Jej kłamstwo, jej były i jej dziwne teksty - ciężki temat! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jej kłamstwo, jej były i jej dziwne teksty - ciężki temat!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez Hazzo (2013-06-06 22:11:27)

Temat: Jej kłamstwo, jej były i jej dziwne teksty - ciężki temat!

W skrócie:

w marcu na uczelni podeszła do mnie pewna dziewczyna, już wiedziałem o co chodzi, przedstawiła się, porozmawialiśmy chwile, ja po uczelni zagadałem na facebook'u do niej i los chciał, że minęły 3 miesiące a ja z nią jestem od pierwszego spotkania - jutro mijają nam 3 miesiące związku, ale nie było i chyba nie jest tak pięknie!

3 tyg. temu kiedy wypiliśmy sporo alkoholu zaczęła wspominać o swoim byłym - byli ze sobą 3 lata i zerwali jakoś kilka tygodni przed tym jak do mnie podeszła i zagadała, czyli jakoś w lutym. Była mocno wypita, poszła do toalety wymiotować ja wziąłem jej telefon do ręki i wyszło wszystko na jaw! Przez cały związek ze mną ukrywała, że spotyka się z byłym, że są przyjaciółmi, że rozmawiają o mnie, o naszym związku! Ukrywała to przede mną... Byłem tak zdenerwowany, że myślałem, że wybuchnę - chciałem zerwać za to, że ukrywała to, że mnie okłamywała - ja wiem, że rozstali się w zgodzie i dlatego mieli ze sobą dobre kontakty, ale mnie to się bardzo nie podoba! Wyszedłem, ona poleciała za mną, ryczała, że przeprasza, że to ukrywała, ale bała się mojej reakcji, że ona chciała zakończyć z nim kontakt, ale nie potrafiła - on był jej pierwszym facetem, on ją rozdziewiczył.

Okay, spotkaliśmy się na drugi dzień na trzeźwo, powiedziałem jej '' ja nie chce mieć związku z laska, która nie potrafi zamknąć starego rozdziału, albo ja albo on '' - rozryczała się, błagała na kolanach, że nie chce mnie stracić i bym dał jej jedną, jedyną szanse - dałem! Na drugi dzień spotkali się, tzn. ona i jej były, powiedziała mu wprost, że to koniec ich znajomości, że musi zakończyć w końcu stary rozdział z nim by móc skupić się na nowym partnerze.

Minęło sporo czasu od tego, ona z nim nie utrzymuje kontaktu - on do niej napisał w tamten weekend, facet wiem, że nie odpuści, że brakuje mu jej, ale ona na zareagowała w ogóle na jego wiadomość, jednak moje obawy są takie:

- ciągle czuję się jako zapchaj dziurę po byłym, minęło ledwo kilka dni, może tygodni od rozstania się z nim, a już związała się ze mną
- ciągle mam wrażenie, że nie traktuję mnie i naszego związku poważnie, mimo, że nie potrafi beze mnie wytrzymać jednego dnia, mimo, że ciągle chce uprawiać seks, że ciągle mi mówi '' kocham cię bardzo ''
- jesteśmy ze sobą 3 miesiące a ona do mnie mówi '' jesteś tym jedynym, kocham cię najmocniej, nie potrafię bez ciebie żyć '' - wierzyć w to?
- ostatnio mi powiedziała, nie wiem czy na żarty, ja potraktowałem to serio '' i wiem, że długo mi się nie znudzisz jeszcze - JAK MAM TO INTERPRETOWAĆ?!
- przeglądałem jej wpisy na profilu jej byłego - jeszcze w styczniu pisała mu '' KOCHAM NAJMOCNIEJ <3 '' po czym nagle w lutym się rozstali i od marca mnie to mówi
- czasem ma takie teksty, że czuję się jakby szukała pretekstu do zerwania
- nie wiem, czy dawać z siebie wszystko w ten związek, tzn. angażować się na całego, okazywać uczucia, skoro mam wrażanie, że to wszystko to jakiś pic na wodę, że wszystko to jakaś gra
- nie wiem na czym stoję, więc miałem plan by jej mniej okazywać fascynacji, zainteresowania, ale nie wiem czy to mądre.

Krótko i na temat - czy dziewczyna traktuję mnie poważnie? Jej teksty, to, że okłamywała mnie, ja nawet nie wiem co jej siedzi w głowie, czy faktycznie jej słowa '' kocham cię bardzo i liczysz się tylko Ty '' jak ona maja się do rzeczywistości, czy to tylko słowa rzucone na wiatr, nie wiem czy ciągle myśli o byłym, po mimo tego, że nie zareagowała na jego wiadomość, że zerwała kontakt jak to powiedziała '' zerwałam z nim kontakt dla ciebie ale i dla siebie ''.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jej kłamstwo, jej były i jej dziwne teksty - ciężki temat!

