Czy mężczyźni zwracają uwagę na zęby u kobiety? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Czy mężczyźni zwracają uwagę na zęby u kobiety?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 49 ]

1

Temat: Czy mężczyźni zwracają uwagę na zęby u kobiety?

Jestem w fazie wybielania ząbków  i zapaliła mi sie zarówka nad głową... czy mężczyźni zwracają uwage na zeby? na biel? hehe może śmiesznie to brzmi ale oprócz klatki piersiowej i tyłeczka można oświecić czym innym smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mężczyźni zwracają uwagę na zęby u kobiety?

moim zdaniem każdy zwraca i to chyba oczywiste... nie chodzi mi o to, żeby były idealnie białe czy proste (chociaż kły, każdy w innym kierunku nie wygląda najlepiej), ale żeby w ogóle były... dla mnie ktoś, kto nie ma zębów 1-5 (czyli tych, które widać przy uśmiechaniu się) to natychmiastowa dyskwalifikacja ;/

3

Głupie pytanie. Po pierwsze: to czy kobieta ma ekstra białe zęby czy nie, chyba nie ma większego znaczenia. Ja nigdy białych zębów nie będę miała, pytałam się już stomatologów czy wybielanie by mi pomogło: odradził mówiąc tym, że mam słabe szkliwo i tylko na niekorzyść by mi to wyszło. Mam taką kość i białe nigdy nie będą. Trza z tym żyć.;)
Ale najważniejsze jest by zęby były zdrowe. Jak ja widzę osad na zębach u chłopaka to mnie cofa momentalnie. To jest okropne.:p

4 Ostatnio edytowany przez SHE87 (2013-05-11 21:00:40)

nie ma głupich pytań ..... są tylko głupie odpowiedzi smile

5

Zwracają uwagę na pięknu uśmiech. Kobiety uśmiechnięte mają ogromne powodzenia, dlatego warto się uśmiechać do panów. smile

6

Czy zwracamy uwagę na uzębienie?
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRn_KhM9zrznhA_cy307XkEeQE-kR9PHuyUNlU5quhwDO6L03k
http://www.wyspa-kobiet.pl/img/2011/_big/1_2.jpg
to chyba oczywiste!!!

7

Oczywiście, że zwracają. Kobiety z równymi i białymi ząbkami jest dla nich atrakcyjniejsza.

8

No więc powinnam nie mieć powodzenia u mężczyzn, bo ani białych zębów nie mam, ani zbytnio prostych tongue.
Jakoś dziwnym trafem przypałętało się kilku panów do tej krzywozębnej dziewuchy big_smile.

9

Wiem, że tak i wiele razy o tym głośno w mojej obecności mówili wink. Oczywiście nie dla każdego jest to sprawa priorytetowa, ale piękny, biały uśmiech zawsze będzie atutem, za to nigdy wadą.

10

Ja myślę, że nie jest to coś przy czym mają super-hiper wymagania, ale jedno jest pewne - nikomu nie będą się podobać zęby zepsute, krzywe, nierówne... Ważne żeby były dość proste i zadbane i to w większości przypadków wystarczy smile

11

Tak zwracają uwagę, piękny uśmiech dodaje kobiecości i zmysłowości.

12

tartinka napisał/a:

ale jedno jest pewne - nikomu nie będą się podobać zęby .. krzywe...

oj jak Ty się mylisz big_smile
mi np podobają się ząbki lekko krzywe - niektórym dodaje to uroku smile sama również takowe mam i nie jeden już komplement słyszałam, czy to od kobiet czy od mężczyzn że mam, piękny uśmiech smile

myślę, że każdy w jakimś stopniu zwraca uwagę na zęby. jedni mniej drudzy bardziej. jeśli ktoś ma bardzo zniszczone zęby, ciemne wtedy jego szanse u płci przeciwnej są znacznie niższe.

13

Pewnie, że tak. Może nie od razu, bo tego nie widać, ale już przy pierwszych rozmowach. Niezadbane zęby świadczą o samej kobiecie. Wiadomo, że na wszystko trzeba mieć kasę, ale przecież brzydkie zęby są w wielu przypadkach efektem przede wszystkim poważnych zaniedbań...

14

Dokładnie. Żeby mieć białe zęby, wystarczy o nie systematycznie dbać. A ludzie nawet o to nie potrafią zadbać.
Oczywiście istotne jest również rzucanie fajek, ograniczanie kawy... Wszystko przecież ma wpływ na nasze zęby...

15

Na zaniedbane, nieszorowane ,zwracają uwagę wszyscy, nie tylko faceci?
Na takie super zadbane, lśniące bielą też.

16

To fakt, ale o zęby powinno się dbać dla siebie, nie dla innych. To przecież to takie podstawy higieny, prawda?

