By nasz związek był szczęśliwy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » By nasz związek był szczęśliwy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: By nasz związek był szczęśliwy.

Jest tu dużo Kobiet ze sporym doświadczeniem. Więc może to wykorzystamy i napiszemy parę rad "nowicjuszom", którzy dopiero co rozpoczynają swoje związki? Jak unikać nieporozumień, czego nie powinno się robić w związku i co nam jeszcze do głowy wpadnie. Może jak któraś z nas to przeczyta to tym samym w naszym związku unikniemy niepotrzebnych konfliktów ? smile Zapraszam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: By nasz związek był szczęśliwy.

nie okazywać swojej zazdrości.
nie mówić wszystkiego o swoich poprzednich związkach, zostawić coś dla siebie smile
nie być "miłą dziewczynką" która urwie się ze swoich zajęć aby jemu przywieść kebaba do domu bo jest głodny - to tylko przykład z tym kebabem smile
mieć coś swojego (pasję hobby jakieś zainteresowania które nas rozwijają i są tylko nasze)
nie stawiać faceta na piedestale (że on jest najważniejszy on powie to jest święte)
zawsze mieć swoje zdanie
bardzo często uśmiechać się i być jego partnerką a nie mamusią czy siostrą, być partnerką !!!

3

Popieram Szirinę. Dodałabym jeszcze - dużo rozmawiać, wyjaśniać nieporozumienia na bieżąco, nigdy nie przekroczyć granicy szacunku (żadnych wyzwisk, ciężko potem się wraca do respektu po przekroczeniu tej linii), dbać o to by była równowaga "przysług". Tylko, że do tych zasad muszą się stosować obydwie strony. Jeśli jedna strona czuje się zaniedbana i wykorzystana w jakiś sposób mimo że to zasygnalizowała i nic się nie zmieniło to podważa to sens istnienia takiego związku.
No i jeszcze jedna rada. Jeśli gadacie ze swoją 2 połową, a ona wciąż obiecuje że się zmieni, albo nie obiecuje wcale a Wy macie nadzieję, że się zmieni to mogę wam z góry powiedzieć, że się NIE ZMIENI i trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie jeśli się czuje pokrzywdzonym i niekomfortowo.

4

Związek to są 3 elementy: JA, TY, MY. I o każdy element trzeba dbać z osobna - nie wolno zaniedbywać własnego rozwoju, trzeba pozwalać na rozwój partnera i dbać o rozwój związku. Wtedy rzeczywiście można mówić o szczęściu.

Co się dzieje, gdy zaniedbana jest jedna osoba w związku? Albo gdy dwoje ludzi myśli o swoich potrzebach, ale zaniedbuje relację/partnera? Nietrudno sobie wyobrazić wink

5 Ostatnio edytowany przez Bliźniaczka22 (2009-06-17 11:51:40)

yvette super rozpracowałaś znaczenie związku smile ja zawsze miałam go tak że związek to my a nie ja smile no ale też mieć na względzie partnera i siebie smile
dodałabym jeszcze jedno z mego doświadczenia, jak kochasz masz często różowe okulary (i tu czasem bywa błąd) wiadomo że czasem rozczarowanie boli dlatego teraz stosuję metodę że mogę wszystkiego się spodziewać będąc w związku, bo wczesniej nie dopuszczałam różnych sytuacji że to sie w naszym związku nie wydarzy a wydarzyło i bolało smile po drugie czułość powinniśmy okazywać nie tylko gdy nam się chce ale zawsze a już w szczególności gdy widzimy że tego potrzebuje 2 połówka. I najważniejsze moim zdaniem przed jakąkolwiek sytuacja nieprzyjemną dla nas zapytać partnera jak on rozumie różne pojęcia Np miłość, wierność, kontakty z płcią przeciwną, żeby potem jak coś się wydarzy nie miec w głowie różnych złych myśli bo może on rzeczywiscie nie zrobił nic złego i nie był świadomy że nas to może zaboleć smile

6

Pielęgnować związek, nie odkładać ważnych rozmów na potem .. bo tego potem już nie może być tego potem, ufać, kochać, wspierać!!!!!!!!

7

Rozmawiać, rozmawiać, dużo rozmawiać, nie oszukiwać się, wspierać...

8

Pamiętać, ze tak jak w życiu tak i w związku wszystko sie zdarzyć może... by dopuszczać do siebie wiadomość że bywa cięzko, by potem to tak nie bolało, że było się ślepym

9

- trzeba byc szczerym,nie ukrywac nic,tego co bylo z naszej przeszlosci,
bo pozniej wychodza z tego nieporozumienia.
- tak jak napisala Szirina,nie mowic o swoich eks,bo i po co?
- szacunek - jezeli tego nie ma w zwiazku,to nie warto
dalej ciagnac takiej znajomosci.
- okazywac czesto milosc tej drugiej polowce,bo milosc
to tak naprawde drobiazgi.
- rozmawiac duzo,od razu wyjasniac wszystkie niezamkniete sprawy.
- miec swoje zdanie.
- podchodzic z lekkim dystansem do partnera.
- nie zaniedbujmy rodziny i przyjaciol (czesto jak sie ma
chlopaka,to cala reszta idzie na dalszy plan).

10

Amelia* napisał/a:

podchodzic z lekkim dystansem do partnera.

o tak, ja muszę jakos tego sie nauczyć smile

być czasem egoistką i zrobić coś miłego dla siebie smile w szczególności gdy twój partner jest typem otwartym na znajomości itp, a ty nie smile

11

jak on ma koleżanki których ty nie lubisz i nie chce z nimi uciąć kontaktu, to ty też sobie znajdź kolegę a od razu zapomnisz o tych jego glupich koleżankach big_smile tylko kiedy znajdę go....

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » By nasz związek był szczęśliwy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024