Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Czy mozecie mi napisac czy to prawda ze jednak herbatka koperkowa powoduje jeszcze wieksze bole brzuszka ?
Podawałam do tej pory ale dzisiaj kupiłam Bobotic ,poniewaz nic nie pomagało ,nawet okłady z ciepłej wody ze spirytusem na brzuszek.
Juz naprawde trace głowe ...
ja używałam kropelek SAP SIMPLEX, pomagały moim dzieciom,oraz wielu innym którym poleciłam te kropelki. podaje sie je trzy razy na dobę po 5 kropelek. Czyli rano ,w południę i wieczorem przed kąpielą najlepiej. Mąż przywoził je z Niemiec. Ale wiem że w internecie też można kupić. Są troszeczkę drogie bo kosztują ok 8 EURO więc przy obecnym kursie walut to troszeczke dużo.
ale warto zainwestować by dzidziuś nie cierpiał!!!
moje córki maja 4 i 6 lat i nawet teraz jak boli je brzuszek to daję jednorazowo 15 kropelek.Mnie też pomagają.
Zgadzam sie
tez uzywalam tych kropelek i pomagaly mojemu synkowi ![]()
Ostatnio edytowany przez kasiula810 (2009-06-04 14:31:23)
masz avator taki jak ja ;(((( hehehe hmmm mojakolezanka smaruje czyms brzuszek.. i pomaga.. dowiem sie co to.
annika80 napisał:
ja używałam kropelek SAP SIMPLEX, pomagały moim dzieciom,oraz wielu innym którym poleciłam te kropelki. podaje sie je trzy razy na dobę po 5 kropelek. Czyli rano ,w południę i wieczorem przed kąpielą najlepiej. Mąż przywoził je z Niemiec. Ale wiem że w internecie też można kupić. Są troszeczkę drogie bo kosztują ok 8 EURO więc przy obecnym kursie walut to troszeczke dużo.
ale warto zainwestować by dzidziuś nie cierpiał!!!
moje córki maja 4 i 6 lat i nawet teraz jak boli je brzuszek to daję jednorazowo 15 kropelek.Mnie też pomagają.
Bobotic z tego co wiem ma jednak wieksze stezenie symetykonu niz inne podobne,wiec nie trzeba podawac tak czesto.
Jak pomagają Twojemu maleństwu to super!!!! Każdy ma swoje wypróbowane....
Dzieciom te kropelki które ja używałam nie szkodziły na nic...wręcz przeciwnie...
Niech Twoja dzidzia chowa się zdrowo i szczęśliwie... A wam życzę i sobie też,wytrwałości w byciu rodzicem....
pozdrawiam
annika80 napisał:
Jak pomagają Twojemu maleństwu to super!!!! Każdy ma swoje wypróbowane....
Dzieciom te kropelki które ja używałam nie szkodziły na nic...wręcz przeciwnie...
Niech Twoja dzidzia chowa się zdrowo i szczęśliwie... A wam życzę i sobie też,wytrwałości w byciu rodzicem....
pozdrawiam
Dziekuje za ciepłe słowa.
Mam tylko pytanie jak długo podawac takie kropelki ?
Zmiana zwykłego mleka krowiego na takie o zmniejszonej zawartości laktozy. Jeśli karmisz piersią, to u Ciebie też. Ja podobno bardzo cierpiałam, bo mama dopiero później dowiedziała się że to przez jej bawarkę.
No własnie , bardziej trzeba uwazac na to co sie je kiedy karmimy piersia ze wzgl.na te okropne kolki.