17

Ale niektórzy nie potrafią dbać nawet o takie podstawy. Nie wyobrażam sobie jak można wyjść z domu bez mycia zębów, dla mnie to kompletnie nie zrozumiałem,
ale najwidoczniej dla wielu ludzi to po prostu normalne. Żal.

18

Oj ja znam ludzi ktorzy szoruja po kilka razy dziennie i ich zeby nie sa biale sorry.

19

Podobno bakterie rozwijające się na dziąsłach mogą powodować migreny.

20

Mogą szczotkować zęby, ale jeśli codziennie piją dwie mocne kawy, palą paczkę fajek, a na domiar złego lubią popijać wino, to niech nie oczekują, że zęby będą białe. Bez odpowiedniej diety, ciężko będzie cokolwiek wskórać...

21

Hmm ... Białe i proste zęby to duża zaleta. Kobieta jest wtedy pewniejsza siebie , częściej się uśmiecha. Przecież to nie tyłek i piersi są wizytówką kobiety... Tylko drobne szczegóły. Takie właśnie jak paznokcie czy ładne ząbki. A czy nam kobietom podobają się zadbani mężczyźni czy nie ? smile

22

Piękny uśmiech przyciąga, niestety nie mam takiego, ale zamierzam w końcu wziąć się za to i zalożyć aparat smile Szkoda tylko, że to taki wydatek

23

Ja bardzo zwracam uwagę na uzębienie dziewczyny, najgorsze są zęby zająca wiecie o co chodzi dwie jedynki dłuższe niż reszta, druga opcja to ta szpara między  jedynkami z przodu jeju po prostu tragedia ta szpara to chyba jest na żetony, straszne jest też kiedy dwa zęby nakładają się na siebie i ten z przodu jest tak wypchany do przodu, kochane dziewczyny dbajcie o ząbki.

24 Ostatnio edytowany przez N4VV (2013-10-02 01:32:18)

Tak, zwracają.
Podobnie jak na uzębienie kupowanego konia oraz kolor jego butów.
Tak w ogóle faceci mają tajną checklistę, w której kolejno przypisują wagi poszczególnych części składowych obiektu zainteresowania.
Lista zaczyna się od cycków.
Uzębienie podlega kontroli szczegółowej, więc bez zdjecia RTG w zanadrzu kandydatka nie ma po sie się mizdrzyć.

N4VV napisał/a:

Tak, zwracają.
Tak w ogóle faceci mają tajną checklistę, w której kolejno przypisują wagi poszczególnych części składowych obiektu zainteresowania.
Uzębienie podlega kontroli szczegółowej, więc bez zdjecia RTG w zanadrzu kandydatka nie ma po sie się mizdrzyć.

4a

a tak na powaznie na co zwracasz uwage u kobiety

26

ZlaKObieta 32))))) napisał/a:
N4VV napisał/a:

Tak, zwracają.

4a

a tak na powaznie na co zwracasz uwage u kobiety

Na moją własną reakcję na nią.
Bez znaczenia są szczegóły.

odpowiedz lekko bez sensu bo jednak musi byc cos co ci sie w kobietach podoba

28

Dla mnie nie jest bez sensu. Podoba mi się ogólnie pojęta kobiecość. Nie ma znaczenia, czy blondynka, czy ruda. Nie ma znaczenia kolor oczu i tym podobne szczególiki. Po prostu: podoba się, albo nie. Nie muszę i nie potrafię określić, co konkretnie się podoba.

29

no na pewno smile

30

Nie brałabym laski o żółtym uzębieniu.

