Witajcie :)mam problem może ktoś ma sprawdzony sposób na wyczyszczenie drewnianych schodów,mam czarne rysy pozostawione przez dzieciaczki i nie mogę tego doczyścić,a schody myte codziennie ach... czy jest może specyfik cud???
beti czarne rysy zawsze schodziły gumką do zmazywania ołówka.
Pamiętaj, że drewna nie można potraktować ostrymi środkami. W skrajnym przypadku można usunąć papierem ściernym, ale wtedy pewnie będzie potrzeba zalakierowania zdartej części.
Dzien dobry :)bardzo dziękuję za odpowiedź
,niestety muszę wybrać obcję drugą,targac do żywego;) .Pozdrawiam cieplutko Beti:)
To nie fajnie
następnym razem pamiętaj, żeby dzieciaczkom dać inne kapcie ![]()
Nie ma specyfików cud - ale co to za schody? My też mamy schody drewniane, również mam dzieci, a żadnych widocznych śladów nie ma. No i czym one zrobiły te rysy? Bo raczej nie było to przypadkowe, prawda?
Mnie się udało zamówić schody drewniane z dębu dość tanio z portalu stolarka-budowlana . com. Oni robią generalnie stolarkę, nie tylko schody. Mają drewno klasy A, czyli specjalnie wyselekcjonowane. Używają też wysokiej klasy lakierów co również było dla mnie istotne.
my mamy schody olejowane tak jak i podłogę, i jak zamawialiśmy podłogę to nam dołożyli olej w kolorze podłogi którym zaolejowaliśmy właśnie schody. Teraz jak powstają jakieś plamki czy coś przecieram raz na jakiś czas tym olejem tzn biorę szmatkę i dokładam oleju i po problemie!