nie wiem co się dzieje w moim związku... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie wiem co się dzieje w moim związku...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: nie wiem co się dzieje w moim związku...

mam chłopaka od 7 miesiący, bardzo się kochamy. ale wcześniej trochę przeżyłam i wydaje mi się, że nie mogę mu w 100% zaufać, chociaż wiem, że nie skrzywdzi mnie. często się kłócimy, robie mu awantury o byle co, o czym uświadamiam sobie, że nie warto było. wydaje mi się, że jest to silniejsze ode mnie.. czasami mam przeczucie, że mnie zdradzi czy zostawi.. nie wiem jak pozbyć się tego uczucia,może pomożecie? proszę to ważne, będę wdzięczna!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie wiem co się dzieje w moim związku...

Po prostu nie myśl o tym ciesz się każda chwila spędzoną z nim, zapomnij o byłych związkach i myśl ze ten już będzie najlepszym związkiem ze wszystkich smile Jak będziesz miała dalej takie myśli to wszystko się zepsuje miedzy wami, na prawdę nie warto

3

Amelio, to że "kiedyś coś przeżyłaś", nie znaczy że z tym chłopakiem będzie tak samo. Nie obwiniaj go za coś, co zrobił ktoś inny. Jeśli będziesz tak postępować, to zniszczysz związek zanim się spostrzeżesz. Musisz pracować nad swoimi emocjami, nie dawać się im ponosić. Nawet w sądzie istnieje zasada "domniemanej niewinności". Ty też musisz ufać swojemu partnerowi. Dopóki nie da Ci sam powodów do złości, do zazdrości... to nie karz go "na zapas".

4

dziękujee!! jeszcze jakieś rady? potrzebuję tego..

5

Amelio, po pierwsze jesteś dorosłą osobą, pewnie też odpowiedzialną (skoro najpierw myślisz, potem robisz wink ), dlatego rozmawiaj szczerze z rodzicami. Zastanów się też co zrobisz, gdy rodzice mimo wszystko powiedzą NIE. Czy będziesz jak do tej pory posłuszna, czy zawalczysz o swoją "wolność". Porozmawiajcie o tym z chłopakiem. Oczywiście zawsze można skłamać i pojechać. Jednak trzeba pamiętać o tym, że gdy "się wyda" (a możliwe że się jakoś wyda) to straci się budowane długo zaufanie. Moim zdaniem rodzice nie powinni stawiać zakazów, powinni zaufać dziecku, tym bardziej gdy nigdy nie zawiodło. Jednak to Twoi rodzice i Twoje relacje z nimi. Ty musisz zdecydować jak chcesz je układać.

6

A nie jest tak, że obawy i krzywdy z poprzednich związków przenosisz na obecnego partnera, który sobie niczym nie zawinił?

Musisz nad tym popracować. Zostawić to co było za sobą i dać szanse nowemu związkowi. Jeśli masz problem i robisz awantury o byle co może uprzedź partnera, że ze względu na życiowe doświadczenia jesteś przewrażliwiona, ale chcesz pracować nad sobą i potrzebujesz odrobiny wyrozumiałości na swoje humory. Może zmniejszy to trochę rozmiar kłótni.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie wiem co się dzieje w moim związku...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024