Na początek chciałem się przywitać, to mój pierwszy post tutaj. Jest to forum kobiece więc liczę na wszelkie rady jak postąpić w mojej sytuacji. O co mi chodzi? Poznałem przez internet dziewczynę, z którą trochę już piszę. Z rozmów z nią wynika, że jest osobą bardzo wartościową. Dlatego też chciałbym ją poznać osobiście, myślę o spotkaniu. W czym jednak tkwi problem? Zarówno Ona jak i ja kończymy studia za kilka miesięcy. Jest to czas, który trzeba poświęcić na zamknięcie spraw na uczelni (pisanie pracy magisterskiej, egzaminy, obrona). Chcę spotkania z Nią ale boję się, że po nim serce może wziąć górę nad rozumem w jakże niesprzyjającym na uczucia czasie. Kiedy myśli się o drugiej osobie trudno skupić się na innych sprawach. Nie chcę aby Ona lub ja przez to zawaliła studia na samym końcu. Co więc robić?
Może na razie utrzymuj tę znajomość na takiej stopie jak obecnie. A spotkacie się jak już będziecie luźniejsi:-)
Porozmawiaj z nią, zapytaj co na ten temat sądzi!
Z pewnością nie można dopuścić by miło zapowiadająca się znajomość się zakończyła przez to, że zwyczajnie macie mało czasu.
Pomyśl jak przyjemnie by było chwilę odpocząć poprzez rozmowę z miłą dziewczyną przy kawie ![]()
Pomimo obowiązków na chwilę przyjemności takiej nawet najprostszej zdrowo sobie pozwolić raz na jakiś czas ![]()
Rozmawiajcie, poznawajcie się lepiej, przecież takie spotkanie do niczego nie zobowiązuje, a rozmowy dalsze tym bardziej ![]()