Powrót do eks - ma kogoś, ale się waha- jak odzyskać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powrót do eks - ma kogoś, ale się waha- jak odzyskać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Powrót do eks - ma kogoś, ale się waha- jak odzyskać?

Dziewczyny, czytam forum od jakiegoś czasu i dziś zdecydowałam się poprosić was o radę. Byłam z chłopakiem przez 3 lata, zerwaliśmy i to ja nie chciałam powrotu, mimo tego, że jemu zależało. Do dziś uważam, że nasze zerwanie było potrzebne, psuło się między nami i trzeba było to przerwać. Minęło 1,5 roku, podczas których cały czas mieliśmy kontakt, widywaliśmy się, pisaliśmy, dzwoniliśmy- zawsze był. On niedawno kogoś poznał, a wróciły uczucia. Od razu zaznaczę- nie od razu i nie na zasadzie 'psa ogrodnika', przemyślałam to dobrze i wiele razy- chyba po prostu zrozumiałam, że to jest to, że on zawsze był obok i chciał powrotu, a ja- mimo tego, że nie związałam się przez ten czas z nikim, miałam tą świadomość, że on jest w pobliżu ( on też był sam przez ten czas). Nieważne. Powiedziałam mu o swoich uczuciach, widujemy się średnio raz na tydzień, mamy kontakt telefoniczny, mailowy, SMSowy ( szczerze, wynika z mojej inicjatywy, ale on odbiera i odpisuje). Mówi mi, że się waha, że przez tyle czasu mówiłam mu, że nie chcę powrotu, że musiał się w końcu ogarnąć i ciężko mu uwierzyć, że teraz jestem szczera. Jeszcze jedna sprawa- boi się, że między nami znów się zepsuje, w końcu z jakiś powodów się rozstaliśmy- też nie mam 100% gwarancji, ale chcę spróbować, żeby nigdy nie żałować. Kiedy się spotykamy, wspominamy przeszłość, jest miło, czule, ciepło. Tylko te teksty- nie wiem, chciałbym spróbować w nowym związku itp., mimo tego, że sam wie, jak jest między nami i kilkakrotnie mówił mi, że nowe to nie to, że jest z kimś, żeby nie być sam. Z drugiej strony, gdyby chciał być ze mną, to by był, prawda? Wiem, że to wygląda jak zwierzenia jakiejś desperatki, zapewniam- nie jestem smile tylko, dziewczyny, potrzebuję spojrzenia z boku- czy to ma sens? Czy on naprawdę się waha i boi czy bawi, bo ma dwie dziewczyny i mu to imponuje? Ostatnio został u mnie na noc i pomijając to, że było ciepło i miło jak kiedyś, gdyby nie chciał, to by się ze mną nie spotkał. Mi może zaufać, znamy się długo, czujemy do siebie pociąg, jest naprawdę świetnie, kiedy się spotykamy i to nasze wspólne zdanie- z drugiej strony, fakty są takie, że głównie ja zabiegam o kontakt, no i on wciąż jest z kimś. Jak go odzyskać? Udowadniać, że mi zależy i szukać kontaktu czy odpuścić, żeby zatęsknił? Boję się, że wtedy zaangażuje się, ucieknie totalnie w nowy związek i zapomni o mnie. Nie chcę ranić ani jego, ani jej, ale wiem na 100%, że to nie jest mój kaprys, ale naprawdę zrozumiałam; oboje zmieniliśmy się, dojrzeliśmy i wiem, że to miałoby duże szanse, żeby się udać. Poradźcie świeżym okiem, co robić?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez madoja (2013-03-21 10:46:37)

Odp: Powrót do eks - ma kogoś, ale się waha- jak odzyskać?

Po pierwsze - mimo że piszesz że nie jesteś psem ogrodnika, to sadzę że jesteś. Niby na jakiej podstawie twierdzisz że nie? Nie chciałaś z nim być po rozstaniu gdy był sam i nagle uczucia w Tobie rozkwitły gdy poznał kogoś.

Po drugie - w tej chwili jesteś kimś na zasadzie kochanki. Oficjalnie jest z tamtą, a Ty go po kryjomu zapraszasz na noc. Naprawdę chcesz tak żyć?

Po trzecie - Piszesz że nie chcesz ranić tamtej dziewczyny, ale to są puste słowa. Bardzo puste. Zupełnie bez pokrycia. Ranisz ją w pełnym tego słowa znaczeniu obmyślając plan, jak odbić jej faceta i zapraszając go na noce.

