Praca a przysługujący mi urlop. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Praca a przysługujący mi urlop.

18.03.2013 rozpoczęłam pracę na zastępstwo w instytucji państwowej. jako że to umowa na zastępstwo to znam tylko orientacyjny koniec umowy, i jestem zobowiązana na bieżąco wykorzystywać przysługujący mi urlop.
I w związku z tym mam pytanie. Pierwsze wieści są takie że mam pracę do końca lipca. A planuję gdzieś pojechać na parę dni właśnie na koniec miesiąca bo mój narzeczony właśnie tak ma urlop.
Za każdy pełen przepracowany miesiąc przysługują mi dwa dni urlopu. Za marzec chyba 1 jako że pół miesiąca na papierze i w wypłacie.
Przez ostatni okres czasu wzięłam 3 dni urlopu, na dwa długie weekendy i na wyjazd na wesele.
Tak więc z moich wyliczeń wynika że razem licząc już z czerwcem przysługiwało mi 7 dni urlopu, wykorzystałam 3 więc zostają z urlopem czerwcowym 4 dni.
I moje pytanie jest takie, czy idąc na urlop na ostatni tydzień lipca będzie wliczony już urlop za lipiec? jeśli tak to miałabym 6 dni? Dobrze myślę?
Wiem że to z perspektywy innym może być błahe zagadnienie itp ale dla mnie istotne, gdyż, urlop muszę wykorzystać a jeśli okaże się że zakończę swą karierę tam lipcem to ja zwyczajnie nie mogę wykorzystać urlopu po tym czasie.
Bardzo bym prosiła zorientowane osoby o odpowiedź, w prawdzie zadzwonię do kadr przed ewentualnym wnioskiem urlopowym ale chcę mieć rozeznanie.

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024