psycholog po rozstaniu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » psycholog po rozstaniu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: psycholog po rozstaniu?

Moi Drodzy,

Niby podjęłam decyzję ale dalej się waham. Jestem po rozstaniu, z którym nie umiem sobie poradzić. Udzielam się tutaj w kilku wątkach, zarówno Wy po tym co piszę jk i osoby, z którymi na co dzień pracuję, przebywam mówią idź do psychologa! I nie wiem... z jednej strony tak bardzo potrzebuję pomocy, sama nie daję rady a z drugiej boję się. To będzie już taki znak, że sobie nie poradziłam, to już dobitnie będzie świadczyć o tym, że jest tak źle, że jestem słaba. Poza tym, co psycholog może powiedzieć mi innego niż Wy tutaj tak bardzo doświadczeni? Czy nie usłyszę od niego tego samego? A co jeśli i to nie pomoże?Czy wtedy jestem skreślona?

Czy macie jakieś doświadczenia z psychologiem? Możecie powiedzieć na czym opiera się taka pomoc/terapia?

Dziękuję!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: psycholog po rozstaniu?

Po rozstaniu z żoną też chodziłem do psycholga. Naprawdę warto tylko trzeba wybrać dobrego bo praca z kiepskm nic nie da.

3

niewiem1104 napisał/a:

Moi Drodzy,

Niby podjęłam decyzję ale dalej się waham. Jestem po rozstaniu, z którym nie umiem sobie poradzić. Udzielam się tutaj w kilku wątkach, zarówno Wy po tym co piszę jk i osoby, z którymi na co dzień pracuję, przebywam mówią idź do psychologa! I nie wiem... z jednej strony tak bardzo potrzebuję pomocy, sama nie daję rady a z drugiej boję się. To będzie już taki znak, że sobie nie poradziłam, to już dobitnie będzie świadczyć o tym, że jest tak źle, że jestem słaba. Poza tym, co psycholog może powiedzieć mi innego niż Wy tutaj tak bardzo doświadczeni? Czy nie usłyszę od niego tego samego? A co jeśli i to nie pomoże?Czy wtedy jestem skreślona?

Czy macie jakieś doświadczenia z psychologiem? Możecie powiedzieć na czym opiera się taka pomoc/terapia?

Dziękuję!

Terapia nie oznacza słabości, a poza tym to co nie masz prawa być słaba ?? Dziewczyno jeśli czujesz, że nie dajesz rady to zasuwaj do psychologa tylko poszukaj sobie dobrego profesjonalisty.

Jakie to ma znaczenie co kto o Tobie pomyśli. Jak Ci psycholog nie pomoże to idź do następnego, bo znaczy, że ten psycholog był do bani, a nie Ty.

Psycholog da Ci o wiele więcej niż takie forum, choć wiele jest tu mądrych osób.

Ja jestem ciągle w terapii i bardzo mi z tym dobrze. Wiele mi to dało i nic nie zastąpi tego doświadczenia.

Nie bój się tylko miej odwagę ulepszyć swoje życie i idź na terapię !!!

4

Dziękuję tak zrobię! teraz szukam i dzownię. Wiem, że sobie nie radzę dlatego, że opisując swoje myśli, uczucia każdy jest wręcz przerażony tym co się ze mną dzieje. Nie wierzą, że tak można reagować.

Ehdi, a możesz powiedzieć jak taka terapia wygląda?Czy psycholog nie powie mi tego co każdy, że po prostu muszę wziąć się w garść, skupić się na sobie itd?

5

niewiem1104 napisał/a:

Dziękuję tak zrobię! teraz szukam i dzownię. Wiem, że sobie nie radzę dlatego, że opisując swoje myśli, uczucia każdy jest wręcz przerażony tym co się ze mną dzieje. Nie wierzą, że tak można reagować.

Ehdi, a możesz powiedzieć jak taka terapia wygląda?Czy psycholog nie powie mi tego co każdy, że po prostu muszę wziąć się w garść, skupić się na sobie itd?

Hmmm.... wiele osób zadaje mi pytanie jak wygląda terapia i czy to nie jest taki "przyjaciel za pieniądz". No widzisz nie jest.

To jest człowiek, z którym musisz rozmawiać bardzo szczerze i on ci unaoczni pewne rzeczy. Jak chcesz to poczytaj mojego bloga ja tam wiele o efektach terapii piszę.

Jeśli psycholog każe Ci się wziąć w garść i skupić na sobie to uciekaj i znajdź lepszego. To dlaczego teraz się czujesz jak czujesz ma gdzieś swoje źródło. Co ciekawe i co zuważyłam boisz się zostać uznana za słabą. Czy nie pozwalano Ci na chwile słabości w dzieciństwie ?? Możliwe, że to co czujesz jest adekwatne do Twoich przejść ale nigdy nie powinnaś się bać słabości. Każdy człowiek ma prawo słabość okazywać.

Kochana wiele można na ten temat pisać ale do psychologa to nie tylko po rozstaniu warto pójść ale dla samej siebie. Tylko trzeba sobie dobrać dobrego. Ja jako DDA/DDD poszłam do takiego specjalisty i tym razem świetnie trafiłam ale wcześniej spotykałam idiotów niestety hmm.

6

Ehdi,

Jeśli chodzi o moją potzrebę bycia silną. Zawsze chciałam taka być. Zawsze podobały mi się silne kobiety, twarde ale cieple i kochające. Taka chciałam być, do tego dążyłam. Owszem teraz rodzinna na mnie krzyczy, ale to dlatego, że mają dość. Rozumiem.

Od 4 miesięcy nie ruszyłam do przodu, wręcz spadam, więc chyba powinnam. Ale czy to pomoże?Wiem, że to jest praca po mojej stronie, psycholog ma mnie nakierować, ale przecież nie zmieni mnie, mojej osobowości, moich uczuć. Widzisz teraz powątpiewam we wszystko.

7

niewiem1104 napisał/a:

Ehdi,

Jeśli chodzi o moją potzrebę bycia silną. Zawsze chciałam taka być. Zawsze podobały mi się silne kobiety, twarde ale cieple i kochające. Taka chciałam być, do tego dążyłam. Owszem teraz rodzinna na mnie krzyczy, ale to dlatego, że mają dość. Rozumiem.

Od 4 miesięcy nie ruszyłam do przodu, wręcz spadam, więc chyba powinnam. Ale czy to pomoże?Wiem, że to jest praca po mojej stronie, psycholog ma mnie nakierować, ale przecież nie zmieni mnie, mojej osobowości, moich uczuć. Widzisz teraz powątpiewam we wszystko.

Kochana dopóki nie pójdziesz i nie sprawdzisz to nie będziesz wiedziała. Może masz objawy depresji ?? Może przyda się i psychiatra ??

Dziewczyno naprawdę spróbuj może się okazać, że dopiero odkryjesz siebie na nowo. Daj sobie prawo do słabości i zaopiekuj się sobą. Wizyta u psychologa to świetny pomysł.

Tak będziesz siedzieć i opowiadać co by było gdyby. Idź i sie nie poddawaj, nawet jak nie da efektów to szukaj. Ja polecam terapię szczególnie osobom, które nie mogą poradzić sobie po rozstaniu dlatego, że taka miłość ma juz raczej charakter obsesji.

Poczytaj sobie książki i zobacz. Może znajdziesz coś dla siebie, wtedy z terapeutą będzie Ci łatwiej.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » psycholog po rozstaniu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024