Po czwarte - tak, gdyby chciał być z Tobą to by był. Urwałby tamten kontakt. Nie byłoby żadnego "ale".

3

hmm ja mysle, ze cos jednka z tego ogrodnika masz... Widze ze on sie waha wiec nie tlumaczy tego strach, ze cos sie popsuje itd raczej swiadczy to o tym, ze on nie czuje podobnie jak Ty... Nie kocha... To Ty naskakujesz i mysle, ze jesli dasz mu spokoj zwyczajnie przestanie sie odzywac.. Wydaje mi sie, ze nie chcesz jego oddac nikomu.. I to nie chodzi  o to ze chcesz sprobowac zeby nie zalowac.. To jest bez sensu odpusc i uwierz mi wiecej zyskasz dajac mu wolna reke niz naciskac... Powiedz mu, ze to teraz jego decyzja czy do siebie wracacie czy nie.. Odpowiedz przyjdzie szybko...

4

Jestem tego samego zdania co madoja.

Zostaw chlopaka w spokoju, bedzie chcial to sie postara o ciebie, a poki co to wstretnie sie zachowujesz, ze wciskasz sie w jego zycie.

5

Tylko to nie do końca tak, że ja jestem ta zła, a on to biedny, pogubiony chłopczyk. W gruncie rzeczy to ja jestem sama i nie jestem przed nikim odpowiedzialna, a to on krzywdzi i mnie, i tą dziewczynę, z którą się związał i nie wiem, czy czegoś nie naobiecywał. Jeśli jest tak, jak piszecie, to po co odpisuje czy odbiera telefon - mógłby olać, po co się ze mną spotyka i wspomina przeszłość, po co mówi mi, że miewa myśli, żeby się z nią rozstać, po co przyszedł do mnie na noc, przecież go nie zmusiłam. Nie jestem zła, tylko zagubiona i zakochana; raz mówi, że chciałby spróbować czegoś nowego, drugiego dnia, że jest mu ze mną miło, dobrze i myśląc o nas, ma wątpliwości, czy nie robi błędu, nie będąc ze mną. Brak mi go jako człowieka, jego ciepła i bliskości. Może musiałam go stracić, żeby zrozumieć, że mi na nim zależy i jest dla mnie ważny?
A może się mylę i powinnam go olać, bo bawi się nami obiema i na żadnej z nas mu tak naprawdę nie zależy?

6

Ja nie twierdzę, że on jest cacy. Napisałam że gdyby chciał z Tobą być, to by był. W tej chwili gra na dwa fronty, a Ciebie traktuje jak swoją kochankę.
Odbiera telefony bo może lubi seks z Tobą albo chce póki co ciągnąć drugą srokę za ogon, gdyby z pierwszą sroką nie poszło. Nie wiem. Nie doszukuj się w tym jakichś wielkich znaków i nadziei, bo sprawa jest zaj*biście prosta: gdyby chciał z Tobą być - byłby.

Ty natomiast wybieliłaś się bardzo w pierwszym poście, no ale spójrzmy prawdzie w oczy: chcesz odbić lasce faceta. Nie mówię że masz jakieś zobowiązania wobec niej, bo nie masz, jest Ci obca. Ale nie pisz że nie chcesz jej ranić, bo to hipokryzja i kłamstwo.

W tej chwili swoim natręctwem wobec niego pokazujesz że potwornie boisz się, że jeśli tylko przestaniesz nawiedzać go telefonami i mailami - on odpuści i rzuci się w wir nowego związku zapominając o Tobie. Tym samym masz odpowiedź: on nie chce z Tobą być. Bo jak tylko go puścisz to on odfrunie i dobrze wiesz o tym. Sama napisałaś że on pierwszy się z Tobą nie kontaktuje.

Chcesz kuć żelazo póki gorące? Ale po co właściwie? Dlaczego nie żywiłaś do niego tak gorących uczuć gdy się rozstaliście i on był sam?
Ja rozumiem ocknąć się po utracie kogoś, ale u Ciebie tak nie było.
Ocknęłaś się dopiero gdy na horyzoncie pojawiła się inna kobieta.

Macie tu podwójny problem: Ty chcesz go tylko, gdy jest niedostępny, a on nie chce być z Tobą wcale (chyba że na seks).

7

Dzięki madoja, czegoś takiego mi trzeba, po prostu ciężko czasem myśleć rozsądkiem, a nie emocjami i złudzeniami

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powrót do eks - ma kogoś, ale się waha- jak odzyskać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024