Włosy po trwałej. Ratunku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy po trwałej. Ratunku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Włosy po trwałej. Ratunku

Zrobiłam sobie trwałą i okazało sie że te koczki sa okropne i trzeba dawać tonę pianki żeby je jakoś ułożyć. Ale to jeszcze nic. Postanowiłam żatem że bede je prostowac prostownica i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że jak je wyprostuje to włosy są sztywne  wogole nieelastycznie i słuche wyglądaja jak peruga. Niech mi  ktoś coś poradzi jak je doprowadzić do stanu uzywalności?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Włosy po trwałej. Ratunku

Nawilżać i natłuszczać. Rzadko myć i po każdym myciu obowiązkowa maseczka. Warto babcinej rady posłuchać i jajeczko z rycyną nałożyć. Po jakimś czasie będzie lepiej (kilka tygodni). Prostowania nie zalecam, bo baaaaaaaaardzo niszczy takie słabe i bezbronne włosy. Może kitka na najbliższe 2-3 tyg?

I pamiętaj, inni nie widzą mankamentów Twojej urody tak dokładnie jak TY. Buzi.
Życzę, żeby się szybko zregenerowały.

3

polecam Ci jedwab.Wlosy po nim sa odzywione,ladnie sie ukladaja.
I

4

Jedwabiu uzywam i nic nie daje:(niestety...
Martadelo a jakbyś mogła powiedzieć mi jak zrobić taki babciny sposób to by bylo świetnie. No normalnie musze coś z tymi włosami zrobić.
A nie znacie jakiegoś sposobu na wyprostowanie ich bez używania prostownicy?

5

kasiula, Dove wypuścił ponoć taką serię kosmetyków prostujących i do prostowania. Ale chyba reklamę tylko widziałam, nie interesowałam się, ale jak będę na zakupach gdzieś, to się zainteresuję, bo sama chcę wypróbować. I wtedy dam znać:)

6

Witaj kasulka188 nie uzywaj prsotownicy bo całkiem je zniszczysz i wkoncu beda sie kruszyc u nasady.Kosmetyki nawilazjace dru_ mowi o Dave tez polecam i NIVEA do suchych i zniszczonych mozesz tez kupic specjalna kuracje w sklepach z artykulami fryzjerskimi na efekt musisz poczekac .Myj tylko skore głowy a szampn ktory spłukujesz i tak umyje reszte włosow.Balsamy nawet jesli tzreba splukiwac zostaw troche na wlosach pod dotykiem maja byc sliskie.

7

hhmm dostałam dziś lekcje od moich fryzjerek co zrobić żeby te włosy jakoś wyglądały i wygląda na to że pozostaną jednak loki chociaż nie specjalnie  mi do gustu przypadły. Jednak po ich zaleceniach to chhociaż są sprężyste i miękkie a nie szorstkie suche i szterczące.
Zaleciły mi po umyciu włosów (oczywiście z nałożeniem odżywki) nawilżenie ich. Dały mi takie serum brdzo dobre jak się okazało które mam stosować na te włosy wgniatając je, do tego odrobina oleju rycynowego tak jak radziłyście też powgniatać. Później na to dać taką galaretkę do układania zamiast pianki która mi je usztywniała no i mają być. Dziś tak zobiłam zobaczymy jakie bedą jutro po spaniiu

8

Trwała to największe g... jakie można zrobić włosom - mi po trwałej wypadlo ok 50-60% włosów i już nigdy nie były takie jak wcześniej, a trwałą zrobiłam 7lat temu.

Co do sianowacenia włosów to powiem Ci tak:

1. Po trwałej włosy są mega przesuszone, ja używałam odżywek typu nawilżanie/wygladzanie np Gliss Kur (różowy) jedwab. Używałam odżywek do spłukiwania, ale zostawiałam je na włosach i nie spłukiwałam (oczywiście w niewielkich ilościach bo inaczej Twoje włosy będą wygłądać jak przetłuszczone), do tego 2 razy w tygodniu maseczki nawilżające i włosy wglądały dość normalnie, chociaż szału nie było (taki urok trwałej).

2. Absolutnie nie prostuj włosów po trwałej! Nigdy, zniszczysz je doszczętnie! Ba! Nawet nie susz ich suszrką, pozostawiaj je do samoisnego wyschnięcia po wczesniejszym osuszeniu ręcznikiem.

3. Szczotkuj tylko po odżywieniu, najlepiej szczotką z włosia miękkiego, żeby ich nie powyrywać bo włosy po trwałej maja wielką skłonność do wypadania, są bardzo słabe i zniszczone.

4. Podcinaj je regularnie, z końcówek robi się po prostu szczota, włosy się wielokrotnie rozdwajają, ponadto sukcesywne podcinanie pozwoli Ci się na bieżąco pozbywać trwałej.

I NA KONIEC DODAM: KOBIETY NIGDY NIE RÓBCIE TRWAŁEJ! TO JEST KATORGA DLA WŁOSÓW I JEST TO PROCES NIEODWRACALNY - WŁOSY Z PRZED TRWAŁEJ NIGDY NIE WRÓCĄ!

9

Musisz nawilżać włosy, ale nie jedwabiem. Jeśli już to delikatnie w końcówki i nie za długo, bo na dłuższą metę jedwab szkodzi włosom. Polecam Ci nawilżające mgiełki do włosów. Są lekkie, w przeciwieństwie do jedwabiu, i dobrze się wchłaniają we włosy. O, a jesli już to płynny jedwab (np. Schwarzkopf, Gliss Kur Liquid Silk Gloss), bo nie zawiera on alkoholu tak jak zwykły. Płynny jest w konsystencji właśnie takiej mgiełki i również szybko się wchłania. Sama mam naturalnie falowane włosy i suche (naturalnie, ale też przez to że prostuje) i taki płyn pomaga. Póki co związuj włosy i w żadnym wypadku nie prostuj, bo jak sama zauważyłaś efektu pozytywnego nie ma.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy po trwałej. Ratunku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024