Imie dla chlopca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Imie dla chlopca

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 77 ]

Temat: Imie dla chlopca

Za 2 miesiace mam termin porodu , bede miec synka i chce mu dac na imie COLIN czy w Polskim urzedzie bede mogla nadac takie imie? prosze o pomoc

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Imie dla chlopca

A to pol. imienia nadać nie możesz mieszkając na terenie RP ?

3

nie. bo akurat chce takie wink nie chce dawac pospolitych imion ,powtarzajacych sie tysiace razy wink

4

Wg Ciebie wszystkie imiona niezagraniczne są pospolite i powtarzają się wiele razy ? raczej idziesz na łatwiznę, można wyszukać na prawdę ciekawe imiona i nie hamerykańskie. Jak będziesz zdrabniać to imię, jak pasuje do nazwiska ? jak inni będą reagować na Colin ? i najważniejsze gdybyś była chłopcem cieszyłabyś się żyjąc w zacofanym kraju jakim jest Polska (pod względem podejścia do imion, religii, rasy itp.itd) mając imię Colin ? nie chcę Cię urazić ale nie podoba mi się to imię i raczej sądze, że w USC zostanie przechrzczone na Kolin.

5

nie, nie ide na łatwizne .Poprostu bardzo mi sie te imie podoba , nie chce by moje dziecko bylo tysiecznym michalem . mackiem , kubusiem ... jest Jeszcze Jedno imie ktore mi sie bardzo podoba- Natan wink chcialam sie tylko dowiedziec czy takie imie bede mogla nadac. No tak w 2013 roku Polska jest Bardzo zacofanym krajem w to nie watpie wink

6

Natan - ładne . Mnie osobiście podoba się Borys. Ciekawe jest też Olaf.

7

zreszta na imie Colin ma bardzo duzy nacisk moj chlopak ;P. nie Borys i Olaf odpada heh;)

8

pewnie że możesz nadać takie imie w urzędzie powiedz że ma byś pisane Colin i już

9

ewelina20 napisał/a:

pewnie że możesz nadać takie imie w urzędzie powiedz że ma byś pisane Colin i już

Masz racje , ze autorka moze nadać takie imię ale to imię wydaje mi się bardziej znowu dla dziewczynki w jakimś filmie to imię miała dziewczynka.

10

Hej dziewczeta mieszkam w ie i mam zamiar urodzic w polsce i troche sie orientowalam na temat zapisania imion w polskim urzedzie powiem jedno dopiero mu zrobisz krzywde gdyz Colin zapiszą jak Kolin .Taka nasza Polska a ja mam Hubert i tez synka sie sodziewam pozdrawiam:)

11

mi tez zostało nie wiele czasu na znalezienie imienia dla chlopaczyka.Na dzień dzisiejszy podoba mi się Samuel choc wiem ze jest krytykowane i uwazane ze wymyslam.Dla mnie to piekne biblijne imie. Podobają mi się imiona czesto występujące takie jak Kuba,FrANEK Szymon ale mam duża rodzinę i poprostu są już one zajetę.Sama nazywam się Sandra i pamiętam że jak 27lat temu moja mama mi je nadawala tez byla krytyka a teraz jest masa biegajacych 6,7 letnich dziewczynek o imieniu Sandra takze uwazam ze z Samuelem bedzie podobnie przyjmię się z czasem ale to moje zdanie.

12 Ostatnio edytowany przez katarzyna110988 (2013-04-14 23:38:23)

Każdy ma swoje ulubione imiona, i czy wymyślne, czy pospolite - nieważne. Nikt nie ma prawa skrytykować Waszego wyboru. Nie wiem, czy będziesz miała problem w urzędzie. Na pewno nie przejmuj się opiniami innych.
Powodzenia smile

13

Mnie sie osobiscie to imie nie podoba.....ale to tylko moje zdanie.

14

lexi260189 napisał/a:

w USC zostanie przechrzczone na Kolin.

Stąd mamy Brajanki, Nikolki i Dżesiki. Dziecko może mieć problem w przyszłości, w każdym urzędzie będzie musiało literować imię. I tak do końca życia, bo rodzice mieli widzimisię.

