Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Strasznie nie podoba mi się moje imię - Mirosława. Zawsze miałam przez nie duże problemy i miałam żal do rodziców, że takie mi dali. Pamiętam w gimnazjum szłam przez korytarz i tylko byłam wytykana palcami i słyszałam " o zobacz Mira idzie " i głośny śmiech. Koleś mi powiedział że wszystko pięknie ładnie ale to moje imie i nie chce ze mną przez nie być ;( Nie bardzo mnie stać na to by zmienić swoją tożsamość. Gdy się przedstawiam to nie raz słysze "ale starzy cie skrzywdzili " to nie jest miłe, są faceci którzy nie traktują mnie poważnie tylko jak laskę po której się jeździ i słysze miraaaaaaa ty brzydalu uśmiecham się lekko spoglądam w ich strone i mowie "wypier****" a czy Wy macie podobny problem?
jak ludzie będą widzieli, że Ciebie to drażni to będą specjalnie robić Tobie na złość
ja strasznie nie lubię swojego drugiego imienia - Maria i wiem, co to znaczy gdy inni to komentują
w takich przypadkach należy zlewać sobie to, skąd wiesz że np za 5 lat nie będzie to najmodniejsze imię
pomyśl sobie, że przynajmniej nie masz zbyt popularnego imienia jak np Anna czy Julia, Oliwia ostatnimi czasy
Tacy znajomi, dla ktorych problemem jest Twoje imie, to wybacz ale nie sa wartosciowymi ludzmi.
Nie zwracaj uwagi na nich i ich docinki. Niewazne jak Cie zwia, wazne jest Twoje wnetrze.
ale że facet skończył z Tobą ze względu na imię, to jest chore- to chyba nie był facet tylko eunuch jakiś ![]()
Powiem Ci ze dziwi mnie to e ci sie nie podoba. Mam ciocie mire i naprawde zawsze podobało mi sie to imie jest takie orginalne mirosława to juz mniej ale nie musisz sie przedstawiac mirosława tylko mira podoba mi sie
a tymi co sie smieja to sie nie przejmuj bo ci ludzie sa dziwni conajmniej ...
A ja Cię rozumiem w pewny sensie. Mam na roku koleżankę o imieniu Romana i pomimo tego, że jest w porządku to ludzie i tak reagują co najmniej uśmiechem na jej imię. Niby to nie takie ważne, tak, jak piszą dziewczyny, ale jednak zwracamy na to uwagę. Nie myślałaś o zmianie imienia?
Ja tam bym sie nie przejmowała, mam znajomych którzy też mają dziwne imiona 'Radomir' nikt nie robi z tego problemu, na początku może ktoś o cos zapyta, a potem już normalnie. nie wiem jakichś dziwnych ludzi poznajesz ;] ooo w lo mialam koleżanke miała na imię 'Sława' i jakoś nikt jej z tego powodu nie odrzucał ;]
Delicious napisał:
Niby to nie takie ważne, tak, jak piszą dziewczyny, ale jednak zwracamy na to uwagę. Nie myślałaś o zmianie imienia?
No właśnie niby to nie jest takie ważne. Myślałam o zmianie, chciałabym mieć np Weronika czy Sandra jak kolwiek.... Zwykle przedstawiam się jako Mirka i wszyscy tak na mnie mówią a co najśmieszniejsze imię wybrała babcia a rodzice nie mieli nic do gadania i musieli się zgodzić
a co powiesz na imię "Nawojka", już to imię jest bardziej śmieszne od Twojego- ostatnio poznałam taką koleżankę właśnie i mimo tego, że przedstawiała się też innym to nie mogłam zrozumieć jak się w końcu nazywała naprawdę, aż w końcu zapytałam koleżanki
są różne dziwacze imiona i to przez nie niektórzy mają problemy, ale nie z tego że się inni śmieją, ale np nie mogą zrozumieć albo wypowiedzieć je
Ostatnio edytowany przez Tiff (2009-06-20 16:31:45)
Dla mnie żadne imię nie ma znaczenia liczy się osoba która je nosi....jeżeli ją akceptujemy, akceptujmy również jej imię choćby miało brzmieć KUNEGUNDA....to nie ma znaczenia.A Twoje imię jest bardzo sympatyczne Mirosławo ![]()
Ja też nie widzę niczego złego w Twoim imieniu, Mirko. Owszem, są imiona naprawdę ośmieszające, bo nie wiadomo, kto je w ogóle wymyślił. Jednak imię Mirosława - bardzo znane - do takich nie należy. Ciesz się, że nie masz na imię np. Jutrzenka. ![]()
są o wiele "krzywdzace" imiona, a Ty sie nie przejmuj widocznie nie trafiłas na goscia ktory cie zaakceptuje taka jaka jestes:)
Ja tam mam piękne imie IZABELA
ale wiesz jak ja sie rodziłam to modny był film "Izaura" o takiej niewolnicy
i wiesz ze dawali nagrody za danie na imie tak dziecku???!!! i mi mama tez takchciala dac na imie!!! ![]()
![]()
ale tatus mnie uratował ![]()
![]()
..