31

Zapytałam właśnie mojego faceta jak bardzo zwraca uwagę, czy kobieta ma proste zęby. Zapytał mnie, czy ja się dzisiaj dobrze czuję tongue Jak go zapytałam co jest ważnego w wyglądzie kobiety to wymienił sporo, ale nie było na tej liście perfekcyjnie wybielonych zębów i generalnie zębów w ogóle.
Ja mam zęby naturalnie zdrowe (ani jednej plomby, nigdy nie bolał mnie ząb). Czy mam jakieś bardzo białe? Nie wiem, nie zastanawiałam się nigdy nad tym. Chyba mam normalne. Nigdy mi by nie przyszło do głowy żeby sobie wybielać zęby żeby bardziej się podobać facetom. Na powodzenie odkąd urosły mi cycki nie mam co narzekać tongue
Prostych zębów nie mam i nie przeszkadza mi to. Dolne mam ok, z górnych trzy siekacze i prawą stronę też, ale z lewej został mi prawdopodobnie kieł mleczak, bo jest strasznie mały i zachodzi mi na niego lewa dwójka, co wygląda trochę śmiesznie. Dobrze, że ósemek nie widać, bo rosną prawie na boki.
Mój facet uśmiechu holywoodzkiego nie ma i miał nie będzie, chyba, że wygra w lotto. Paszczę ma w sumie zdrową, do dentysty chodzi częściej ode mnie, za to parę lat temu w wypadku stracił pół przodu i ma wstawione implanty, a drugie pół wzięło i zdechło - są technicznie rzecz biorąc martwe, mają taki matowy kolor. Poza tym jeszcze jakoś się krzywo schodzą - nie widać tego w zasadzie w ogóle - nie wystają, nie są w sumie krzywe itp, ale część wygląda jak wyszczerbiona po krawędzi.
Szczerze mówiąc zauważyłam ten krokodyli uśmiech dość późno, bo jest tak interesującym, fajnym i całkiem przystojnym facetem, że taki defekt w postaci mało pokazowych zębów w ogóle nie miał znaczenia. Ważne, że zawsze były czyste i w razie potrzeby leczone. Jak sobie pomyślę, że mogłabym być taką drobiazgową idiotką i skreślić go przez to, że nie ma zgryzu jak z reklamy pasty do zębów... Jakie to szczęście, że jednak nie jestem. Zęby to tylko zęby. Służą do gryzienia jedzenia przede wszystkim. Na starość i tak wylecą i będziemy wszyscy moczyć sztuczne szczęki w szklankach, przy łóżku.
Nie łudźcie się, że jak któraś nie ma powodzenia, to wybielenie zębów o dwa odcienie nagle sprawi, że zacznie mieć kolejkę adoratorów.

32

WitchQueen napisał/a:

Nie łudźcie się, że jak któraś nie ma powodzenia, to wybielenie zębów o dwa odcienie nagle sprawi, że zacznie mieć kolejkę adoratorów.

To może powiększenie cycków coś da? I nie będzie narzekania na powodzenie?

33

bjo napisał/a:
WitchQueen napisał/a:

To może powiększenie cycków coś da? I nie będzie narzekania na powodzenie?

Znając facetów obstawiałabym, że będą się gapić na tą z wielkimi cyckami, a nie tą z bielszymi zębami. Nie powiększyłabym sobie jednak cycków z tego powodu. Zębów zresztą też bym nie wybieliła z obawy, że jak zacznę przy nich grzebać, to jak teraz są zdrowe, to zaczną się psuć. Ktoś mi kiedyś powiedział, że mam krzywe zęby i w sumie to, że zauważył świata mi nie zniszczyło.

34

WitchQueen napisał/a:

...Znając facetów obstawiałabym, że będą się gapić na tą z wielkimi cyckami, a nie tą z bielszymi zębami. Nie powiększyłabym sobie jednak cycków z tego powodu. Zębów zresztą też bym nie wybieliła ...

No..... słusznie.
W przeciwnym wypadku wymagałabyś powiększenia mózgu. big_smile

35

WitchQueen napisał/a:

Zapytałam właśnie mojego faceta jak bardzo zwraca uwagę, czy kobieta ma proste zęby. Zapytał mnie, czy ja się dzisiaj dobrze czuję tongue Jak go zapytałam co jest ważnego w wyglądzie kobiety to wymienił sporo, ale nie było na tej liście perfekcyjnie wybielonych zębów i generalnie zębów w ogóle.

Oczywiście nie podważam tego, bo jesteśmy różni, mamy różne gusta i różne rzeczy nam się podobają, ale jednak znam wielu mężczyzn, którzy na takie rzeczy jak zęby czy paznokcie zwracają ogromną uwagę. Piękne zęby, to piękny uśmiech, a ten zawsze przyciąga.

WitchQueen napisał/a:

Jasne, że tak - sama biel zębów, to za mało, aby mieć armię adoratorów. Znam zresztą kobiety z niezbyt równymi, ale zadbanymi, zdrowymi ząbkami i ta krzywizna absolutnie nie odbiera im urody. Weźmy też pod uwagę, że odcień zębów w dużej mierze zależy od genetyki, nie każdą z nas natura obdarzyła białą kością, czasem ten kolor jest szarawy, a czasem lekko żółty.

36

Olinka - Moja kuzynka ma dość krzywe zęby, ale jak się uśmiechnie, to jakby słońce zaświeciło. Ona ma po prostu taką radość życia w sobie (i jest bardzo piękną kobietą), że krzywe zęby nie ujmują jej niczego, a ja sobie nie wyobrażam jej z prostymi zębami.
Ja się szczerze mówiąc nie spotkałam jeszcze z facetem, który z lekka krzywe, czy nie śnieżnobiałe zęby uznałby za dyskwalifikujące. Oczywiście, że jak komuś się paszcza nie domyka i jeszcze ma czarno-żółte i spróchniałe zęby to jest coś, co może przerazić. Ale żebym miała lecieć do dentysty i sobie rąbać szkliwo, bo mi się zęby zamarzyły o odcień bielsze, choć nikt poza mną samą tego nie zauważy... Jak dla mnie kompletna abstrakcja i wariactwo.

