ziiimno mi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » ziiimno mi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: ziiimno mi

Mam problem, mało uciążliwy co prawda, ale ostatnio się strasznie to nasiliło.
Mianowicie, cały czas mi zimno i jestem zimna. To może być problem z krążeniem, ale do kogo w tym celu mam się wybrać, do jakiego lekarza? Letnie wieczory spędzam w polarze i pod kocem, i myślę, że to nie jest normalne.
Myślicie, że taka temperatura ciała może być niebezpieczna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ziiimno mi

Może wybierz się do lekarza pierwszego kontaktu. On Ci powie,gdzie masz się zgłosić.Ja też jestem taki zimorodek,ale nie aż tak jak Ty. I chyba rzeczywiście jest to związane z krążeniem.

3

No jeśli to się pojawiło nagle, a nie było cechą wrodzoną to jest to niepokojące. Chyba, że czujesz się przeziębiona, albo osłabiona. Ale i tak lepiej się skonsultować.

4

Nie czuję się przeziębiona, a osłabiona.. Jeśli lenia liczyć, to baaardzo słaba jestem;)
No niby zawsze byłam zmarzlakiem, ale teraz już jestem daleko za zmarzlakiem, i nawet po wyjściu z gorącej wanny, gdzie ubieram się ciepło i w pokoju mam ciepło- jest mi zimno.
I ludzie dziwnie patrzą, jak wszyscy na krótko, a ja pod samą szyję ubrana...

5

Ja mam to samo co Ty , ciągle jest mi zimno bez względu na porę roku i nawet w upalne dni . Moje wyniki są w porządku choć kiedyś miałam EKG i lekarz mi powiedział że jest mi zimno dlatego że moje serce za wolno bije i tak mam . Najgorzej jest mi zimno gdy wychodzę z gorącego prysznica mimo iż jest cieplutko w łazience .

6 Ostatnio edytowany przez Konwalia (2009-06-13 23:46:37)

Ja też doradziłabym wizytę u lekarza. Może to być coś z krążeniem, albo nadczynność tarczycy - trzeba to dla uspokojenia sprawdzić.

7

Hm, tarczyca... Tarczyca jest ponoć dziedziczna, a u mnie w rodzinie najblizszej (mama i siostra) jest. A puls mam zawsze wysoki, za wysoki, więc serduszko za wolno nie bije:)
Ale chyba badania na tarczycę zrobię...

8

Racja, tarczyca jest dziedziczna. Lepiej się upewnić i zrobić badania. W moim przypadku było tak, że ciągle byłam osłabiona. Jak wracałam ze szkoły, to padałam na łóżko. Lekarz truł mi, że dojrzewam...a potem u Endokrynologa okazało się, że mam problemy z tarczycą.
Gdybym do niego nie trafiła, to nie wiem, co by teraz było.

9

a jaką masz temperaturę w mieszkaniu ? Bo ja zauważyłam, że u mnie jak jest 21 stopni, to mogę chodzić bardzo lekko ubrana, a jak jest 18-19 to mi bardzo zimno i łaże w szlafroku i koszulce... A najgorzej jest wstać rano spod ciepłej kołdry, jak w całym domu jest zimno po nocy hmm

10

Też mi jest wiecznie zimno i w moim przypadku nie jest to związane z krążeniem a z niedoczynnością właśnie. Wszystkie problemy jakie miałam senność, brak sił, ciągłe uczucie zimna, niepokój, były właśnie przez te chorobe. Leczę się już od kilku lat ale wciąż jest to samo..:(

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » ziiimno mi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024