Czy na wielkie wyjścia zakładacie sukienki o długości maxi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Czy na wielkie wyjścia zakładacie sukienki o długości maxi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Czy na wielkie wyjścia zakładacie sukienki o długości maxi?

Jak w tytule - czy na większe okazje zdarza Wam się jeszcze zakładać długie suknie/spódnice?

Od pewnego czasu obserwuję, że zarówno na studniówki, wesela, bale sylwestrowe, jak i inne większe okazje, na które kiedyś zwyczajowo zakładało się długie, raczej efektowne suknie, obecnie zdecydowanie częściej zastąpuje się je sukienkami zbliżonymi do koktajlowych, znacznie skromniejsze, ale tym samym bardziej uniwersalne, a wieczorowe kreacje nie cieszą się już popularnością. I nie wiem czy wynika to z wygody czy z praktyczności (krótszą, skromniejszą sukienkę można później jeszcze wykorzystać), ale przyznaję, że sama kiedyś znacznie częściej niż obecnie szyłam i wbijałam się w długość maxi - ostatnio (jeśli dobrze pamiętam) trzy lata temu, gdy byłam świadkiem na bardzo eleganckim ślubie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy na wielkie wyjścia zakładacie sukienki o długości maxi?

Ja nie, zdecydowanie lepiej czuję się i wyglądam w krótkich sukienkach.

3

Ja ostatnio długą suknię miałam na swoim ślubie. Lubię natomiast długie spódnice, ale jestem niska i ciężko mi coś dobrać. W tym sezonie jeszcze poszukuję..

4

Witam!
Bardzo podobają mi się długie letnie sukienki i spódnice. uważam, że wyglądają subtelnie, tajemniczo.  Szczególnie te w stylu boho:D Kojarzą mi się z filmem Sex in the city 2. Coś bajkowego.
Niewiem dlaczego ale sama na imprezy typu wesele wybieram tę krótszą bardziej koktajlową wersję - być może dlatego, że nie znalazłam takiej która "wpadała by mi w oko"

5

coraz więcej kobiet nosi długie spódnice. Zauważyłam to nie tylko na promenadzie nad morzem smile Sama ostatnio nabyłam długą, zwiewną, koralową spódnicę smile

6

Tak, ale ja nie pytałam o zwykłe, codzienne ubrania, ale o te na większe wyjścia, wieczorowe. Zwykłe, długie sukienki czy spódnice też mam, nawet kilka wink.

7 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-06-23 21:57:57)

Jestem kobietą praktyczną,więc już dawno odpuściłam sobie długie kiecki tongue
Nawet te, które były długie przerobiłam na krótkie (łącznie ze ślubną).

Jeżeli kupuję krótszą sukienkę, to zwracam uwagę, na to czy ubiorę ją jeszcze na jakąś okazję.
Rezygnuję z cekinów i tiuli na rzecz prostego, praktycznego kroju i stonowanego koloru.

Na ślubach/ weselach (nie uczestniczę w innych imprezach wymagających stroju wieczorowego) 99% sukienek teraz to  mini lub midi, maxi występuje raczej u starszych pań jako część składowa garsonki.

8

W sierpniu ide na wesele i mam juz dluga kiecke. Byla prosba panny mlodej, by suknie byly dlugie, bo chce zrobic gale lol

Poznym wieczorem mam zamiar przebrac sie w krotką, bo w takiej zdecydowanie lepiej sie tanczy smile

ps. zauwazylam, ze obecnie nosi sie albo do ziemi, albo b krotko - tak i tak ladnie smile

9

Ja też wolę krótsze i bardziej uniwersalne sukienki, choć na swojej studniowce miałam długą, ale ściętą po skosie. Ale toi było wieki temu tongue. Teraz czasem noszę długie, zwiewne letnie spódnice kiedy gdzieś wychodzę. Naprawdę świetnie sprawdzają się w upały tongue

10 Ostatnio edytowany przez masajka (2013-06-24 11:04:39)

Olinka, jeśli chodzi o większe wyjścia to rzeczywiście długa suknia jest rzadkością, choć kilka lat temu były bardzo popularne. Ja wybieram krótkie, bo:
po pierwsze: wygodniejsze;
po drugie: można wykorzystać jeszcze na inną okazję;
po trzecie: lubię swoje nogi i je pokazuję smile.