15

Imię jest "bagażem" dla dziecka na całe życie. Więc czasem warto nie porywać się na szczególną oryginalość, nie tylko ze względu na ośmieszenie dziecka przez grupe rówieśniczą, ale również ze względu na czekającą go dorosłość. Trudno traktować równie poważnie pana Michała i pana Kolina - nawet przy porównywalnym wykształceniu i doświadczeniu. Pół biedy jeśli dziecko wybierze np. kariere artystyczną, wtedy takie imię może nawet być atutem, ale juz dla inzyniera, pracownika naukowego, czy rzemieślnika jest zwyczajnie niepoważne.

16

Niech sobie owa przyszła mama poczyta artykuły o nadawaniu dziwnych imion dzieciom i sama wyciągnie wnioski.

17

też uważam że nad imieniem się trzeba zastanowić i to dobrze,mi 10 lat temu się podobało np.Nicola,dzieki Bogu córki nie urodziłam,bo dzisiaj w brodę bym sobie pluła że jej na imię tak dałam
ja na imię Colin bym nigdy dziecku nie dała,no moze jak bym w Ameryce mieszkała smile

18

mamy tu chyba fanów farella smile bez obrazy ale nadawanie dziecku imienia wzorując się na ulubionych aktor/piosenkarzach/sportowcach jest wg mnie dziecinne, podobnie jak xxx czasu temu same Izaury były albo Angeliki i Tobiasze. A na widok pisowni Brayan, Jesika, Dżesika, Kewin, Oliwier, Britnej itp. chce mi się płakać !

19

flores18261 napisał/a:
ewelina20 napisał/a:

Masz racje , ze autorka moze nadać takie imię ale to imię wydaje mi się bardziej znowu dla dziewczynki w jakimś filmie to imię miała dziewczynka.

Byla dziewczynka o imieniu Coleen w, o ile sie nie myle, "Doktor Quinn".
O gustach sie nie dyskutuje... Dziewczyna pyta czy moze nadac takie imie. Niestety w Ksiedze imion polskich nie znalazlam takiego imienia. Ale zapytac zawsze mozesz smile

20

No i warto dostrzec, że Collin wcale nie jest takim oryginalnym i niespotykanym imieniem. W Pl faktycznie, ale juz w krajach anglojezycznych to Collinow nie mniej niz u nas Tomków. Równie dobrze można dać dziecku imię Mustaffa, albo Osman i też cieszyć się, że takie to orginalne wink

21

Kim Dzon - oryginalne i na czasie tongue

22

Mi Colin również się nie podoba. Trzeba też pomyśleć nad tym że kiedyś dzieci w szkole mogą krytykować dane imię . Dziecku 6letniemu nie wytłumaczysz że takie czy inne imię jest normalne. A dając imię zagraniczne można skrzywdzić dziecko. Co do imienoa Natan ładne . Mi się jednak podobają Adrian , Mateusz lub Sebastian . Ładne też jest Kuba ( Jakub ) . Może to zwykłe imiona które się powtarzają ale nie chcę wymyślać jakichś dziwacznych. Pospolite imiona też są śliczne smile ale to wkońcu rodzice wybierają więc anislove to twoja decyzja jakie imię dasz synkowi . Jeśli ci się podoba Colin nikt Ci nie może zabronić tak nazwać , ale czy warto ryzykować? Tyle ładnych polskich imion smile

23

Ludzie, co to za imię Colin?
Ja powiem tak, chociaż pewnie za to oberwę, ze po imieniu dziecka można rozpoznać na jakim poziomie są jego rodzice. Im bardziej dziwacznie i zagranicznie, tym bardziej nie na poziomie są rodzice. Czytałam kiedyś artykuł na ten temat w prasie. Poważnej, nie w Fakcie.
Cóż, Colin, Kewin, Ariel, Nikola, Brajan, Dżesika od razu pokazują intelektualną kondycję domu, z którego to dziecko wyszło. Nie róbcie tego dzieciom! To okropny i dyskredytujący bagaż na dorosłe życie. Pretensjonalność i bylejakość.
Kiedyś decydowałam o wyborze osób do pracy. Szczególnej pracy. Były dwie dziewczyny. Jedna Arletta, druga Anna. Obie mądre. Wybrałam Annę. Anna symbolizowała to co się wynosi z dobrego domu. Tradycję, zasady, wartości, pewien konserwatyzm. Tego szukaliśmy.
Colina czy Brajana, ani Dżesiki bym nie wybrała na pewno.
Piotr, Paweł, Mateusz, Krzysztof, Andrzej, Marek, Jakub i mnóstwo innych to imiona dla poważnych facetów. Tak jak Anna, Agnieszka, Magdalena, Monika, Elżbieta, Mariola, Daria, Edyta i z pół setki innych żeńskich imion, to imiona dla poważnych kobiet.
Wszystko, tylko nie te spolszczone, angielskie, czy hiszpańskie imiona, króre naznaczają swoich nosicieli na całe życie.

