"Nie chce mi się pracować..... w taką pogodę " - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » "Nie chce mi się pracować..... w taką pogodę "

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez KGB (2013-06-16 22:34:53)

Temat: "Nie chce mi się pracować..... w taką pogodę "

Mam nadzieję, że nadchodzi fala słonecznej pogody. Cieszę się, ponieważ słońce dodaje energii i więcej rzeczy mi się udaje. Wiem jednak, że są również takie dni jak dziś, kiedy w moim regionie panowała duchota nie do wytrzymania.Taka pogoda wpływa niewątpliwie na percepcje i skłania do "nie chciejstwa".

Dla mnie jednym z najlepszych sposobów na mobilizację, obudzenie jest aktywność fizyczna - jeśli pracuję w domu.  Jeśli jest to szkolenie to krótki energizer chociażby najprostsze  zwyczajne wstanie z krzeseł, chodzenie po sali, podawanie sobie dłoni i mówienie swojego imienia, krótkie rozmowy na tematy dowolne.

A wy jakie macie sposoby na mobilizację w takie dni ? jak wam idzie praca ? czy wystarcza wam jedynie kawa ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Nie chce mi się pracować..... w taką pogodę "

Witaj
"Niechciejstwo" Nie koniecznie nas odwiedza podczas określonej pogody , dysfunkcje przysadki nawet u homeopatów  zachodzą w różnoraki sposób .
Wierz mi, że wiele osób właśnie w taką pogodę czuje ulgę ,wiele czynników na to wpływa ,główny podstawowy to ciśnienie..
Moim skromnym zdaniem ważne żeby zapobiegać dysfunkcjom niż je leczyć . (kawą najlepiej)
Nudności ,osłabienie organizmu itd. Często wynika niedoboru np. Magnezu ,potasu,witamin (długo by wymieniać) "Zrzucanie" na pogodę to typowe u rodaków ..
Jak nam facetom się czegoś nie chce  (niech mnie sprostują jeżeli się mylę ) po prostu tego nie robimy wink odkładając nie adekwatny do sił i zamiarów  CEL na później lub lekceważąc go najprościej.. smile

3

Mi się bardziej nie chce w dni deszczowe. Wtedy chętniej położyłabym się spać zamiast iść do pracy.

Paweł: Odnośnie facetów to masz rację, też to zauważyłam. Ja natomiast najpierw się nagadam, że mi się nie chce, a zaraz po tym się za to zabieram w myśl zasady, co masz zrobić jutro- zrób dziś, a rano nie będziesz wku....a. Gary w zlewie i ogólny bajzel rano, działają na mnie jak płachta na byka;)

4

Oczywiście i ja nie nie raz też tak mam. Najczęściej w jesień i zimę, jak jest chlapa i ogólnie szaro.
Najgorzej jest wtedy kiedy nie widać końca pracy, jak zrobię sobie listę tego co muszę zrobić, to robię jedno po drugim i jakoś idzie.

5

Orillo napisał/a:

Oczywiście i ja nie nie raz też tak mam. Najczęściej w jesień i zimę, jak jest chlapa i ogólnie szaro.
Najgorzej jest wtedy kiedy nie widać końca pracy, jak zrobię sobie listę tego co muszę zrobić, to robię jedno po drugim i jakoś idzie.

O! to jest super pomysł ! napisać na kartce i realizować po kolei !!! faktycznie też czasami tak robię.

Paweł masz rację, na percepcję ma wpływ wiele czynników. Niemniej fokusowałam się na pogodzie w związku z tym, że dziś właśnie miałam taki trudny do mobilizacji dzień dlatego pomyślałam, że warto podyskutować o tym z użytkownikami smile.

6

Mnie się nigdy nie chce pracować, pogoda nie ma tu nic do rzeczy.

7 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-06-17 08:55:59)

U mnie jest na odwrót tongue
Jeżeli, na zewnątrz jest paskudna pogoda - zimno, mokro i ciemno, łatwiej mi się koncentrować na działaniu, a jak jest słonko, to rozmyślam o tym, co by można było w ogródku zrobić, gdzie jechać nad wodę, gdzie się poopalać itp.

Mój sposób? Jak akurat mam luźniej, to po prostu nic nie robię i żeby się nie stresować, że szef mnie przyłapie na nicnierobieniu idę do niego z tym co mam zrobione, przedstawiam mu wszystko ze szczegółami i oficjalnie mówię, że nic mi się nie chce i że dokończę jak mi się zachce  big_smile Szef przyjmuje to do wiadomości i na ogół nie ma nic przeciwko mojemu lenistwu big_smile
Jak pracy jest od groma, to wykorzystuję, polecaną już metodę "listy zadań" i siedzę tak długo, aż nie zachce i nie skończę.

8

Mnie tez sie nigdy nie chce pracowac, ale czasem nie chce mi sie jeszcze bardziej ...:D

Wtedy lista skutkuje, chco realizuję ją wg waznosci spraw - trudno jest wszystko razem pogodzic do kupy. Czasem na takiej liscie na samej gorze jest chwilowe zregenerowanie sie przy kompie.

Nie ukrywam, niekiedy ta chwila trwa do wieczora.... big_smile

9 Ostatnio edytowany przez KGB (2013-06-17 09:42:33)

Widzę, że lista sprawdza się u kilku osób, dobrze jest jak wspomniała Benita72  - zrobić ją wg. ważności zadań. Jeśli pracują w domu bardzo mi to pomaga, ponieważ często jak mam dzień lenistwa to robię wszystko naraz ... zaczynam jedno, za chwile drugie etc. Sporządzanie takiej listy bardzo mi pomaga.

Catwoman big_smile ale jednak pracujesz to zdradź nam proszę jak się do tego mobilizujesz ?

Wiem, że czasami wystarcza samozaparcie, ale u mnie nie zawsze się sprawdza zwłaszcza kiedy za oknem jest słonecznie i myślę o "niebieskich migdałach".

10

Moją siłą napędową jest zarobek - żadna filozofia big_smile
Potrzebuję pracować, bo potrzebuję pieniędzy. Jeśli nie będę pracować, nie będziemy mieć pieniędzy na różne bardziej i mniej istotne sprawy. Ot, tyle smile

No i przoduje zawsze myśl: byle do weekendu big_smile

11

Zazwyczaj mam tyle obowiązków w pracy ze nie mam czasu pomysleć czy mi się chce czy mi sie nie chce.Wchodze i wychodzę-tak czuje 7 godzin pracy. Jak wstaję rano, godzina 5ta  to bardziej mi się nie chce z niewyspania ale się rozruszam i przed siebie:)

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » "Nie chce mi się pracować..... w taką pogodę "

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024