miarę możliwości. Oczywiście każdy też ma swoje potrzeby, aby spedzić czas z przyjaciółmi itp. Jak się kocha to nie oznacza, że trzeba się widywać codziennie, zamykać się na innych wokół i tylko być z partnerem. Jednak naturalnie ludzie w związku pragną być ze sobą.

O ile nie "uwieszasz się na nim", nie narzekasz, że on rzadko się odzywa, nie robisz mu jakiś ciągłych uwag to uważam, że jego podejście na zasadzie 4 dni i więcej nie to jakieś nienaturalne podejście. On czuje się osaczony? W takim razie każdy kto jest w małżeństwie powinien czuć się osaczony. Tak wiem to świeży związek, nie mozna oczekiwać od razu deklaracji itp.

Jednak jego podejście jak dla mnie pokzuje, że on chciałby mieć dziewczynę aby móc się z nią pospotykać wtedy kiedy chce, kiedy to jemu pasuje i aby jednoczesnie nic się nie zmieniło aby nadal mógł się czuć tak jakby był sam. Nie chce niczego zmieniać, chce tylko się pospotykać - jak dla mnie on nie jest zaangażowany w ten związek.

Chyba, że chłopak ma dużo pracy, spraw i zwyczajnie nie ma czasu ciągle siedzieć tylko z Tobą i Cię "pilnować".

Sama oceń czego chcesz, na czym Ci zależy, sama oceń czy Twoje oczekiwania zwględem niego są przesadzone bo może jednak niepotrzebnie się czepiasz, czy może jednak masz powody aby czuć się zaniedbana.

17

Pewnie, że z roszczeniami jest różnie w jednym związku kobieta będzie wymagać opuszczonej deski w wc, w innym opuści ją za partnera w trzecim partner opuści deskę za partnerkę.
Nie ma uniwersalnych roszczeń do trzy miesięcznego związku, ogólnie roszczenia w związku to dla mnie abstrakcja, w dobrym związku ta deska opuści się sama.
Ludzie angażują się w relacje w różnym tempie, może na chwile obecną dusisz partnera, ale za 3 miesiące ta częstotliwość spotkań będzie mu odpowiadać. Kwestia czasu, budowania związku, pielęgnowania wzajemnej relacji. Jeśli Ty angażujesz się szybciej, powinnaś troszkę przystopować, dać mu czas, to, że on w tej chwili nie ma takich potrzeb jak Ty nie oznacza, że mu nie zależy bądź, że związek nie ma przyszłości.
Jednak postawa roszczeniowa jest zła i odstraszająca chyba dla obu płci, chociaż to kobiety mają większą tendencję do osaczania.

18

enya napisał/a:

Oczekiwania ma każdy,...

Tego nie wiesz.

enya napisał/a:

.... ponieważ kazdy ma swoje potrzeby, pragnienia, które chce spełniać. Oczekiwania dla mnie nie są żadnymi roszczeniami. Żądania to roszczenia. Zdrowe normlne oczekiwania świadczą o tym, że osoba zna siebie i wie czego chce, a czego nie chce.....

Potrzeby, pragnienia - tak.
Pragnienia jako oczekiwania pozbawione elementu presji i represji.

Gdy masz pragnienie by Twój partner zamykał tę nieszczęsną klapę, powiesz mu o tym.
Na tym koniec i powinno wystarczyć.
Jeśli nie wystaczy - powiesz trudno - niereformowalny.
Nic się nie zmieni.

Gdy oczekujesz by Twój partner zamykał tę nieszczęsną klapę, powiesz mu o tym.
Jeśli nie wystaczy - zrobisz mu awanturę.
Rozpocznie się proces degradacji waszej relacji.
Warto?

Taka różnica między oczekiwaniem i pragnieniem.

19

Coz, jesli po 3 miesiacach zwiazku jedna ze stron ma "duchoty", to nie wiem, czy jest szansa na przetrwanie nawet przy radykalnym przewietrzeniu atmosfery wink.