11

Wszystkie moje eleganckie sukienki są długie.Mają co prawda mniejsze lub większe rozporki .

12

Ja osobiście zawsze noszę długie wieczorowe suknie np. na wesela. I z tego co ostatnio zauważyłam jestem jedną z nielicznych, która zakłada takie kiecki.

13

Mi się bardziej podobają długie suknie. Na swoim ślubie miałam długą i nie wyobrażam sobie krótkiej.

14

NinaLafairy napisał/a:

Mi się bardziej podobają długie suknie. Na swoim ślubie miałam długą i nie wyobrażam sobie krótkiej.

A ja odwrotnie smile Miałam krótką i nie wyobrażam sobie długiej. Tym bardziej takiej typowo ślubnej.

15

Teraz są bardzo modne.

16

Ja zawsze marzyłam o długiej letniej sukience, ponieważ jestem niska i przy kości trudno było ją znaleść. Ale niedawno zajrzałam do mojego ulubionego secondhandu i znalazłam piękną, niebieską aż do ziemi, sprawdza się na codzień i inne. Nie założę jej  na czyjeś wesele, ale jest rewelacyjna smile

17

moNniaaaa napisał/a:

Teraz czasem noszę długie, zwiewne letnie spódnice kiedy gdzieś wychodzę. Naprawdę świetnie sprawdzają się w upały tongue

O to, to - w wersji na Romantycznego Motyla wink

Lubie krocej, i bardzo dlugo. Najslabiej wypada, moim zdaniem dlugosc  "w kolano" lub, nie daj bog, za kolano.:D

18

Ja zakładam i to często.. teraz jest dużo fajnych kolorów... piękne są w odcieniu mięty, szafiru pudrowego różu.. do tego jakaś torebka.
Ostatnio dokupiłam na allegro.

Pasuje do niej wiele ciuszków na letnie wieczorki smile

19

Poprzedniego lata wpadły mi w oko spódnice maxi, ale nic nie kupiłam, zresztą nie byłam pewna czy będę dobrze w takiej wyglądać, bo jestem niska. Odbiłam sobie w tym roku- mam brązową, lekko falowaną i wbrew moim obawom- nie "skraca" (choć przy moim wzroście to już nie ma co skracać ha ha big_smile ). Polecam smile

20

Ja bym nosiła,ale wszystkie długie sukienki są na mnie za krótkie:)Taki paradoks:) Chodzi o to,że noszę rozmiar 38-38 i mam ciut przydługie nogi:D Kiedyś kupiłam piękną marokańską sukienkę maxi.Niestety tak mi się spodobała,że nawet jej nie przymierzyłam.W domu szybciutko siup na siebie i co?Kończyła się nie tam gdzie powinna:/ Lubię też sukienki za kolanko.Myślę,że są mega kobiece:)

21

Ja maxi noszę na codzień, ale takie zwykłe, bawełniane. Na wesela faktycznie zakładam sukienki długości midi.

22

Proszę powiedzcie mi prosze czy faktycznie uwazacie, ze leginsy zle wygladaja do krotkich bluzek jak np. na Kasi tusk tu: goo.gl/Zsnja czemu to jest niemodne ponoć ?

23

Długą, elegancką suknię miałam na sobie tylko na studniówce- i bardzo żałuję. Co prawda, wyglądała świetnie, elegancko i można się było poczuć jak księżniczka smile Była jednak bardzo niepraktyczna. Ciężko się w niej tańczyło, notorycznie ktoś mi ją przydeptywał i mnie strasznie denerwowała. Znacznie lepiej bawiłabym się w kiecce za kolano.

Długie bawełniane suknie natomiast noszę często latem. A noszę je głównie dlatego, że mam nieciekawe nogi i lubię je zakrywać (a w długich spodniach latem można się ugotować).

24

Moda jest bardzo dynamiczna wink. Ale faktycznie, długie kreacje odchodzą do lamusa. I zgodzę się, że bywają/bywały niepraktyczne, a dzisiejsze są o wiele wygodniejsze i uniwersalne smile

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Czy na wielkie wyjścia zakładacie sukienki o długości maxi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024