Dziś rozmawiałam z takim jednym znajomym i zasugerował mi, że Albania piękne, dzikie i niezdobyte jak dotąd góry posiada. Chętnie bym się tam wybrała. Czy ktoś z Was był może i mógłby trochę opowiedzieć, nie tylko o górach, ale także o samym kraju, jego kulturze, mieszkańcach, obyczajowości?
Ja myslalam o wyjezdzie do Albanii w tym roku, szczegolnie o gorach, ogladalam film dokumentalny o tym kraju, piekny kraj i jego kultura;)Napisze wiecej zaniedlugo;)
Dziś rozmawiałam z takim jednym znajomym i zasugerował mi, że Albania piękne, dzikie i niezdobyte jak dotąd góry posiada. Chętnie bym się tam wybrała. Czy ktoś z Was był może i mógłby trochę opowiedzieć, nie tylko o górach, ale także o samym kraju, jego kulturze, mieszkańcach, obyczajowości?
I co, Emilio, byłaś? Zechcesz podzielić się wrażeniami?
Ja byłam w Albanii i jestem zachwycona.
Góry w Albanii cudowne. Drogi w górach dobre.
Ludzie mili i gościnni.
Energia w kraju - niesamowita.
Śniadanie w hotelu - mleko, owczy ser i masło.
Albania to kraj z niesamowitym potencjałem. Im się po prostu chce...
Brzmi cudownie...
Szczególnie to śniadanie ![]()
Moi znajomi w tym roku wybierają się na wakacje do Albanii. Jak tylko wrócą i podzielą się wrażeniami, to postaram się coś dopisać
. Niemniej już widziałam foldery i zdjęcia - wygląda to wszystko naprawdę bajecznie
.
Czy mógłby ktoś napisać więcej o Albanii?
Wybieram się tam niedługo.
Jak z noclegami? Prywatne kwatery czy hotele?
Jakieś interesujące miejsca?
Spostrzeżenia co do ludzi, tamtejszego życia?
Oczywiście poczytałam to co dostępne, ale nie ma to jak relacja z pierwszej ręki.
Będę wdzięczna.