Alkohol - pomocy!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Alkohol - pomocy!!

Witajcie,

Postanowiłam w końcu napisać bo już nie umiem sobie sama radzić. Mieszkam w woj. małopolskim, piję stanowczo za dużo, chce przestać, nie umiem tak dalej żyć. Co mam zrobić, gdzie pójść, wstydzę się, boję się. Nie wiem nawet czy dobrze zrobiłam, że do Was napisałam...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Alkohol - pomocy!!
Kordonblue napisał/a:

Witajcie,

Postanowiłam w końcu napisać bo już nie umiem sobie sama radzić. Mieszkam w woj. małopolskim, piję stanowczo za dużo, chce przestać, nie umiem tak dalej żyć. Co mam zrobić, gdzie pójść, wstydzę się, boję się. Nie wiem nawet czy dobrze zrobiłam, że do Was napisałam...

Witaj. Przede wszystkim zgłoś się do lekarza rodzinnego a on Cię pokieruje dalej. Wstyd to kraść więc nie masz się czego wstydzić  a jesli przyznajesz,że masz problem to chwała Tobie i tylko pogratulować odwagi. Nie czekaj bo problem sam się nie rozwiąże. Możesz zgłosić się do poradni AA jeśli takową macie w mieście. Przede wszystkim idż tam z kimś bliskim. Nie ukrywaj problemu. Problem nie jest mi obcy więc wiem jakie to trudne ale zrób krok do przodu to dalej  Ci pomogą. Powodzenia:)

3

Pójdę, gdzieś pójdę... sama nie potrafię nic zrobić, chce, a nie mogę...

4

Kordonblue napisał/a:

Tak, gdzies, kiedys, jakos... Typowe zagrywki alkoholikow. Na pewno chcesz, czy tylko probujesz chwilowo zagluszyc wyrzuty sumienia, by moc spokojnie dalej chlac?

5

Chcę, bardzo chce tylko ogarnia mnie strach. Czułaś kiedyś jakby Cię coś paraliżowało od środka, jakbyś nie mogła nawet wypowiedzieć słowa...

6

Kuj żelazo póki gorące! Zdecydowałaś sama,że jest z Tobą źle i chcesz to zmienić to to zmień!!! Najważniejsze u osób z uzależnieniem jest przyznanie się do tego i chęć otrzymania pomocy, bo niestety nie da się im pomóc na siłę... Także, wybierz się do lekarza rodzinnego i poproś o pomoc.

Znając Polskę lekarz może powiedzieć, że są ludzie z gorszymi uzależniani i to one bardziej potrzebują pomocy, nie wierz w te słowa! Bądź uparta, to żaden wstyd!

I przede wszystkim powodzenia, nie poddawaj się wink

7

Stań przed lustrem i powiedz sama do siebie 'wiem, że mam problem i wiem, że muszę go rozwiązać".

8

Kordonblue napisał/a:

Nie pójdę ' już idę!'

9

Kordonblue napisał/a:

Chcę, bardzo chce tylko ogarnia mnie strach. Czułaś kiedyś jakby Cię coś paraliżowało od środka, jakbyś nie mogła nawet wypowiedzieć słowa...

Tak, czulam. Jak ojciec wracal pijany do domu.

10 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-07-03 23:39:30)

Witaj,

Oczywiście, że dobrze zrobiłaś. Nie można tłumić swoich emocji, po to jest forum żebyś mogła podzielić się z innymi swoimi kłopotami, wątpliwościami. Przyznałaś się, że masz problem alkoholowy, to dobrze, ponieważ okłamywanie siebie i innych do niczego Cię nie doprowadzi. Zdaję sobie sprawę, że jest Ci trudno ale pamiętaj, że pierwszy krok za Tobą, choć droga będzie długa i zapewne trudna to wierzę, że Ci się uda! Myślę, że powinnaś skontaktować się z jakimś ośrodkiem leczenia uzależnień bo samemu jest bardzo trudno walczyć z alkoholizmem. Słyszałaś może o spam? Wiele osób wypowiadało się bardzo pozytywnie na temat tego ośrodka. Zastanów się ale moim zdaniem potrzebujesz fachowej pomocy. Pamiętaj, że masz jedno życie, nie trać ani chwili. Powodzenia!

Ne idz do lekarza rodzinnego ani do psychiatry! to głupie, Ty nie masz grypy tylko zapijasz jakis stres lub problemy. Najlepiej zdecyduj się i znajdz środki na kilka sesji u psychoterapeuty. Razem uda wam sie znaleźć przyczynę skąd ta słabość jest. Poradzisz sobie z tym.

12

Ja tez nie rozumiem, po cholerę ja wysyłać do internisty.
Ona choruje na alkoholizm, nie na grypę.

Niech sobie wygoogluje, gdzie jest u niej jakiś ośrodek do walki z nałogami, albo kiedy i gdzie spotkania AA i niech się pójdzie dowiedzieć co i jak.

13

Zdecydowałam się iść do ośrodka, na pewno nie do lekarza rodzinnego. Pieniądze nie są problemem, ważne żeby uzyskać pomoc...

14

Kordonblue napisał/a:

Zdecydowałam się iść do ośrodka, na pewno nie do lekarza rodzinnego. Pieniądze nie są problemem, ważne żeby uzyskać pomoc...

Brawo. Będę trzymała za Ciebie kciuki.

15

Cynicznahipo - Dziękuję Ci. To dla mnie ważne, że istnieją ludzie, którzy jeszcze w kogoś wierzą.

Patos - co to za ośrodek?

16 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-07-03 23:39:57)

spam ośrodek leczenia uzależnień. Jego  kadrę stanowią sumienni, wykwalifikowaniu ludzie. Dzięki własnym doświadczeniom łatwiej są w stanie nawiązać kontakty z pacjentami, otoczyć ich opieką, ciepłą atmosferą, co znacznie ułatwia radzenie sobie z problemem. Myślę, że powinnaś sama o nim poczytać, informacje znajdziesz w Internecie. Mam nadzieję, że się przydadzą. Również trzymam za Ciebie kciuki!

17 Ostatnio edytowany przez surrafizm (2013-07-02 12:23:13)

"Żyć choćby wszystko się waliło,
Żyć choćbyś już nie miał sił,
Żyć, by życie warte było,
Powiedz dziś nie będę pił"

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024