czy zrobić pierwszy krok? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy zrobić pierwszy krok?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: czy zrobić pierwszy krok?

Cześć
proszę was o radę, ponieważ byłam na wyjeździe z grupką osób i w trakcie wieczornej imprezy siedziałam sobie z koleżanką na ławce i w pewnym momencie przysiadł się do nas chłopak ( nie z naszej grupki), który jak się później okazało ma bardzo podobne zainteresowania jak i ja, bardzo fajnie nam się rozmawiało, dał mi swoją wizytówkę pod pretekstem oferty sprzedaży domków. Znalazłam go też na fb i mój problem polega na tym, że chciałabym zagadać czy złapać w ogóle jakikolwiek kontakt z nim, ale nie mam pojęcia jak to zrobić? Co radziłybyście mi zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy zrobić pierwszy krok?

Napisz do niego:) Zapytaj sie o sprawy ktore was lacza czyli jak tam po wyjezdzie. Albo ze nalazlas go na fb i prosisz o rade w sprawach na ktore rozmawialiscie. Nie macie zadnych wspolnych znajomych?

3

No niestety właśnie nie mamy wspólnych znajomych, a ja niestety też nie jestem taką osobą co pierwsza zagaduje, ma wokół siebie pełno znajomych i nie wiem co do niego napisać. Zawsze uważałam, że to chłopak pierwszy nawiązuje znajomość i stara się, a sama nie wiem co do niego napisać

4

To juz nie te czasy kiedy facet stara sie o dziewczyne, a przynajnmiej potrzebuje jakiegos punktu zaczepienia, bo niby skad on moze wiedziec ze ci sie podoba. Jak nie napiszesz do niego to bedziesz myslec czemu tego nie zrobilas. prawdopodobnie nigdy sie juz nie zobaczycie wiec co ci szkodzi napisac "Hej co tam u Ciebie pomyslalam ze napisze bo fajnie nam sie rozmawialo na wyjezdzie" Przeciez to po kolezensku. Przelam sie dziewczyno:)

5

*Aneta1990* napisał/a:

To juz nie te czasy kiedy facet stara sie o dziewczyne, a przynajnmiej potrzebuje jakiegos punktu zaczepienia, bo niby skad on moze wiedziec ze ci sie podoba. Jak nie napiszesz do niego to bedziesz myslec czemu tego nie zrobilas. prawdopodobnie nigdy sie juz nie zobaczycie wiec co ci szkodzi napisac "Hej co tam u Ciebie pomyslalam ze napisze bo fajnie nam sie rozmawialo na wyjezdzie" Przeciez to po kolezensku. Przelam sie dziewczyno:)

Tutaj się z Tobą nie zgadzam, ponieważ czy mineło 1000 lat czy wiecej ZAWSZE mężczyzna powinien zabiegać o wzgledy kobiety!

Ale do rzeczy: mozesz napisac do niego sms-a,  nie zobowiązującego , typu,, cześc jak leci.? Miło wspominam ostatnie spotkanie , sle pozdrowienia skądś tam. i koniec. Zobacz co napisze.

6

nie wiem czy chcialbys zeby facet skakal nad toba bez zainteresowania z twojej strony. zdecydowanie zdrowszy ukald jest wtedy gdy mezczyna wie ze sie podoba kobiecie wtedy nie robia sie z tego takie problemy jak nieodwzajemniona milosc.Nie mamy sredniowiecza kobieta ma wiecej mozliwosci niz tylko czekac az moze  ukochany sie odezwie a jak nie ... to bede stara panna i gadanie jaki ten swiat jest okropny;)

7

Droga Aneto o czym ty piszesz? Przecież oni widzieli sie raz w życiu! O jakim skakaniu ty mówisz? Jeśli on nie podejmie żadnej inicjatywy mimo jej pierwszego kroku - to niech spada - olewka.

A co do skakania koło  faceta to masz bardzo mylne pojęcie o życiu. Skacz sobie skacz zobaczysz jak ci podziekuje.

8

Do odwaznych swiat nalezy smile co ci szkodzi napisac..

9

Agda 17 ja tobie odpisywalam na temat ze to niby zawsze ma facet starac sie o kobiete. A dziewczyny z pierwszego postu w to nie mieszaj. Widze ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.

10

Chciałam nieśmiało zauważyć, że on zrobił pierwszy krok - dał jej wizytówkę. Ona ma na niego namiary, on na nią nie. Chłopak nie ma pewności, że ona jest nim zainteresowana. Z jego punktu widzenia wygląda to tak: ma moją wizytówkę, gdybym zrobił na niej jakieś wrażenie to by się odezwała.

11

Ja jak najbardziej zgadzam sie z vinnga:)

12

No może macie rację, tylko powiedzcie co do niego napisać? Chociaż z drugiej strony gdyby chciał, to mógł po prostu zapytać o numer, a nie dawać mi wizytówkę, bo jak dla mnie to takie trochę pójście na łatwiznę i uważanie, że jak chcesz to się odezwij. Z resztą ja też teoretycznie nie mam pewności, że ja akurat danie tej wizytówki mogło coś oznaczać

13

agnieaga napisał/a:

No może macie rację, tylko powiedzcie co do niego napisać? Chociaż z drugiej strony gdyby chciał, to mógł po prostu zapytać o numer, a nie dawać mi wizytówkę, bo jak dla mnie to takie trochę pójście na łatwiznę i uważanie, że jak chcesz to się odezwij. Z resztą ja też teoretycznie nie mam pewności, że ja akurat danie tej wizytówki mogło coś oznaczać

Ja myslałam ze ty juz coś mu  napisałaś?

Masz dużo racji popieram, ale skoro tak sie nie stało ze nie wziął od ciebie telefonu to napisz coś nie zobowiązujacego. Nie zastanawiaj sie tylko napisz jak do kolegi.

14

agnieaga napisał/a:

Twoja filozofia kręci się wokół tego, że myślisz, że wszyscy na świecie powinny myśleć tak jak Ty smile Ale tak wcale nie jest. Każda sytuacja jest inna, każdy człowiek jest inny. Danie wizytówki niekoniecznie jest pójściem na łatwiznę. Prawdopodobnie tak wymusiła sytuacja, możliwe też, że chłopak nie chciał się wprost narzucać, może nie chciał spotkać się z odmową pytając o Twój numer... Możliwości są setki. Pewne jest tylko to, że nikt nie daje swojej wizytówki osobie, z którą nigdy więcej nie chce mieć do czynienia (no, czasem na odczepnego w sprawach biznesowych dajemy tongue ).
Nikt Ci nie powie co masz napisać, bo to Ty tam byłaś, nie my. Ty z nim kilka słów zamieniłaś, nie my. Najprościej byłoby nawiązać do tamtej waszej rozmowy. Może byś też coś niezobowiązującego, bez związku z tamtym spotkaniem. Ty coś o nim wiesz, my nie wiemy nic. Nie ma uniwersalnych tekstów jakimi się zaczepia chłopaków. "Co słychać?" zdecydowanie odradzam tongue

15

Dzięki za odpowiedzi smile w takim razie spróbuje coś pomyśleć i napisze jutro do niego

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy zrobić pierwszy krok?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024