24

Imiona zagraniczne, oryginalne, niespotykane. Wszystko wydaje się fajne, ale jak to naprawdę jest? Ja mam na imię Iweta, jak byłam mała przeżywałam straszne katusze na podwórku.  Dzieci strasznie mnie wyzywały rymowały moje imię... Bardzo to przeżywałam. Teraz jest oczywiście lepiej, ludzie tylko czasami myślą że to mój pseudonim co jest dość śmieszne.  A no i oczywiście jakieś literówki na dyplomach, papierach... I nie wiem czy może to plus czy minus ale dookoła swoich rówieśników jestem osobą rozpoznawalną. Nikt nie zna drugiej Iwety wink
Osobiście wolałabym mieć pospolite imię niż te moje wyszukane. W brew pozorom nic fajnego nie jest w oryginalnym imieniu.

25 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2013-04-14 23:34:35)

marena7 napisał/a:

Ja powiem tak, chociaż pewnie za to oberwę, ze po imieniu dziecka można rozpoznać na jakim poziomie są jego rodzice. Im bardziej dziwacznie i zagranicznie, tym bardziej nie na poziomie są rodzice. Czytałam kiedyś artykuł na ten temat w prasie. Poważnej, nie w Fakcie.
Cóż, Colin, Kewin, Ariel, Nikola, Brajan, Dżesika od razu pokazują intelektualną kondycję domu, z którego to dziecko wyszło. Nie róbcie tego dzieciom! To okropny i dyskredytujący bagaż na dorosłe życie. Pretensjonalność i bylejakość.
Kiedyś decydowałam o wyborze osób do pracy. Szczególnej pracy. Były dwie dziewczyny. Jedna Arletta, druga Anna. Obie mądre. Wybrałam Annę. Anna symbolizowała to co się wynosi z dobrego domu. Tradycję, zasady, wartości, pewien konserwatyzm. Tego szukaliśmy.
Piotr, Paweł, Mateusz, Krzysztof, Andrzej, Marek, Jakub i mnóstwo innych to imiona dla poważnych facetów. Tak jak Anna, Agnieszka, Magdalena, Monika, Elżbieta, Mariola, Daria, Edyta i z pół setki innych żeńskich imion, to imiona dla poważnych kobiet.
Wszystko, tylko nie te spolszczone, angielskie, czy hiszpańskie imiona, króre naznaczają swoich nosicieli na całe życie.

Nie mogłabym tego lepiej ująć.
Gdy przeczytałam lakonicznego posta autorki, od razu pomyślałam, że to żart.

Gdy byłam małą dziewczynką, podobały mi się tego typu imiona, ale na szczęście dorosłam.
Nigdy bym nie skrzywdziła dziecka nadając mu dziwaczne imię.
Nie można syna nazwać tradycyjnie?

Autorko, może się tak zdarzyć, że będziecie musieli wyjechać do Wielkiej Brytanii i tam imię Colin jest bardzo pospolite i miliony chłopców nosi takie imię.
Zastanów się nad tym mocno, bo za 10 lat możesz tego żałować.

26

Jaga Baba07 napisał/a:
marena7 napisał/a:

Nie mogłabym tego lepiej ująć.
Gdy przeczytałam lakonicznego posta autorki, od razu pomyślałam, że to żart.

Gdy byłam małą dziewczynką, podobały mi się tego typu imiona, ale na szczęście dorosłam.
Nigdy bym nie skrzywdziła dziecka nadając mu dziwaczne imię.
Nie można syna nazwać tradycyjnie?