3 miesiace - to przeciez z reguly najfajniejszy, najmilszy etap - motylki w brzuchu, ciekawosc siebie, poznawanie sie i odkrywanie nawzajem. Potem moze byc juz tylko gorzej big_smile

20

Dajcie sobie może trochę więcej wolności, bo po 3 miesiącach duszenie się w związku dobrze nie wróży...
A co do facetów - oni są nielogiczni wink Mój mi nieraz mówił, że właściwie gdyby miał się zastanowić, to ma sprzeczne oczekiwania, kobiety świętej i niegrzecznej, w zależności od sytuacji i nastroju tongue Dlatego lepiej skupić się na uczuciu i charakterze.

21

Oczekiwania wspolczesnych facetow wzgledem kobiet !

Ma byc wyrouzmiala , piekna , sexowna , zaradna ,madra ,
Nigdy sie nie starzec nie miec wymagan , i wogole charowac ja wol , i latac wokol swoejgo pana cudownego ...........hahahahahhaha to tak zartobliwie.

22

jak to jakie "w dzień dama , w nocy dziwka" haha

23 Ostatnio edytowany przez masajka (2013-07-10 19:29:44)

w salonie-dama, w kuchni- kucharka, a w sypialni -dziwka wink

24

masajka napisał/a:

hahaha zgadza się big_smile i jeszcze 'w domu - sprzątaczka' to już taki "full wypas"

25

Nadgorliwość może zniszczyć każdy związek

26

Kazdy facet jest inny, nie ma co generalizować smile

27

ogień napisał/a:
masajka napisał/a:

hahaha zgadza się big_smile i jeszcze 'w domu - sprzątaczka' to już taki "full wypas"

smile smile smile

28

N4VV uważam, że każdy ma oczekiwania gdyż oczekiwania odzwierciedlają to o czym marzymy, pragniemy, chcemy. Każdy ma oczekiwania, tylko, że  jedni np. ich nie wyrażają, pomimo swoich oczekiwań nie komunikują ich tylko czekają na to co ktoś sam z siebie im da, z różnym dla nich  skutkiem, efektem. Inni nawet całe życie czekają na to, aż ktoś spełni ich oczekiwania, odpowie na ich oczekiwana. To, że ktoś nie komunikuje, nie wyraża oczekiwań nie znaczy, że ich nie ma. To nie jest tak, że tylko osoba, która wyraźnie mówi czego chce i co jej się nie podoba ma oczekiwania.
Czasm też ktoś może być nieświadomy swoich oczekiwań gdyż nie nauczył się przysłuchiwać samemu sobie i taki ktoś najczęściej spełnia oczekiwania innych zaniedbując w tym siebie.

Jeśli zaś ktoś nie ma oczekiwań co do danej osoby (partnera/partnerki itp.) to znaczy, że mu nie zależy na tej osobie, ma wówczas postawę na zasadzie  będzie coś z tego to będzie, jak nie będzie to nie będzie. Czyli jest mu to obojętne. Jeśli ktoś nie jest nam obojetny to wówczas oczekujemy choćby tego aby ta osoba interesowała się nami tak samo mocno jak my tą osobą. Oczekujemy, że ktoś nas pokocha, zaangażuje się itp.

Oczekujemy, że ktoś na kim nam zalezy będzie nam okazywał uczucia np. poprzez spędzanie z nami czasu itp. Każdy ma oczekwania. Czasem wzajemne oczekiwania mogą się wykluczać i wtedy nie jest fajnie dla strony zaangażowanej kiedy ta druga oczekuje tylko np. przelotnej znajomaości itp. Kwestia dobrania się to też dobranie się, które polega na wzajemnym odpowiadaniu na swoje oczekiwania.

Co do kwestii deski sedesowej itp., to już są kwestie związane z naszym wychowaniem, jakie zasady wynieśliśmy z domu, jakie mamy spojrzenie na porządki domowe itp., co dla kogo jest ważne, kto na jakie szczegóły zwraca uwagę itp., ważny jest tu temperament osobowości itp. Ogólnie to już jestt kwestia bardziej dogadania się i uszanowania nawzajem swoich potrzeb niż kwestia  samych oczekiwań.

Każdy z pewnością oczekuje zrozumienia, uszanowania tego co dla nas ważne itp. Nawet rozwiązując problem deski sedesowej ważne jest zrozumieć wzajemne potrzeby, jak i zrozumieć kiedy robimy coś tylko dla tego, że jest to dla nas wygodne jednak i niekiedy egoistyczne.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » OCZEKIWANIA WSPÓŁCZESNYCH FACETÓW.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024