Ostatnio poszukuje inspiracji, bo na lato chciałabym zmienić wystrój w salonie na bardziej surowy. Czytajac ostatnio artykul spam zainspirowalam sie nim, bo zawsze moim wymarzonym miejscem do mieszkania byl loft, no ale ze loftu brak to chociaz mojemu salonowi chce nadac taki industrialny styl. macie jakies pomysły?
1 2013-06-24 11:46:13 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-26 18:19:40)
Pytanie: jak duży masz ten salon? Ile okien i jak duże?
Metraż salonu to 14 m2 i 2 duże okna. załuje, że nie są do samej ziemi ![]()
To salonik jest niewielki - ale wszystko jest możliwe!
Nie wiem, jaką kasą na wystrój dysponujesz, więc będę pisać na oślep ![]()
- Stylu industrialnego na pewno dodałaby chociaż 1 ściana z cegieł
- kolor szary
- jeśli są grzejniki żeberkowe, niech pozostaną niezabudowane, srebrne
- meble z IKEI też pomogą
- metalowe świeczniki
- okna konieczne bez firanek!! mogą być niebiesko-metaliczne rolety
- minimalizm, mało ozdób
5 2013-06-26 18:12:09 Ostatnio edytowany przez eiko2 (2013-06-26 22:17:04)
Witaj!
Też się ostatnio rozglądałam za przedmiotami w stylu industrialnym - pokój dla nastolatka, miało być tak właśnie industrialnie ![]()
Jeśli chodzi o ścianę z cegły - świetna opcja to elastyczne okładziny. Wygląda toto jak cegła, ale jest z żywicy i można ciąć nożem do tapet (czytaj: bez problemu położysz ją bez fachowca)
W meblach przede wszystkim praca własna - fotele ze skrzyń transportowych są boskie, w znajomym warsztacie samochodowym mam przyobiecane takie skrzynie po "pół litra" za sztukę
w ogóle warto się rozejrzeć, w internecie nawet krok po kroku można znaleźć na meble z palet i skrzynek - spam
A o tutaj masz sporą listę mebli - i to spora część w całkiem ziemskich cenach: spam
A na blaszany fotel z Almi Decor choruję... Wygląda trochę jak amerykańskie samoloty z czasów 2 wojny światowej. Ale mam o 30m2 za mały pokój do urządzenia (i kilka tysięcy złotych za mało) o ten, drugi w galerii spam
Edycja: po korekcie i cenzurze faktycznie wszystko jest jaśniejsze... ![]()
Pytanie też w co chcesz bardziej wejść w coś takiego: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/936947_340053746121227_1142357495_n.jpg czy takiego: http://st.houzz.com/simgs/3da176790009f5f5_8-0069/contemporary-living-room.jpg
Ten pierwszy styl bardzo mi się podoba, poza tym jasne kolory powiększą optycznie przestrzeń, co jest ważne przy mniejszym metrażu.
Wiesz co, ostatnio oglądałam meble w gali i mają tam projektanta wnętrz http://www.galameble.com/room-creator.html więc jeśli jakiś mebel spodoba Ci się do Twojego wnętrza to możesz sobie wszystko zaprojektować i zobaczyć jak to będzie wyglądało:)
9 2013-07-27 13:02:55 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-07-27 15:44:07)
o kurczaki, faktycznie maly masz salon i nie dziwie Ci sie, ze ciezko go zaaranzowac, zreszta u mnie w bloku jest to samo... Ja jestem totalnym antytalentem jesli chodzi o aranzacje pomieszczen, dlatego zazwyczaj kieruje sie pomyslami innych lub z internetu, jak np z tej strony link usunięty. Mozesz przy okazji sprawdzic ile beda Cie kosztowac ewentualnie meble, wiec mysle, ze pomysl jest dobry:)
Jak czytam ten temat to przypomina mi się klasyczny skecz monty pythonów https://www.youtube.com/watch?v=Y1vHEkP-F0s
Nawet jak faktycznie to spam to nie wiem czy jest sens usuwać wszystko jak leci - nie ma w Polsce dużo sklepów, które sprzedają meble w stylu industrialnym. No bo co jest? kare design, sfmeble, wipmeble? W ikei czy agacie też jest trochę, ale głównie nowoczesny i industrialny. Nic innego chyba już się nie sprzedaje. No i skąd ludzie mają wiedzieć, że są promocje na kare i sf, jak producent słabo to zaznacza na stronie i trzeba popatrzeć na stronę produktu? Fajnie, że się walczy ze spamiarnią, ale niektóre z tych postów mogły autentycznie pomóc autorowi, a tak pozostał tylko spam. Ja rozumiem, że za reklamę trzeba płacić.
Sama szukam mebli industrialnych i nie mogę się zdecydować - to jakby ktoś pytał dlaczego odkopuję taki stary wątek. Niewiele mi ten temat pomógł.
Ja też właśnie w trakcie wprowadzania do nowej chaty. Skończyliśmy saypialnię i tak typowo po skandynawsku - biele, beże, drewno. Salon właśnie industrialny ma być. Gdyby ktoś szukał designerskich mebli to mogę polecić IWC meble. Ja zamówiłam narożnik Elite - jest bardzo prosty, ale ma regulowane zagłówki, co mi się spodobało. Teraz jeszcze szukam odpowiedniego stolika. Ktoś coś?