Autorko, może się tak zdarzyć, że będziecie musieli wyjechać do Wielkiej Brytanii i tam imię Colin jest bardzo pospolite i miliony chłopców nosi takie imię.
Zastanów się nad tym mocno, bo za 10 lat możesz tego żałować.

i ja się zgodzę
sama kiedyś czytałam artykuł na temat takich imion,i wyszło że takie imiona daja w większości rodziny patologiczne które chca się dowartościować
moim zdaniem dać takie imię dziecku to krzywda na całe zycie,ale to juz wybór autorki watku

27

haha nie no. czytajac wasze posty sie nasmialam jaka rodzina patologiczna? jakie dowartosciowanie sie? nie.... nic z tych zeczy! Przeciez Mateuszów , Macków. Kubusiow jest setki juz w rodzinie mam take dzieci o takich imionach:/
Nie chodzilo mi o opinie na ten temat czy wam sie podoba czy nieee. chodzilo mi tylko rade czy w anszym zacofanym kraju w roku 2013 moge nadac takie imie?
Przeciez to moje dziecko i moge mu dac jak tylko mi sie zywnie podoba,,,, wiesz wole zeby byl kiedys setnym Colinem niz setnym Kubusiem itd:/ i nie jestem zadna fanka Farrella !!!
Wcale mi o to nie chodzi i nie chodziło....

28

anislove napisał/a:

haha nie no. czytajac wasze posty sie nasmialam jaka rodzina patologiczna? jakie dowartosciowanie sie? nie.... nic z tych zeczy! Przeciez Mateuszów , Macków. Kubusiow jest setki juz w rodzinie mam take dzieci o takich imionach:/
Nie chodzilo mi o opinie na ten temat czy wam sie podoba czy nieee. chodzilo mi tylko rade czy w anszym zacofanym kraju w roku 2013 moge nadac takie imie?
Przeciez to moje dziecko i moge mu dac jak tylko mi sie zywnie podoba,,,, wiesz wole zeby byl kiedys setnym Colinem niz setnym Kubusiem itd:/ i nie jestem zadna fanka Farrella !!!

rzeczy - nie zeczy, używaj pol. znaków. reagujesz złością bo prawda zabolała. chcesz zaszpanować przed sąsiadami ? koleżankami czy przyjaciółką ? pomyślałaś, jak on będzie odczuwał kpinę innych osób ? całe życie ma w każdym urzędzie tłumaczyć, że mamusia chciała dowartościować się moim kosztem i nadała mi takie imię, bo wśród innych NORMALNYCH nic jej się nie podobało ?

http://technowinki.onet.pl/inne/wiadomosci/dzien-dobry-mam-na-imie-facebook,1,5465914,artykul.html

29

Każdy ma prawo nadawać takie imię swojemu dziecku jakie mu się podoba ,z Kazików,Witków też się w szkole śmieją taka prawda.  Jeśli autorce podoba się imię Colin to nech takie nada swojemu synowi i tyle .

30

Juz lepsze Fabian Karol...nie musisz dawac na imie Mateusz czy Kuba skoro sie powtarzaja w rodzinie....Antek tez fajne Stas albo dla dziewczynek Marysia....ja dalam Dorota a moja siostra ma na imie Teresa ma ona 13 lat gdy sie urodzila to tez sie smialam z mamy ze dala takie imie ale teraz po latach to w niczym jej nie przeszkadza nawet ostatnio od mamy sie dowiedzialam ze w szkole do ktorej ona chodzi jest tylko ona jedna o imieniu Teresa...fajnie Tereska deska zawsze do niej mowie to tak w zartach hehe

31

Jak byłam w ciąży to syn miał mieć na imię Ryan, a córka Nadia

32

Mam na imię Jadwiga i jestem dumna z mojego imienia.

Kiedy będę matką po prostu nie wyobrażam sobie sytuacji, że pani w szkole przy wypisywaniu dziennika miałaby się zatrzymać na moim synu, czy też córce, które miałyby się nazywać Colin(Kolin), Ryan(Rajan), czy Vanessa(Wanessa) albo Jessica(Dżesika), a potem wpisać  "Imię matki- Jadwiga". Komiczne by to było.

Syn Tadeusz lub Juliusz, córka Waleria lub Janina. Tradycyjne imiona, a nie udziwnienia amerykańsko- brytyjskie związane z przemijającą modą...

Nazwij syna Colin, tylko nie zdziw się, gdy dziecko w przyszłości będzie chciało imię zmienić, bo będzie wolało Maćka, czy Kubę.

33

Jasne, że to Twoje dziecko i możesz dać mu na imię tak, jak Ci się żywnie podoba, ale zanim pójdziesz do Urzędu Stanu Cywilnego i poprosisz o wpisanie Colina do aktu urodzenia, postaw się choćby przez chwilę w sytuacji swojego synka. To się nazywa empatia. Bardzo ważna (i przydatna) cecha ogólnie w życiu, a już w szczególności w rodzicielstwie.