Jak na moje to uciekaj gdzie pieprz rosnie. Dziewczyna po 3 miesiacach opowiada ci o dzikiej milosci, wiesz, ze robila to samo ze swoim bylym, wiesz, ze probowala dwie sroki trzymac za ogon (jakby perwersyjnie to nie zabrzmialo...) - to wrozy bardzo zle. Laska brzmi jak jakas socjopatka, ktora zawsze musi miec w odwodzie jakas zabawke. A zabawki maja to do siebie, ze sie psuja, nudza i sa wymienne ("i wiem, że długo mi się nie znudzisz jeszcze" - potrzebujesz wiedziec wiecej?).
Bylam 4 lata w zwiazku z meskim odpowiednikiem twojej lubej i nikomu nie polecam. wiej zanim sie zaangazujesz za bardzo, bo potem bedziesz potrzebowal psychiatry.

3

"ostatnio mi powiedziała, nie wiem czy na żarty"
Aha, moj mi kiedys "w zartach" powiedzial, ze moze mnie zniszczyc jak bedzie chcial - okazalo sie potem, ze wcale nie zartowal tylko wzial sie do pracy za moimi plecami. Jesli dziwucha jest taka niby zakochana to czemu lze w zywe oczy i bawi sie twoimi uczuciami? Ona prawdopodobnie tylko udaje, ze cie kocha. UCIEKAJ.

4

Hmm.. co Cię podkusiło grzebać jej w telefonie? Wiesz że to nie grzeczne? przynajmniej teraz byś cieszył się związkiem, a nie rozmyślał.
No poza tym, to powinna Ci powiedzieć, że ma kontakty z byłym, bo szczerość najważniejsza, no ale skoro dałeś wam szanse, to po co szukać dziury w całym?
Czas pokaże jaka ona jest i czy kocha szczerze, myślę , że jest możliwe kochać całym sercem po 3 miesiącach. A Ty ją kochasz?
ma do niego słabość, ja np też utrzymuje kontakty z byłym i jesteśmy w tej chwili dobrymi przyjaciółmi.
Porozmawiaj z nią szczerze, może się tak zdarzyć, że robi byłemu na złość, wybadaj ją obserwuj. Jaka jest dla Ciebie? Czujesz od niej miłość?

5

Cóż, ja swojej byłej powiedziałem, że ją kocham po.. 3 miesiącach. I czułem to. Ona niby też. Rozdziewiczyłem ją, a po miesiącu ze mną zerwała 'bo już nie kocha'. A dzień wcześniej zapewniała, że jest pewna swoich uczuć itp. Po prostu jest taki typ osób, które mówią że kochają, że coś tam, że ch. muje dzikie węże, bo uważają że 'tak powinno być w związku' a wcale tego nie czują, lub po prostu mylą miłość z zauroczeniem. A co do tego ze mineło pare miesięcy i teraz kocha Ciebie- ja jestem sam od trzech miesięcy, jeszcze myśle o byłej, ale wiem że jak pojawi się jakaś nowa kobieta, która będzie interesująca, i zaiskrzy.. To szybko zapomne.

6

A rozwścieczył Cie fakt, że rozmawia z Twoim poprzednikiem czy to, że rozmawia o Tobie.

To, że czujesz się w związku jak zapchaj dziura i nie jesteś jej pewny to coś co powinieneś przedyskutować ze swoją dziewczyną.

Co do wyznań, niektórzy deklarują miłość po paru dniach inni po paru miesiącach co człowiek to reguła, co nie czyni tych deklaracji mniej lub bardziej prawdziwymi.

7

Nie wiem czy znasz angielski, ale jesli tak to przejrzyj ten link i popatrz czy ci sie zgadza:
http://psychopathfree.com/content.php?212-30-Red-Flags
Jak nie to mozesz dac temu szanse, ale musisz z nia powaznie porozmawiac. Jak widzisz schemat to zerwij, bo nic dobrego z tego nie bedzie. Klamstwa na poczatku znajomosci, poczucie, ze ktos sie bawi twoimi uczuciami, a jednoczesnie deklaruje wielka milosc, wlaczanie do gry bylych/przyszlych/potencjalnych partnerow nie wrozy dobrze. Poza tym jesli macie jakis wspolnych znajomych, ktorym ufasz to moze powinienes sie zorientowac jaka dziewczyna ma opinie (nie chodzi mi o puszczanie sie, ale o to jaka jest osoba). Z tego co opisujesz brzmi mi bardzo zle, ale ciezko to oceniach przez internet.

