Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Mam kręcone włosy , chciałabym coś z nimi zrobić, jestem po maturze mogę już sobie ściąć , zaszalałabym ale wiem , że z takim typem włosów albo można zapuścić albo ściąć całkiem na krótko( tego na pewno się nie podejmę:). Któraś z was ma może kręcone( abo koleżanka) i co robicie żeby fale były ładniejsze ?używacie suszarek? ja nie bo wtedy są bardziej puszyste .
proszę o jakieś rady ...
Hmm ja wlosy mam proste zreszta teraz i tak mam dredy, ale przez rok mieszkalam z kolezanka ktora ma burze kreconych puszystych czarnych wlosow. Pamietam ze uzywala do nich pianki do wlosow, przez co byly mniej puszyste za to loki byly idealne. I nie uzywala takiej zwyklej szczotki tylko grzebienia z grubymi rzadkimi zabkami.
Ja nie mam ani kręconych ani prostych włosów takie podatne na kręcenie
Poszukaj kosmetykow do wlosow kreconych teraz jest ich pelno do wyboru, ktore sprawiaja ze loki sie nie pusza i sa piekne
ja mam kręcone włosy. Czesze je tylko przy myciu- codziennie albo co 2 dzień. Zeby się nie puszyły używam odżywki pantin do włosów kreconych- z czerwonym napisem i czekam aż same wyschną. Ostatnio kupiłam sobie suszarke z dyfuzorem i mam zamiar ja dzisiaj wypróbować.
zawsze nosiłam długie wlosy ale w 8 klasie podstawówki ścięłam na jeżyka- w moim przypadku porażka bo jak odrastały to wyglądałam jak Einstein po uderzeniu pioruna. Przed porodem- 2 tyg. temu- ścięłam je o połowę- sięgały wcześniej do połowy pleców a a teraz sięgają do ramion. Ładnie się układają, nie puszą się, w razie potrzeby moge je związać gumką, czy też wyprostować. Zawdzieczam to chyba dobremu fryzjerskiemu cięciu- krócej z tyłu, dłuższe z przodu. Spróbuj znależć fajnego fryzjera z polotem- ja byłam na poczatku sceptyczna do jej pomysłów ale teraz jestem bardzo zadowolona.pozdrawiam
paawlaa napisał:
Mam kręcone włosy , chciałabym coś z nimi zrobić, jestem po maturze mogę już sobie ściąć , zaszalałabym ale wiem , że z takim typem włosów albo można zapuścić albo ściąć całkiem na krótko( tego na pewno się nie podejmę:). Któraś z was ma może kręcone( abo koleżanka) i co robicie żeby fale były ładniejsze ?używacie suszarek? ja nie bo wtedy są bardziej puszyste .
proszę o jakieś rady ...
ja tez ma m kręcone włosy.
używam do nich pianki nivea diamond gloss i takiego samego nabłyszczacza.
iii koniecznie jedwab po umyciu - wtedy się nie puszą.
zawsze jak mam czas to czekam, żeby same wyschły ![]()
Ja też mam kręcone włosy i też ich nie suszę... idę spac z mokrymi
również ostatnio zaczęłam używac jedwabiu i jestem raczej zadowolona. Poza tym czeszę je tylko przy prostowaniu xP I układają mi się bardzo ładnie ;]
Po jedwabiu mi sie bardzo szybko przetluszczaja. Ja tez mam krecone i umyciu polecam rozczesywanie grubym grzebieniem
Ja mam fale i jestem z nich dumna ;D Od czasu do czasu prostuje. Nie podkreślam, bo uważam, że nie potrzeba im tego. Bynajmniej moim
Włosy mam do łopatek i grzywkę na prosto.
Ostatnio edytowany przez London69 (Wczoraj 16:22:29)
Ja mam również okazałe afro. Polecam raz na tydzień robienie maseczki z olejku rycynowego. Podgrzewamy go lekko, nakładamy na wilgotne włosy, nakładamy czepek i ręcznik na godzinę co najmniej. Potem myjemy włoski, nakładamy środek do stylizacji i niech sobie wyschną same lub z pomocą dyfuzora. Ja do stylizacji używam balsamu Nivea Curls lub żelu aloesowego Paloma. Jeśli chodzi o czesanie, to tylko po umyciu głowy. Obecnie jestem na etapie zapuszczania i hmm ciężko idzie.
A ja ci bardzo bardzo zazdroszczę tego, że masz kręcone włosy, bo ja mam proste i strasznie tego żałuję. Moja kuzynka am kręcone włosy i ona ma takie za ramię. Jej sposobem na to, żeby włosy były piękne jest stosowanie odpowiednich kosmetyków. A jeśli nie wiesz, co zrobić z włosami to może po prostu wybierz się do fryzjera. Może on dobierze ci odpowiednią fryzurę;)
ja mam strasznie kręcone. po prostu pierścionki. zawsze robie je sobie pianka lub lakierem. jeśli chcesz aby błyszczały gdy płuczesz je ( chłodna woda ) polej je sokiem z cytryny.