akceptacja swoich wad - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » akceptacja swoich wad

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: akceptacja swoich wad

Czesc, jestem Bartek. Mam spory problem ze soba. Mianowicie ogolnie jestem dosyc atrakcyjnym, wysokim chlopakiem i podobam sie dziewczynom. Gorzej, ze przez pewien uraz, mam ograniczony wyprost lokcia, przykurcz gdzies 60 stopni, do tego przytrafila mi sie skolioza i to spora, jak chodze normalnie wyprostowany to jest ok, ale jak sie nachyle, to wychodza mi zebra z jednej strony sad mialem rozna rehabilitacje, ale niestety nic sie nie da z tym zrobic.

I tutaj moje obawy, umiem rozmawiac z kobietami, wzbudzac ich zainteresowanie, ale mam obawy przed blizszym ich zapoznywaniem, tzn. ze dowiedza sie o moich wadach i pojda sobie ;/ Sporo dziewczyn naprawde ladnych sie mna interesowalo, ale ta obawa zawsze pozostaje.\

Powiedzcie czy moze wyolbrzymiam problem, czy taka racja, bardzo atrakcyjna kobieta pojdzie sobie ode mnie....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: akceptacja swoich wad

Hmmm jesli szukasz tylko atrakcyjnej kobiety to tak, moze uciec. Jesli jednak szukasz fajnej kobiety, to watpie zeby uciekla dowiadujac sie o Twoich wadach.

3

Drogi Bartku! Jak zakuło mnie w oczy to ostatnie zdanie o "ATRAKCYJNEJ" dziewczynie. Być może nie dajesz szansy przeciętnym dziewczynom, które są w Twoim otoczeniu. Ile masz lat?

4

Witaj Bartku. Też jestem osoba mającą problemy zdrowotne, rozumiem Twoje obawy i uważam co następuje: jeżeli ktoś się swojej niedoskonalosci wstydzi i uwaza się za gorszego, to rzeczywiscie uzywa okreslenia PRZYZNAĆ SIĘ. Jesli zas swoja niedoskonalosc uwaza za integralna czesc siebie - to nie ma sie do czego PRZYZNAWAĆ.
Po prostu "take it, or live it".

mery90 napisał/a:

Hmmm jesli szukasz tylko atrakcyjnej kobiety to tak, moze uciec. Jesli jednak szukasz fajnej kobiety, to watpie zeby uciekla dowiadujac sie o Twoich wadach.

Zgadzam się z tym, może byc atrakcyjna i uciec a może rownie dobrze i zostać. Problem akceptacji Twojej osoby w całej okazałosci leży w ich gestii, nie Twojej. Twoim problemem jest to - o ile tak to można nazwać - czy Ty akceptujesz siebie i swoje niedoskonałości. Tyle i aż tyle, ot i cały wic smile głowa do góry.

5

Zaakceptuj siebie, a zapomnisz o tym, ja tez wygladam nie najlepiej jak to mowisz mam "wady" ale uwazam ze nie mam wad i zapominam o tym, przypomne sobie o tym dopiero jak zauwaze po jakims dlugim czasie ez ludzie sie gapia i wtedy mi sie przypomni ze z wygladem cos nie tak.
Po drugie, nie tylko atrakcyjna dziewczyna moze od CIebie uciec ale ta mniej atrakcyjna tez moze - pod warunkiem ze to sa osoby ktore nie maja nic w glowie i patrza tylko na wyglad. Moim zdaniem wydaje mi sie ze tez nalezysz do osob ktore patrza na wyglad a nie "to co jest w srodku", dlatego takie masz obawy.

6

Kazdy z nas ma jakies wady i trzeba umiec sobie z nimi radzic, pewnie ze wyglad jest wazny ale nienajwazniejszy, nie mozna sie tylko na tym koncentrowac..

7

Wiesz, znam osobe, ktora potrafila przeoczyc, ze facet z ktorych pracowala mial amputowana reke (cala reke, nie tylko dlon), bo sie zachowywal, jakby ja funkcjonalnie posiadal. Oczywiscie to ekstremum, ale mowi jak duzo zalezy od Twojej psychiki i akceptacji siebie. Jak dziewczyna bedzie Toba powaznie zainteresowana to z takiego glupiego powodu nie uciekanie, a jesli ucieknie, to pewnie i tak by nic z tego nie bylo - nikt nie jest idealny.

8

Tak jak wyżej. Fajna kobieta nie będzie widziała w tym żadnego problemu. Ale jak szukasz super laski to może być gorzej:)

Ważne żebyś Ty sam wiedział,że przez te niedoskonałości wcale nie jesteś mniej wart:)
Jest dużo facetów na wózkach, bez kończyn i z różnymi innymi 'wadami' , którzy są kochani i szczęśliwi:)
Bo to serce jest najważniejsze:)

9

Najgorsza wada dla faceta to być burakiem, takim co nie potrafi sklecić zdania, reszta włączając bycie łysym, niskim czy z krzywym penisem nie ma znaczenia smile

10

haha dokładnie:D

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » akceptacja swoich wad

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024