Imię pierwsze z brzegu. Jan. Mały Jaś, większy Jasiek, duży Janek, pan Jan. Do Polskiego nazwiska pasuje jak ulał.
Teraz na tapetę weźmy Colina. Mały Colin, większy Colin, duży Colin, pan Colin. A zdrobnienie jakie ? Coluś? Może prościej będzie Loczuś? Jak domniemam, synek będzie nosił nazwisko taty, a tata jest polakiem. Colin Nowak? Colin Kowalski? Colin Wiśniewski ? No proszę Cię... Taki sam efekt, jakby Ciebie ochrzczono Zuza Buza.

34

anislove napisał/a:

Przeciez to moje dziecko i moge mu dac jak tylko mi sie zywnie podoba,,,,

Jesteś tego taka pewna? Spróbuj dać dziecku na imię Paznokieć - zobaczysz, czy tak łatwo. Zresztą skoro wiesz, że możesz nazwać dziecko "jak ci się żywnie podoba", to po co zakładałaś ten wątek?

35

starshaped napisał/a:
anislove napisał/a:

Przeciez to moje dziecko i moge mu dac jak tylko mi sie zywnie podoba,,,,

Jesteś tego taka pewna? Spróbuj dać dziecku na imię Paznokieć - zobaczysz, czy tak łatwo.

lol lol lol

36 Ostatnio edytowany przez pennylane (2013-04-15 19:53:18)

Dyskusja dyskusją - a wartościowa informacja dla anislove jest taka - od kiedy zmieniło się prawo (chyba od kiedy Polska jest w Unii Europejskiej ale nie dam sobie ręki uciąć czy to nie weszło później) można nadawać dzieciom urodzonym w Polsce imiona występujące we wszystkich krajach Unii Europejskiej, występujące w ORYGINALNEJ pisowni. Ergo - Collin możesz nadać jak najbardziej.
Jednak może to zostać oprotestowane przez urzędniczkę ponieważ jest furtka mówiąca o tym, że nie wolno w PL nadawać imion, które nie wskazują jednoznacznie na płeć dziecka.

Generalnie - jest to kwestia dobrej woli urzędnika, natomiast wiadomo, że łatwiej jest zaszaleć z imieniem jeśli ma się obce lub obco brzmiące nazwisko.

Co zaś do imion - ja zamierzam syna nazwać Teo. I też nie Teofil ani nie Teodor - tylko Teo. I sama się zastanawiam czy przejdzie to bezproblemowo w Urzędzie smile

37

Pennylane niedawno w Polsce weszła taka ustawa, która pozwala nadawać  zdrobniałe imiona jak np Janek, a nie Jan. Myślę, że z Teo nie będą robić problemów smile

38

a czy pytanie autorki tego wątku brzmiało czy podoba Wam się to imie czy po prostu czy ktoś się nie orientuje czy takie imię można nadać? Żal was czytać.być może komuś imiona Waszych dzieci też się nie podobają a wola zachować to dla siebie.
Moja prababcia miała na imię Hulda a pradziadek Idzi i co też to skrytykujecie?

39

nie chce nikogo obrazac, ale moje pytanie brzmiało naprawde inaczej.
ja wiem ze moze i jest to nie typowe imie w Polsce, ze u nas przyjely sie tylko Polskie imiona a jak chcesz dac zagraniczne to wszysty patrza na ciebie jak na wariatke wink
ja nie robie tego dla kogos, na pokaz. dla kaprysu.. chce dac bo tak mi i zarowno mojemu chlopakowi sie podoba smile Chce by moje dziecko mialao wyjatkowe imie , bo to wkoncu moje 1 malenstwo i dla mnie jest juz wyjatkowe. a ze komus sie nie podoba to mnie wogole to nie interesuje smile))

40

Przecież udzieliłam Ci odpowiedzi.
Jeśli nie chcesz kontynuować jałowej dyskusji dotyczącej tego komu się imię Collin podoba - a komu nie - to po prostu ją zakończ.

PS. Tylko proszę, pamiętaj przy rejestracji o poprawnej pisowni imienia - to znaczy przez dwa L.

41

anislove napisał/a:

No, nam się nie podoba. Zrobisz co zechcesz. Możesz nawet nazwać syna z hiszpańska Jesus. A córkę Dolores, albo Mercedes.
A nazwisko pasuje do tego? Bo jak będzie Colin Kapusta, albo Dudek, to już naprawdę będzie śmiesznie.