8 Ostatnio edytowany przez Hazzo (2013-06-06 22:04:59)

Teoretycznie ona nie ma do niego słabości, do swojego byłego bo jak jej stawiłem ultimatum, że ja nie chce związku, gdzie ona spotyka się z byłym i jeszcze rozmawia z nim o mnie, to po prostu w końcu pokazała jaja i zerwała z nim kontakt - już 3 tydzień będzie bez niego, ale co jej siedzi w głowie to nie wiem, może w głowie myśli o nim itd. nie dowiem się tego nigdy. Co do zapchaj dziury - mówiłem jej o tym dawno temu, zapewniała mnie, że tak nie jest, że ona w 100% przemyślała i zdecydowała się do mnie podejść, zagadać bo była pewna, że chce rozpocząć nową znajomość/związek ze mną i nie jestem jej zapchaj dziurą i mam tak w ogóle nie myśleć. Co do uczuć - może faktycznie tak szybko da się je okazywać, ja też zawsze szybko okazywałem dziewczynom uczucia, mówiłem po miesiącu związku '' kocham cię bardzo '' ... Po prostu od 3 dni czuję jakby szukała pretekstu do zerwania, no jestem jej 2 facetem, nie miała ich dużo, tylko jej były i teraz ja i skoro z byłym potrafiła być 3 lata to może teraz też jest nastawiona na długi związek, ale ja tak tego nie odbieram, ja czuję, że to runie raz, dwa i dlatego nie wiem czy na razie trzymać zdrowy dystans do niej, czy nie... Nie wiem co robić, mówi '' kocham cię, nie wytrzymuje bez ciebie jednego dnia, ciągle o tobie myślę '', a ja czuję się po jej niektórych tekstach jakby szukała pretekstu do zerwania! JAK MAM INTERPRETOWAĆ JEJ TEKST '' I WIEM, ŻE DŁUGO MI SIĘ NIE ZNUDZISZ JESZCZE '' ...

NIE MAMY WSPÓLNYCH ZNAJOMYCH - A ONA MA OPINIE DZIEWCZYNY, KTÓRA JAK KOGOŚ MA TO JAK NAJDŁUŻEJ, PRZYKŁADEM BYŁ JEJ BYŁY - 3 LATA Z JEDNYM FACETEM I JA DOPIERO JESTEM JEJ 2 FACETEM - czyli wydaję mi się, że jak już kogoś ma to chce mieć bardzo długo - nie wiem czy tak będzie w naszym przypadku. Fakt, mogę dać czas i przyglądać się jak to wszystko będzie dalej się toczyło, jak jej słowa mają się do rzeczywistości itd.

9

"czasem ma takie teksty, że czuję się jakby szukała pretekstu do zerwania"
Jakie teksty? Mozesz podac przyklady?

10

Ostatnio wciskała mi, że niby jestem rozczarowany związkiem - po chwili dodała '' ale wiesz, że to była ironia '', tekst o tym, że '' i wiem, że długo mi się nie znudzisz jeszcze '', był jeszcze jeden, ale wyleciał mi z głowy.

11

Widzisz nie rozumiem czemu ją ograniczasz, skoro z byłym relacja jest zakończona i odbywa się na zupełnie innej stopie, oczywiście masz prawo zastrzec sobie, że nie chcesz aby rozmawiała z nim o Tobie. Oczywiście dopóki przeważająca większość czasu poświęca waszemu związkowi a nie kontaktom z byłym.

Krokodyl666 mam wrażenie, że przemawia przez Ciebie Twoja własna krzywda.

12

stary mozesz byc z nia ,ale nie bierz nic sobie na powazanie co mowi.po tym jak ja opisujesz to nie polecam Ci tego zwiazku,choc roznie bywa,moze ja rozkochasz.a moze bedziesz bardzo cierpiec jak sie zaangazujesz

13

"Krokodyl666 mam wrażenie, że przemawia przez Ciebie Twoja własna krzywda."
Mozliwe, jestem pewnie nieco przewrazliwiona, ale teksty w stylu: "i wiem, że długo mi się nie znudzisz jeszcze" nie brzmia dobrze. Moze generalizuje, ale jak sie kogos kocha to raczej sie nie mysli o tej osobie w kategoriach znudzenia w przyszlosci. A co do moich wlasnych doswiadczen - dokladnie to mialam na poczatku mojego zwiazku, wszytko niby fajnie, tylko to uczucie, ze jemu nie zalezy mimo, ze deklarowal co innego i te niby w zartach rzucane uwagi, ktore jak sie zastanowic brzmialy nieco groznie/niepokojaco. Generalnie - jesli masz jakies zle przeczucia, cos ci mowi, ze ta osoba nie jest z toba szczerza - bylabym bardzo ostrozna.

14

"stary mozesz byc z nia ,ale nie bierz nic sobie na powazanie co mowi"
To brzmi jak rozsadna rada, poczekac, popatrzec jak sie to rozwinie, ale sie nie za bardzo angazowac ... tylko w praktyce nie da sie tak sobie postanowic - chcac nie, chcac wpadniesz jak sliwka w kompot, a im dluzej jest sie w zwiazku tym trudniej z niego uciec jak cos jest nie tak.
"ciągle mam wrażenie, że nie traktuję mnie i naszego związku poważnie, mimo, że nie potrafi beze mnie wytrzymać jednego dnia"
To tez moze byc potencjalnie problem albo i nie, zalezy od kontekstu - jak sie w kims zakochasz to chcesz byc z nim 24/7, ale jesli masz wrazenie, ze dziewczyna cie izoluje od otoczenia i wymaga twojej calej uwagi, choc jednoczesnie jak jestescie razem to nie masz tego poczucia bliskosci, hmm...

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jej kłamstwo, jej były i jej dziwne teksty - ciężki temat!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024