Pomocy, piegi i koloryt skóry ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Pomocy, piegi i koloryt skóry !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Pomocy, piegi i koloryt skóry !

Cześć!

Mam 18 lat jestem ruda dziewczyna mam problem z piegami !
Mam je wszedzie.... Nogi,ręce buzia plecy

Nie są ładne bo zakrywaja 70% mojego ciałą ;(

Moge coś zrobić żeby nie powstawały nowe ???
Co myślicie o piciu soków z marchwi ? Pożółkną moja skóre cała, czy też pomoga sie stać  piega bardziej widoczne ;( ???

Jeśli sok 330 ml ma w sobie 33% marchwi to  1sok=1 surowa marchewka??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomocy, piegi i koloryt skóry !

Od marchwii na pewno twoja skóra nabierze bardziej pomarańczowego odcienia, ale nie sądzę, żeby dzieki temu twoje piegi się bardziej wtopiły w tło. Ja nie widzę innego sposobu, jak zaakceptować swój wygląd. Dla mnie jesteś wyjątkowa, bo naprawdę rzadko widzi się prawdziwie rude osoby z piegami, itd.

Jedyne co mi pozostaje jeszcze doradzić, a raczej odradzić przebywanie długo na słońcu bez filtrów UV. Z tego co pamiętam z lekcji biologii, macie bardzo delikatną cerę, skłonną do podrażnień i zaczerwienienia. I prawdopodobnie im dłużej przebywasz na słońcu, tym więcej piegów się pojawia. Ja mam tak z pieprzykami. Po każdym lecie przybywa mi ciemnych kropek.

Lepiej to zaakceptować, niż z tym walczyć. Na twarz i dekolt możesz nakładać podkład, który przecież ładnie zmniejszy widoczność piegów i ujednolici twoją cerę.

Na przebarwienia zawsze możesz stosować peelingi kwasowe, albo laser, ale prawdę mówiąc nie wiem jak to ma się do piegów u rudych osób, bo wiąże się to z delikatnością twojej skóry, o czym wyżej pisałam. Rude osoby mają najniższy chyba poziom melaniny ze wszystkich ludzi.

3

Odp: Pomocy, piegi i koloryt skóry !
anetkaada napisał/a:

Cześć!

Mam 18 lat jestem ruda dziewczyna mam problem z piegami !
Mam je wszedzie.... Nogi,ręce buzia plecy

Nie są ładne bo zakrywaja 70% mojego ciałą ;(

Moge coś zrobić żeby nie powstawały nowe ???
Co myślicie o piciu soków z marchwi ? Pożółkną moja skóre cała, czy też pomoga sie stać  piega bardziej widoczne ;( ???

Jeśli sok 330 ml ma w sobie 33% marchwi to  1sok=1 surowa marchewka??

Hej anetkaada;)

Rozumiem Twój problem, bo sama też jestem posiadaczką piegów. Wprawdzie ich ilość zajmuje mniej niż 70% powierzchni mojego ciała, teraz z wiekiem stały się u mnie mniej widoczne (mam 26 lat) ale jednak są;). Kiedyś też miałam z tego powodu duże kompleksy, do tej pory od czasu do czasu wspominam sobie jak w podstawówce czasem mi dogryzano z powodu kasztanowych włosów i piegów. Kasztanowe włosy zmieniły się w złoty blond, do piegów się przyzwyczaiłam. Nadal tylko żałuję, że mam bladą karnację i po opalaniu wszystko mnie swędzi;).

Myślę, że powinnaś zaakceptować swoją oryginalność, rozejrzyj się na ulicy i przekonaj ile kobiet wydaje pieniądze na farby i usługi fryzjerskie aby otrzymać włosy w kolorze, którym obdarzyła Ciebie natura;).
Poczytaj sobie w internecie o modelkach lub aktorkach, które stały się sławne dzięki piegom (choćby Gisele Bundchen, Julianne Moore, Nicole Kidman...).
Także na stronie maxmodels co chwilę pojawiają się ogłoszenia profesjonalnych fotografów lub fotografów amatorów, którzy poszukują naturalnych rudowłosych piękności do swoich sesji. W portalach fotograficznych także wiele osób zachwyca się przy oglądaniu portretów z piegami.
Może właśnie jedną z recept na zamianę Twojego subiektywnego kompleksu w atut byłaby np. mała sesja portretowa, podczas której kreatywny fotograf podkreśliłby Twoją oryginalną urodę, do której przekonałabyś się w końcu i Ty;).
Lub wizyta u fajnej wizażystki, która dobrałaby odpowiedni makijaż;)?

Pokochaj siebie taką jaką jesteś;)

Pozdrawiam

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Pomocy, piegi i koloryt skóry !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024