42

marena7 napisał/a:

Święte słowa. Mam przyjaciółkę, która mieszka w dzielnicy, gdzie właśnie co drugi chłopiec to Oliwier czy Kewin, a dziewczynki to głównie Dżejsiki itp. Srednia wykształcenia rodziców w porywach  sięga gimnazjum, mamusie na placu zabaw dzielą się doświadczeniami z wizyt w ZK gdzie przebywają tatusiowie, którzy między odsiadkami w czasie wolnym dla rozrywki wszczynają alkoholowe burdy i pięścią uczą pokory swoje żony/konkubiny i dzieci.

43

anislove napisał/a:

nie chce nikogo obrazac, ale moje pytanie brzmiało naprawde inaczej.
ja wiem ze moze i jest to nie typowe imie w Polsce, ze u nas przyjely sie tylko Polskie imiona a jak chcesz dac zagraniczne to wszysty patrza na ciebie jak na wariatke wink
ja nie robie tego dla kogos, na pokaz. dla kaprysu.. chce dac bo tak mi i zarowno mojemu chlopakowi sie podoba smile Chce by moje dziecko mialao wyjatkowe imie , bo to wkoncu moje 1 malenstwo i dla mnie jest juz wyjatkowe. a ze komus sie nie podoba to mnie wogole to nie interesuje smile))

To najpierw zacznij poprawnie pisać to imię, a potem je nadaj dziecku bo wygląda na to, że coś gdzieś usłyszałaś i wielce się mądrujesz jakie to oryginalne imię nadasz, owszem oryginalne bo z błędem w pisowni - no gratuluję. Zresztą patrząc na to, jak piszesz post - nie uznajesz "ą,ę, ż" to nie dziwe się , że będzie KOLIN vel COLIN wink

44

nocnalampka napisał/a:
marena7 napisał/a:

Święte słowa. Mam przyjaciółkę, która mieszka w dzielnicy, gdzie właśnie co drugi chłopiec to Oliwier czy Kewin, a dziewczynki to głównie Dżejsiki itp. Srednia wykształcenia rodziców w porywach  sięga gimnazjum, mamusie na placu zabaw dzielą się doświadczeniami z wizyt w ZK gdzie przebywają tatusiowie, którzy między odsiadkami w czasie wolnym dla rozrywki wszczynają alkoholowe burdy i pięścią uczą pokory swoje żony/konkubiny i dzieci.

Hitem dla mnie jest BRAYAN i WANESA big_smile

45

POLONISTKI SIĘ ZNALAZŁY ! Pasuję? big_smile

46

Dopiero po ostatnim wystąpieniu autorki zadałam sobie trud przeczytania wszystkich jej postów. Polecam. Intuicja mnie nie zawiodła wink

47

anislove napisał/a:

POLONISTKI SIĘ ZNALAZŁY ! Pasuję? big_smile

Polonistki ? oj nie, akurat ja jestem administratywistą moja droga ale wiesz ja do szkoły chodziłam i w języku ojczystym potrafię pisać, ale jeśli Tobie sprawia to trudność polecam wrócić do podstawówki smile

48

Mam nadzieję , że moderatorki zajrzą na ten wątek,gdyż nie jest on po to by sobie dogryzać nawzajem.

49

ewelina20 napisał/a:

Mam nadzieję , że moderatorki zajrzą na ten wątek,gdyż nie jest on po to by sobie dogryzać nawzajem.

A i owszem. Nie widziałaś ile wątków było zamkniętych z powodu braku wartości merytorycznej, błędów ortograficznych i stylistycznych ? Skoro ktoś potrzebuje rady to niech ją napisze w ojczystym języku. Do urzędu też byś pisała " potrzebuje rady odnosnie imienia, czy moge nadac takie czy nie?" no wybacz ale kłuje w oczy i to okropnie ! a skoro ktoś zamierza pisać publicznie o sobie to powinień wiedzieć, że będą zwolennicy i przeciwnicy. Poza tym sztuką jest potrafić kulturalnie odpisać na krytykę a nie kpić z kogoś "polonistki się znalazły".

50

Dajcie już spokój. Dziewczyna zapytała tylko, czy może nadać takie imię w Polsce a Wy już analizujecie z jakiej to rodziny pochodzi, krytykujecie jej gust. Nie w tym była rzecz.

