Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Czasem jest tak, że wiecie, robię wieczorem kanapki i po raz 100 robię je tak samo bo pomysłów brak - po prostu, przejadło mi się to co znam. dlatego tutaj umieszczajmy fajne przepisy na kanapki i kanapeczki, żeby takie osoby jak ja mogły sobie zaglądać i zrobić coś dobrego czasem
Oczywiście podzielę, się z Wami moimi przepisami na kanapki
Kanapki z twarożkiem i rzodkiewką
8 kromek bułki lub chlebka razowego , 2 dag masła, 20 dag twarożku, 4 łyżki gęstej śmietany, 1 pęczek rzodkiewek, 1 łyżka siekanego szczypiorku, sól i pieprz - do smaku
Twarożek utrzeć ze śmietaną, na gęstą masę, rzodkiewki płukać, pokroić na cienko, młode listki szczypiorku i rzodkiewek posiekać drobno i połączyć z masą twarożkową, dodać sol, pieprz - przyrządzoną masę nakładamy na kanapki
Kanapki z bryndzą i korniszonami
8 kromek bułki lub chlebka razowego , 2 dag masła, 15 dag bryndzy, 4 łyżki gęstej śmietany, 5 dag korniszonów lub 10 dag ogórków konserwowych lub kwaszonych ,1 łyżka siekanego szczypiorku, sól i pieprz - do smaku
Bryndzę utrzeć bardzo dokładnie ze śmietaną, dodać drobno posiekane korniszony lub ogórki, dodać szczypiorek, sol, pieprz - przyrządzoną masę nakładamy na kanapki
Ostatnio edytowany przez Puma (2009-05-26 11:55:50)
ja robie kanapki np. z serkiem almette albo z jakąś wędliną. na spód kanapki kładę kawałek kapusty pekińskiej, na to wędlina (chyba że kanapka z serkiem więc kapusta na serek) na wędlinę wszystkie warzywa które znajduję w lodówce: rzodkiewka, ogórek, papryka, pomidor (nie wszystsko na raz rzecz jasna)oczywiście posypane szczypiorkiem. ewentulanie dodaję ugotowane jajko na kanapkę.
z innej bajki -kanapki z sardynką/tuńczykiem - zawartość jednej puszki wymieszać z cebulką (i np. z białym serem) dodać szczypiorek, przyprawić do smaku i gotowe
można albo nakładać na kanapki albo zajadać widelcem i zagryzać chlebem