Wbierz sobie zdrobnienie, które Ci się podoba i używaj. Mirosława to tradycyjne polskie imię - nie ma powodu do śmiechu. W przeciwieństwie do koszmarków, które rodzice dają dzieciom żeby się wyróżnić. No ale wtedy wolno śmiać się z rodziców, a nie z ofiary ich ambicji. A dzieci są okrutne i śmieją się z tego co innym sprawia przykrość. Gdyby pierwsza zaczepka o imię nie wywołała reakcji, to znalazłyby coś innego. Podświadomie wyczuwają wszystkie kompleksy.
Ostatnio czytałam jakieś przeterminowane czasopismo z artykułem o dziwnych imionach. Matka dała córce "Oralia". Współczuje dziecku, kiedy pójdzie do gimanzjum. Na razie ma 7 lat.
najlepeij uzywaj zdrobnienia.. Mirka- bardzo ładnie. Prezcież nie wszyscy muszą wiedzieć twoje prawdziwe imię.
Mam koleżankę którą od zawsze wołają Aga, a naprawdę jej na imię Agata. Nawet mąż dowiedział sie o tym przed samym ślubem.- przyjkład nieadekwatny, ale w sam raz jesli chodzi o imiona!
Tiff, nie lubisz? Przynajmniej nie musisz go uzywac. Ja tak mam na pierwsze:D
Cale gimnazjum smiechy, Maryska - synonim brzydoty, kujona i co tylko, takie dziecko 'do kopania'. A i teraz czasem kiedy sie przedstawiam to albo glupi usmieszek albo ktos prosi zebym powtorzyla.
Nie powiem imie dobre ale dla 5letniej grzecznej dziewczynki z warkoczykami albo starszej pani w koku. Do mnie ma sie nijak. Ale poczekam do 60siatki, wtedy bedzie pasowac.
Ostatnio edytowany przez Szczurunia (2009-06-20 22:36:22)
Nie wiem co masz przeciwko imieniu Mirosława Sarenko,mi się podoba to imię i dobrze mi się kojarzy,miałam babcię Mirosławę-super babka pełny luzik,miło ja wspominam miałam z nią wiela więcej wspólnego niż z własną mamą,nawet córce po niej dałam na drugie imię Mirosława:)Mam przyjaciółkę Mirkę,dziewczyna do serca przyłóż jest świetna.Nie po imieniu ocenia się ludzi,ale po ich sposobie bycia,ich charakterze...imię się nie liczy...
kazde imię ma w sobi9e jakiś czar.
i wiesz, wolałabym się nazywać Mirka, niz jakoś pospolicie ![]()
Ja mam mamę Mirosławę i Tatę Mirosława. Fajnie się dobrali, nie? Powiem tak, w gimnazjum każdy się boi, ze bedzie za coś wyśmiany, więc szuka kozła ofiarnego. Potem ludzie dorastają. Poza tym Mirka to dość popularne imię właściwie, więc pewnie spotkasz w życiu jeszcze nie jedną. Poza tym po co martwić se czymś na co nie masz wpływu? Przecież to nie świadczy o Tobie.
Moje imię zawdzięczam mojemu dziadkowi mialam być chłopakiem ale nie wyszło
mając lat naście - okres podstawówki- bardzo nie lubiłam swojego imienia Michalina a już jak ktoś mówił Michaśka to zawsze sie denerwowalam, pomyśl sobie tak masz orginalne imię które można zdrobnić
moi przyjaciele, znajomi, rodzina mówią od zawsze do mnie Miśka:) nawet jak sie przedstawiam to z przyzwyczajenia mówie Miśka zamiast Michalina
olej te słowne zaczepki to świadczy tylko o braku kultury ludzi.