Witaj!!! dawno tu nie zaglądałam...
wiesz ja podawałam kilka miesiecy mniej wiecej do 5 miesiąca-chyba(dokładnie nie pamietam)
ale w niczym to nie przeszkaało dla moich maluszków... jak pisałam wczesniej 3 razy dziennie po 5 kropelek... starałam sie je dawac tak pół godź .przed jedzeniem a wieczorem pół godz. przed kąpielą... dlatego że moje dziewczyny dostawały te kolke własnie wieczorem ok 19-20... wiec ok. 18 dawałam kropelki po pół godz. kapiel i kolacyjka...
pozdrawiam i życze spokojnych i bezbolesnych dla maluszka dni i nocy ![]()
----
Annika
aleksandra06 nie chce mi się szukac w Twoich wątkach , ale jeśli karmisz piersią , to możesz spróbować sama popijac przed karmieniem herbatkę BOBOFEN.Ma ona w składzie koperek , rumianek i melisę.Kosztuje niewiele , bo ok.4 zł za 20 torebek.Moje dzieci wogóle nie miały kolki , kiedy ją piłam i były takie grzeczne , że każdy nie mógł się nadziwić.SAP SIMPLEX jest droższy , ale wygodniejszy w użyciu, wybór nalezy do Ciebie.
Jeanne napisał:
aleksandra06 nie chce mi się szukac w Twoich wątkach , ale jeśli karmisz piersią , to możesz spróbować sama popijac przed karmieniem herbatkę BOBOFEN.Ma ona w składzie koperek , rumianek i melisę.Kosztuje niewiele , bo ok.4 zł za 20 torebek.Moje dzieci wogóle nie miały kolki , kiedy ją piłam i były takie grzeczne , że każdy nie mógł się nadziwić.SAP SIMPLEX jest droższy , ale wygodniejszy w użyciu, wybór nalezy do Ciebie.
Dziekuje , maluszkowi podaje juz Bobotic ale dla siebie kupie ta herbatke.Mozna ja pic łacznie z ta na laktacje ?
aleksandra06 napisał:
Jeanne napisał:
Dziekuje , maluszkowi podaje juz Bobotic ale dla siebie kupie ta herbatke.Mozna ja pic łacznie z ta na laktacje ?
Bobotic mogą stosować równiez dorośli , natomiast nie można go podawać dzieciom poniżej miesiąca życia.
Co do herbatki Bobofen, to myślę , że nie ma potrzeby jej pić równocześnie z tą na laktacje , ponieważ zawiera ona w swoim składzie zioła , które na nią wpływają
Tym sposobem można upiec dwie pieczenie przy jednym ognu ![]()
Moja córeczka kolki zaczęła dostawać jak wyszłyśmy ze szpitala- tj. około 9-10 dnia po urodzeniu. Próbowałam Infacol- nie pomagał, teraz stosuje esputicon- pierwsze pare dni pomagał teraz juz nie. Kupiłam sobie herbatke koperkową z rumiankiem na kolki i wzdęcia u dzieci ale jest jeszcze gorzej bo mała od wczoraj nie zrobiła kupki a całą noc miała straszne gazy, nawet teraz je ma. serce mi sie kraje bo nie umiem jej pomóc. zaczęłam jeść juz nawet chleb z masłem i popijać woda niegazowaną ale tez nie skutkuje. Chyba konieczna bedzie wizyta u pediatry
na bolesne kolki ja osobiście używam Viburcol N, lek homeopatyczny w postaci czopków,czyli nie naraża maluszka, warto po nie sięgnąć bo bolesności u małego zniknąły juz po pierwszym stosowaniu a i żadne alergie nie wystapiły a zaznaczam że Poiruś jest bardzo wrażliwy
Nam pediatra też zalecił czopki Viburcol, gdy już wszelkie "babcine" metody zawodziły aplikowaliśmy dziecku czopek i kolka uspokajała się.
Chyba musi być w tym prawda, gdyż u mojego siostrzeńca herbatka koperkowa powodowała jeszcze większe bóle brzuszka. Mały jeszcze bardziej się prężył i płakał w niebogłosy. Też zatem siostra zaczęło Mu podawać Bobotic i czopki na noc Viburcol N. Dzięki temu te kolki nie były już takie tragiczne. Fakt, że kolki zawsze mijają ok. 3 miesiąca życia.