Lexi... czy Ty przypadkiem nie masz PMS? big_smile Wyluzuj troszkę.

51

Nie, mam akurat dni płodne big_smile

52

Czyste szaleństwo smile Rozbroiłaś mnie smile

Ażeby nie strzelić off topa...

Autorko... Nie pozostaje Ci nic innego, jak pójść do USC i po prostu zapytać, czy możesz nadać swojej pociesze takie imię. Jeśli tak, świetnie.
Pozdrawiam serdecznie.

53

Taka moja natura, czepliwa i szczera do bólu.

By the way ja rejestrowałam 15mc temu dziecko w usc, przede mną chcieli dać OSCAR OLIVER wyszli z Oskarem Oliwierem.

54

Wg mnie możesz mieć problem z nadaniem takiego imienia. O ile nic się nie zmieniło, to nie można nadawać imion zagranicznych, które nie mają odpowiednika polskiego. Tak jak ktoś wcześniej napisał zamiast Collin mogą to imię zapisać Kolin. Ale musisz sama się upewnić, może coś się zmieniło.

55

just.love.me napisał/a:

Wg mnie możesz mieć problem z nadaniem takiego imienia. O ile nic się nie zmieniło, to nie można nadawać imion zagranicznych, które nie mają odpowiednika polskiego. Tak jak ktoś wcześniej napisał zamiast Collin mogą to imię zapisać Kolin. Ale musisz sama się upewnić, może coś się zmieniło.

Ja to pisałam. Spotkałam wiele przypadków gdzie jest Kewin - zamiast Kevin, Dżesika - zamiast Jessica, Oskar- zamiast Oscar itp.

56 Ostatnio edytowany przez ewelina20 (2013-04-16 21:36:22)

No właśnie ten wątek jest niepotrzebny,autorka zadała pytanie,dostała odpowiedź więc po co dalsze wywody  na temat imienia ,które wybrała. A moja znajoma ma Kevina i jakoś nie wpisali Kewin to tylko kwestia upartości bo jeśli zrobisz zadymę aby wpisać Collin to tak Ci wpiszą

57

A moja sąsiadka ma Dżesikę, a moja kuzynka ma Xaviera . A moja, moja, moja...:/

58

a moja znajoma ma Jonatanka,nie dla mnie takie imiona to porażka
ale niech sobie daje jakie kto chce,to w końcu swoje dziecko krzywdzi

59

Jonatan? O Boże! Też mi się nie podoba. Wg mnie recepta na ładne imię to brak kombinacji. Ludzie wymyślają imiona zagraniczne, oryginalne, a dziecko potem jest wyśmiewane

60

Witam.Ja też mam synka o imieniu Colin i nie miałam problemu żeby to imię zrejestrować w urzędzie i jest pisane poprawnie przez C a nie przez K

61

Witajcie :-)  Mój pierwszy syn nazywa się Samuel i uważam, że do niego bardzo pasuje i mi się podoba imię:-) a drugi synek będzie Wiktor smile
Co do dziwnych imion hm każdy nazywa jak mu się podoba. Hm Colin też mi się podobał(przy pierwszym dziecku), ale zmieniłam zdanie. Mojej mamie się podobał Jonatan i próbowała mnie przekonać...no cóż nic z tego podobał mi sie Samuel i tyle smile
Co do wyśmiewania..myśle, że to kwestia tego jak dziecko bedzie reagowało, jeśli oleje to przestaną się wyśmiewać. Poza tym zanim nasze dzieci dorosną to te "dziwne" imiona beda powszechne(zresztą już są) :-)

62

Od paru tygodni zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla naszego synka smile Adam, Nikodem lub Adrian. Jakie jest Wasze zdanie? Może większa ilość głosów pomoże nam w końcu podjąć decyzje.. Będę wdzięczna za każdy głos smile

63 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-10-21 11:03:44)

Adrian!

Poznałam w swoim życiu kilku i wszyscy okazali się fajnymi facetami big_smile na dodatek przystojnymi wink

Jak poznam gburowatego brzydala to może zmienię zdanie tongue

A Adasiów znam kilku dość niemiłych tongue upartych i egoistycznych.

64

Adrian!! I Adam!!

Iceni zadziwiające jak osoby o danym imieniu wpływają na przyszłe wybory rodziców tongue

65

Zdecydowanie Adrian :-)

Posty [ 1 do 65 z 77 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Imie dla chlopca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024