Szczurunia napisał:
Tiff, nie lubisz? Przynajmniej nie musisz go uzywac. Ja tak mam na pierwsze:D
Cale gimnazjum smiechy, Maryska - synonim brzydoty, kujona i co tylko, takie dziecko 'do kopania'. A i teraz czasem kiedy sie przedstawiam to albo glupi usmieszek albo ktos prosi zebym powtorzyla.
Nie powiem imie dobre ale dla 5letniej grzecznej dziewczynki z warkoczykami albo starszej pani w koku. Do mnie ma sie nijak. Ale poczekam do 60siatki, wtedy bedzie pasowac.
Gratuluję poczucia humoru ![]()
Tak, nie przepadam za tym imieniem - rodzice dali mi po tej drugiej babci, ale wolałabym mieć na drugie Zofia, jak moja druga babcia .
Ja mam na imię Dagna.... Zawsze jak się przedstawiam to musze dwa razy powtarzać bo albo mysla ze chodzi mi ze mam na imie Dagmara albo Daria. Strasznie mnie to denerwuje...
dziewczyny, Oazuu ma rację, każde imię ma swój urok
mnie wręcz osobiście denerwuje jak jest np tak jak u mnie na studiach 10 Anek w grupie, 3 Natalie itd. moim zdaniem gorsza jest sprawa nazwiska! pomyślcie sobie jakie nieraz ludzie mają okropne nazwiska, a imię? zawsze można sobie uprościć albo coś ![]()
Ja mam znajomą Kamę - niektórzy uśmiechają się pod nosem, że jak margaryna czy pies, ale ona nie zwraca na to totalnie uwagi, więc nikt nie czepia się szczególnie. Druga znajoma - Irena... przyzwyczailiśmy się. Aaaa i Michalina.
Widzisz, muszę na siłę sobie przypominać "dziwaczne" czy "staromodne" imiona, bo nie zwracam na nie takiej uwagi, jak Ci się wydaje:) poza tym wracają do łask!
Im bardziej przejmujesz się tym imieniem, tym bardziej będzie Ci z nim źle. Postaraj się je polubić - ja osobiście nic w nim śmiesznego nie widzę, ot, zwyczajne imię. Znacznie lepsze od wszechobecnych Nikoli, Anastrazji i innych zamerykanizowanych imion:/
Moja przyjaciółka jest w ciąży i chce nazwać córkę Marysia, chłopca Antoś - zależy co się urodzi. I jest moda na Kacprów, Miłoszów, Filipów...
A Mirka to naprawdę ładne imię. Noś je z godnością ![]()
Ja też Sarenko uważam,że nie masz czego się wstydzić i czas zaakceptować swoje imię.Ludzie,którzy śmieją sie z Twojego imienia są ludzmi nic nie wartymi.Ja mam córkę,której dałam na imię Gabrysia i bardzo dużo uwag słyszałam.Ludzie śmiali się jak mogłam dziecku dać takie imię i jak za kilka lat będą się do niej zwracać..Gabrycha. Bardzo mnie to bolało. Jedna kobiecina też podśmiechiwała się pod nosem,a po roku jej córka urodziła dziewczynkę i również ta mała ma na imię Gabrysia.I teraz jest bardzo zafascynowana.Ehhh ludzie to takie dziwne stworzenia lubiące krytykować innych.
Wczoraj akurat poznałam dziewczyne bardzo sympatyczną zresztą, ale o imieniu Wirginia i co Ty na to Sarenko? Chyba ta Mirka jednak lepsza co?
Nie przejmuj się i próbuj śmiac się jak ktoś Ci zwraca uwagę.Nie denerwuj się tylko obracaj wszystko w żart:) Buziaki
Macie racje dziewczyny.... Ono jest wyjątkowe jak każde imię, a co do Wirginii na jej miejscu przedstawiałabym się jako Wiktoria coś takiego...
Powstała ksywka od mojego imienia - Mirabelka, bardzo słodka heheh
Dziękuje Wszystkim za opinie :*:*:*
Gabrysia bardzo fajne imię. Ja swojemu dziecku dziewczynce dam Nadia a chłopczykowi Piotruś albo Marcel. Chociaż jeszcze długo nie mam zamiaru go planować ale imiona już wybrane i facet nie ma nic do gadania ![]()
Ostatnio edytowany przez Sarenka (2009-06-22 12:00:32)