1

Temat: Wella - Regenal - szampon do włosów blond i siwych

Szampon Wella, Regenal - do włosów siwych i blond, Cena : ok. 20zł

http://cokupic.pl/i/c_368176.jpg

Opis producenta:
Zastosowanie:
Regnal nie tylko myje i pielęgnuje włosy, ale przede wszystkim likwiduje ich żółty odcień.
Idealny do włosów siwych, którym nadaje srebrny połysk. Stosowany do włosów blond nadaje im platynowy odcień.
Dzięki wyjątkowej formule doskonale sprawdza się w codziennym użyciu. Włosy są naturalnie miękkie i łatwo się rozczesują.
Sposób użycia:
Szampon nanieść równomiernie na włosy, masować do uzyskania piany, pozostawić krótko na włosach (2-3 minuty), dokładnie spłukać.
Objętość: 200ml

Moja opinia:
Szampon rzeczywiście niweluje żółtawy odcień po kilku myciach, nadaje im ładny srebrzysty połysk...
niestety dość mocno włosy się po nim plączą, zapach szamponu też pozostawia wiele do życzenia...
Pomimo tego jestem na plus wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wella - Regenal - szampon do włosów blond i siwych

Moim zdaniem ten kosmetyk nie nadaje się do włosów suchych i zniszczonych farbowaniem. To prawda, że plącze włosy, w dodatku moje strasznie się po nim puszą. Owszem niweluje zółtawy odcień, ale myślę, że za podobną kwotę można znaleźć coś lepszego.

3

Meduza - a znasz jakieś lepsze szampony za tą cenę właśnie dla włosów blond i siwych?
Bo ten rzeczywiście plącze masakratycznie włosy

4 Ostatnio edytowany przez Ania1701 (2009-07-14 08:04:37)

ja używam taki fioletowy szampon Joanna - Professional - Szampon rewitalizujący kolor - jest świetny nadaje piekny polysk ... jest własnie do własów farobowanych blond, platyna, siwe.... polecam bardzo i nie jest taki drogi ja u mojej fryzjerki kupiłam taka dość dużą butelkę za 16 zł a starcza mi na baaardzo długo. Wygląda troszkę jak jakieś mydło w płynie z pompką (tylko że fioletowe)
Używa się go raz , max dwa razy w tygodniu, później stosuje jeszcze dość dużo odżywki do włosów farbowanych spłukuje i włosy są lśniące, rozjaśnione , gładkie i się nie plączą.... smile:)

5

jeśli nie chcesz mieć żółtego odcieniu blond, nie musisz korzystać z szamponów, polecam Ci płukanki fioletowe lub srebrzyki- nie są drogie a świetne są skutki (tylko nie przesadź z ilością fioletu, bo nie wyjdą siwe, tylko będą wpadać z fiolet- może zawuważyłaś te stare baby z siwo-fioletowymi włosami, to właśnie one przesadzają i mają brzydkie efekty)
  ja sama jak miałam włosy blond, to robiłam sobie takie płukanki wink