Co najpierw - makijaż, fryzjer, ubranie - przed wyjściem na wesele? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Co najpierw - makijaż, fryzjer, ubranie - przed wyjściem na wesele?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Co najpierw - makijaż, fryzjer, ubranie - przed wyjściem na wesele?

Hej dziewczyny!

Mam pytanko do was, wybieram się na dwa wesel... jedno w maju drugie w czerwcu, o ile wątpliwości co do szykowania się na to czerwcowe nie mam bo wszystko jest zaplanowane to problem jest z majowym.
Kupiłam sukienkę z dość małym dekoltem, mała czarna, żadnych suwaków, wkładana przez głowę, a że chcę pokazać cały jej krój i to że ma wycięcie na plecach, to muszę mieć upięte włosy. I teraz pytanie. Co najpierw, makijaż ubranie i fryzjer, czy najpierw fryzjer makijaż i ubranie, którym zakładając je mogę zepsuć nieco uczesanie bo wkładając przez głowę sukienkę nie będę mogła zapanować nad włosami.
Czy może najpierw jednak założyć kieckę a później iść na uczesanie włosów.
Niby banał, ale wbrew pozorom istotny. Istotny też w umawianiu godziny, czy wcześniej czy później do fryzjera.

Dzięki za rady wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co najpierw - makijaż, fryzjer, ubranie - przed wyjściem na wesele?

ciężkie dylematy smile
hmm.. a może najpierw ubranie, potem fryzjer i makijaż? Bo jeśli to jest taki typ sukienki to pewnie makijaż też możesz sobie rozmazać i zostawić plamy na czarnym materiale. O której godzinie się zaczyna? Żeby też z kolei nie wyszło, że cały dzień musisz paradować w sukience...

3

ślub z tego co kojarzę jest o 18, jak bym dobrze trafiła to może akurat do fryzjera bym poszła koło 15 albo 16 chociaż nie wiem jak będzie z sobotą jak mają czynne.

4

Zdecydowanie najpierw ubierz sukienkę, trochę późno jak na ślub, możesz mieć problemy z dograniem czasowo fryzjera. Ja korzystam z fryzjerki zaprzyjaźnionej, zakład ma w domu więc otwiera według zapisów. Makijaż natomiast możesz spokojnie na samym końcu zrobić. A makijaż to sama czy masz kogoś na oku ?

5

Sama robię makijaż, mam już kilka pomysłów łatwych a ciekawych, a jutro wybieram się na łowy porządnych kosmetyków które nie spłyną w trakcie nocy.

6

Najpierw ubierz sukienkę, później idź do fryzjera i zrób makijaż smile.

7

Hymm powiem Ci że jeśli założysz sukienkę na 5 h przed ceremonią to może być w dość kiepskim stanie, może sie pognieść itd. Nie możesz założyć jej dołem a nie przez głowę?

8

Nie ma opcji to sukienka bez zuwaka. Jest dzianinowa.
Ale znalazłam rozwiązanie.Nie będę robić koka, poproszę o mocny skręt włosów utrwalony lakierem, wtedy włosy będą wystarczająco podniesione odsłonią ciekawe wycięcie na plecach a ja będę mogła założyć sukienkę po fryzjerze.To jedyna opcja, bo fryzjer jest otwarty do maks 15 w soboty, przynajmnij w mojej okolicy w której będę się szykować. wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Co najpierw - makijaż, fryzjer, ubranie - przed wyjściem na wesele?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024