37

WitchQueen napisał/a:

Ja się szczerze mówiąc nie spotkałam jeszcze z facetem, który z lekka krzywe, czy nie śnieżnobiałe zęby uznałby za dyskwalifikujące.

A nie, ja też nie smile. Żaden z tych mężczyzn, o których pisałam, z tego powodu kobiet nie dyskwalifikuje. Chodziło wyłącznie o to, że zwracają na zęby dużą uwagę, dokładnie tak, jak na przykład ja na ładne męskie dłonie czy włosy, na które mi się po prostu miło patrzy. Nie znaczy to jednak, że jeśli one od mojego ideału odstają, to facet jest skreślony. Byłoby to niedojrzałe i zwyczajnie głupie.

38

Jaga Baba07 napisał/a:

No więc powinnam nie mieć powodzenia u mężczyzn, bo ani białych zębów nie mam, ani zbytnio prostych tongue.
Jakoś dziwnym trafem przypałętało się kilku panów do tej krzywozębnej dziewuchy big_smile.

Haha, i bardzo dobrze smile

39

Zęby kobiety, to dla mnie wręcz fetysz.
Czy mają ładnie wyglądać?
Nie o to chodzi. Ekscytująca jest świadomość, że są zdrowe i mocne, bez względu na ich wygląd (są takie kobiety, które przez większość życia nie zaznały ubytków i konieczności wizyty u stomatologa - taka kobieta jawi mi się jako szczególnie atrakcyjna).
Z drugiej strony są kobiety, np. aktorki, które mocują sobie licówki, żeby ich zęby były białe i równe.
Dla mnie to rodzaj świętokradztwa, bo jest to jak gdyby ingerencja w naturę, która prędzej czy później może się zemścić (np. osłabienie szkliwa).

40

Ja nigdy nie nosiłam aparatu, a mój chłopak jak tylko mnie poznał, powiedział, że mam takie piekne zęby i zapytał czy nosiłam aparat big_smile zwracają! uśmiech to największa ozdoba kobiety big_smile

41

Jakże by inaczej! Odwiedzać panią stomatolog w niedzielę to zobaczysz że większość w kolejce to kobiety smile

42

Najważniejsze żeby kobiece zęby nie odgryzły facetowi jego buławy, to reszta nieważna... lol

43

Dla mojego faceta zęby u kobiety są bardzo ważne. Sam zresztą bardzo o swoje dba i tylko marudzi, że nigdy nie będzie miał białych, bo ma taką urodę. Moje mu się podobają, bo mam jasne kości i są białe bez żadnego wybielania. Twierdzi, że uśmiech to było pierwsze na co zwrócił u mnie uwagę. Ludzie ogólnie często mnie pytają gdzie wybielałam zęby. Chociaż fakt, że kawy nie piję, nie palę i generalnie moje żywienie pewnie tutaj pomaga. Natomiast nie miałam prostych zębów. Mam małą szczękę i musiałam mieć usunięte po 2 zęby z góry i z dołu, a potem przez 2 lata nosiłam aparat. Tylko to było w gimnazjum, nawet tego nie pamiętam.

44

Cześć,zwracają. Nawet bardzo. smile

45

nawet jeśli faceci nie zwracają, to ja zwracam i to bardzo, ale sama mam na tym punkcie lekkie kompleksy:(

46

N4VV napisał/a:

Dla mnie nie jest bez sensu. Podoba mi się ogólnie pojęta kobiecość. Nie ma znaczenia, czy blondynka, czy ruda. Nie ma znaczenia kolor oczu i tym podobne szczególiki. Po prostu: podoba się, albo nie. Nie muszę i nie potrafię określić, co konkretnie się podoba.

Po prostu kobieta mająca "to coś" w sobie:)

47

mam bardzo krzywe zęby już dużo chłopaków przez to sama sobie odmówiłam nie stać mnie na aparat wiec wy jak myślicie znajdzie się kiedyś ktoś? dodałam bym zdjęcie ale nie wiem jak

48

Pewnie jeden mężczyzna zwraca bardziej a drugi mniej. Ogólnie jednak wydaje mi się, że zaniedbane zęby rzucają się ludziom po prostu w oczy. Ja mam na przykład słabą kość i często leczę zęby, nie pamiętam nawet ile pieniędzy już w nie włożyłam. Tak więc problemy z zębami nie zawsze wynikają tylko i wyłącznie z zaniedbania.

49

zwracają uwage na wszyskto!!! smile

Posty [ 49 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Czy mężczyźni zwracają uwagę na zęby u kobiety?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024