toksyczna kobieta? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » toksyczna kobieta?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: toksyczna kobieta?

hej wszystkim potrzebuję rady. Po krótce moje  zycie zwaliło się dwa miesiace temu, mój mąż nie wytrymał z moim cięzkim charakterem i zakonczył nasz związek powiedział wiele smutnych rzeczy które do tej pory dzwięczą w mojej głowie. Ja nie wiedząc co robic zabrałam swoje rzeczy dziecko i wyjechałam. jednak po trzech tygodniach spotkalam sie z nim zeby omówić nasze sprawy, kiedy go zobaczyłam zrozumiałam ze nie chce onca naszego zwiazku i naszej rodziny. On też tak stwierdził i dalismy sobie kolejna szanse było cudownie dopóki moj charakter nie dał o sobie zapomniec... jestem strasznie nerwowa corobliwie zazdrosna o męża, chciałabym wszystko wiedziec co robi gdzie idzie. on robi mi na złosc i wyłacza telefon zebym nie dzwoiła z pytaniami gdzie jest. a ja szleję w głowie mi wirujatak różne mysli ze czasami nie mam do tego siły, żeby o tym zapomniec zaczęłam sobie codziennie pić piwo na rozlużnienie, ale za bardzo sie chyba rozlużniam bo upijam sie poprostu.. potrzebuję pomocy i zdaję sobie z tego sprawe ale zanim ta pomoc otrzymam znowu moge stracic swojego męża... Co mam robić? może jest ktoś kto był w podobnej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: toksyczna kobieta?

Mąż też nie powinien robić ci na złość,znając Twój charakter po co wyłącza telefon?Co w tym złego, że chcesz wiedzieć gdzie jest.Alkohol to nie jest wyjście z sytuacji,porozmawiaj z mężem nie obwiniaj się,ja też bym była zła gdyby mój mąż nie odbierał telefonu.A z kąd ta zazdrość?czy dał Ci kiedyś jakieś powody do niej?

3

Nie robi ci na złość tylko ma tego dość. I tyle.
A może byście pomyśleli o jakimś psychologu. Jak nie wspólnie, to chociaż ty ?

4

nia dał mi powodów poprostu wcześniej facet zostawił mnie w ciąży i chyba to mnie tak zepsuło...
myślałam o psychologu nawet na wizyte się zapisałam. może to pomoże..

5

Chyba nie tylko o poprzedniego faceta chodzi...
Tak czy siak tak, na chwilę obecną Ty jesteś toksyczna i jeśli chcesz zdrowego związku, to bez psychologa się nie obędzie, więc gratuluję słusznej decyzji z zapisem na wizytę i życzę wytrwałości. smile

6

Zgadzam sie z Vian smile

A poza tym, tak z ciekawosci, zapytam: to jak bys chciala, aby bylo? Jaka bylaby sytuacja, w ktorej czulabys sie komfortowo?

7

Witam jeśli mogę zabrać głos,to może spokojna rozmowa przy psychologu by pomogła.Masz bardzo niską samoocene skoro tak reagujesz.Można być zazdrosnym ale nie można kogoś zadręczać nią.Piszesz że chcesz ratować swoje malżeństwo to idż dziewczyno na terapie,sama nie dasz sobie rady.Mąż musi mieć juz dosyć skoro wyłącza komórke,ciężko jest żyć z człowiekiem z takim charakterem.Ja też jestem nerwowa i co mam z tego nerwice,tacy ludzie jak my mają ciężko w życiu bo nie umiemy się z niczego cieszyć.

8

wczoraj sie napił niby tylko dla rozlużnienia jednak po tym rozluźnieniu kazał mi wyjść i już nie wracać, i to tak bez wiekszego powodu bo nie chciałam sie razem z nim upić.... ja już nie mam pomysłu co zroić płaszcze sie kajam przed nim żeby o ratować a on mnie brzydko mówiąc szmaci... wszyscy mówicie ze on ma dość a co ze mną ile można słuchać że się jest najgorszą bo sie ma trudny charakter... mało tego w nocy jak spał powtarzał imię jakieś innej dziewczyny co o tym myśleć???

9

Kalisia, ale Tobie nikt nie każe z nim być, raczej wręcz przeciwnie. Tylko pojawia się pytanie, dlaczego w ogóle się z nim związałaś, skoro Cię tak podle traktuje, dlaczego byłaś, dlaczego chcesz być. Ja bym nie chciała, zasadnicza większość dziewczyn z tego forum zapewne też nie, więc to u Ciebie znamionuje jakiś konkretny problem. Jak nie chcesz kolejnego takiego związku - szoruj do psychologa po diagnozę i na terapię. Samo z siebie się nic nie zmieni.

10

bo był inny, ja tez byłam inna. kiedys nie byłam zazdrosna byłam obrażalska ale nie zadrosna. moja zadrość pojawiła się w momencie kiedy on zaczął znikać z domu że niby po papierosy tylko idzie a nie było go kilka godzin. faktmoże szedł po te papierosy może sie zagadał z kolega jak go spotkał ale jak tylko napisałam smsa o której bedzie to za chwilę telefon był wyłączany i tak już zostało do tej pory, wiem że nie musze z nim być, ale mam nadzieje ze bedzie tak jak dawniej jak przez pierwszych kilka lat. być może dlatego jeszcze trwam

11

Kalisia, bo raz, że ludzie na początkach związów, póki są zakochani, SĄ często inni, bo motylki, chemia, sratatata, potem dopiero się okazuje, czy do siebie serio pasują osobowościami czy niekoniecznie, a dwa, że przez te motylki i chemię wzajemnie się inaczej widzą. Mają tendencję do bagatelizowania wad, wyolbrzymiania zalet.

Przestań sobie zawracać głowę rozsypanym właściwie związkiem i szoruj do psychologa po diagnozę i terapię. A nie chcesz to nie, tylko sie potem nie dziw, że jesteś nieszczęśliwa, że on podły, że Ty się płaszczysz a on olewa.

12

Kalisia - jego nie zmienisz, możesz tylko zmienić siebie. Psycholog zafunduje ci roczną terapie, grzebanie w przeszłości i zabierze dobry tysiączek. Może ci pomoże. A może nie. Sama nie wiesz czego chcesz od życia i dopóki tego nie będziesz wiedziała, twoje życie będzie właśnie takie szarpane - albo ty komuś zrobisz jatkę, albo ktoś tobie. Facet w ciąży cię zostawił - to dramat, ale czy zamierzasz żyć tym dramatem do końca życia? Usprawiedliwiać nim swoje zachowanie??? ZObacz w ogóle jak ty się wyrażasz o sobie - to "twój charakter". Jakby to ktoś obcy był, na którego nie masz wpływu. Temperamentu się nie zmieni, ale nad charaterem można pracować, można nauczyć się kontrolować jedne cechy, a uwypuklać inne. Weź odpowiedzialność za siebie.

13

myślę, ze powinnać isc do psychologa. twoje problemy moga miec glebsze podloze. kompleksy? DDA? niskie poczucie wlasnej wartości:( walczcie!

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » toksyczna kobieta?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024