Ja podawałam dziecku kropelki esputikon oraz herbatke koperkowa
I tutaj sprawdza się, że nie na każdego wszystko działa ![]()
Jednym pomoże herbata koperkowa innym nie. Jednym dzieciom pomogą czopki viburcol, a innym na przykład panadol. W sumie moje zdanie jest takie, że lepiej spróbować z czopkami, ponieważ są one bezpieczne. Wszelkie panadole i paracetamole należy stosować w poważniejszych sytuacjach czy dolegliwościach bólowych. Nie ma co przyzwyczajać dziecka do tego typu preparatów, a niestety wiele rodziców dla swojego spokoju takowe podaje maluchowi ![]()
Też jestem zwolenniczką homeopatii, jest to napewno zdrowsze niż silne preparaty przeciwbólowe. Również stosuję czopki viburcol, mam w domu roczne dzieciątko, które ząbkuje, czopki nam pomagaja zwalczyć silny ból, na lekki radzimy sobie przy pomocy babcinych sposobów - skórka razowca do łapki :-)
Dzisiaj zostałam zaatakowana przed jakąś rozhisteryzowaną kobietę w aptece, która stała akurat za mną, gdy ja kupowałam m.in. theraflu na przeziębienie i między innymi właśnie owe czopki Viburcol. Prosząc o nie farmaceutkę zostałam przez tą kobietę nazwana niedouczoną paniusią - Dlaczego? Otóż prosząc o Viburcol powiedziałam najnormalniej, że chce dostać ten LEK. Kobieta stojąca za mną zaatakowała mnie, ze to nie lek, a jedynie preparat........... Bez komentarza. Po pierwsze jakim prawem babsko wtrąca się do tego co ja kupuje, a po drugie z jakiej paki mi ubliża.
Sorry, że troszkę odbiegłam od tematu, ale musiałam opisać tą sytuację. W tej aptece nie chciałam się z nią kłócić, bo niby po co, ale jeszcze chwila, a by dostała ode mnie w gębę ![]()
Rzecz jasna podtrzymuje swoje zdanie o czopkach, gdyż są one bardzo dobre przy wielu problemach maluszków.
Ostatnio edytowany przez klaudia84 (2009-12-18 17:08:53)
klaudia84 napisał:
Dzisiaj zostałam zaatakowana przed jakąś rozhisteryzowaną kobietę w aptece, która stała akurat za mną, gdy ja kupowałam m.in. theraflu na przeziębienie i między innymi właśnie owe czopki Viburcol. Prosząc o nie farmaceutkę zostałam przez tą kobietę nazwana niedouczoną paniusią - Dlaczego? Otóż prosząc o Viburcol powiedziałam najnormalniej, że chce dostać ten LEK. Kobieta stojąca za mną zaatakowała mnie, ze to nie lek, a jedynie preparat........... Bez komentarza. Po pierwsze jakim prawem babsko wtrąca się do tego co ja kupuje, a po drugie z jakiej paki mi ubliża.
Sorry, że troszkę odbiegłam od tematu, ale musiałam opisać tą sytuację. W tej aptece nie chciałam się z nią kłócić, bo niby po co, ale jeszcze chwila, a by dostała ode mnie w gębę
Rzecz jasna podtrzymuje swoje zdanie o czopkach, gdyż są one bardzo dobre przy wielu problemach maluszków.
Nie którzy ludzi nie znają granic :-), a tak wogóle to czy ważne jak nazwiemy viburcol - lek czy preparat - ważne że pomaga naszym maluszkom, nie obciążając przy tym ich wrażliwych brzuszków
No właśnie - najważniejsza powinna być skuteczność i bezpieczeństwo danego leku. Niemniej ludzie są różni - jedni bardziej, a inni mniej upierdliwi ![]()
Poza tym koro viburcol chwalą także pediatrzy, to musi coś w tym być ![]()
Ja smarowałam swojego Synka gesim smalcem, prasowałam pieluchy, dawałam przeróżne herbatki a w efekcie nic się nie zmieniało:) lekarz powiedział że to "trzeba przeżyć"
samo przejdzie;)
Marii nigdy nie słyszałam o gęsim smalcu. Herbatki moim zdaniem rzadko pomagają, jedynie chwilowo. Ja jak napisałam wyżej tylko na noc dawałam czopki Viburcol N i dzięki temu noc była przespana. Owszem kolki przejdą same, jednak jak widziałam jak malutki cierpiał nie mogłam Mu odmówić pomocy.