Witam mam takie pytanko.Moja ginekolog wyjechala teraz na urlop (nie bedzie jej 2 tyg ) dala mi skierowanie na patologie ciazy.Termin porodu mialam wyznaczony na 6marca dzis jest 9marca i nic sie nie dzieje.Natomiast do szpitala na ta patologie mam zglosic sie w poniedzialek 11marca.Niebedzie nawet tyg po terminie a juz mam skierowanie i co beda mi wywolywac juz porod? wolalabym aby wszystko zaczelo sie samo.Dodam ze to moja pierwsza ciaza wyniki mialam bardzo dobre czuje doskonale ruchy dziecka.Powinnam stawic sie tam od razu 11marca czy moge sie troche wstrzymac ?.
Lepiej jedż do tego szpitala, zbadają i dziecko i przygotowania do porodu. Jak bedzie ok to wypuszczą, a tak to możesz nie zdążyć lub może nie być bóli a wtedy to sama wiesz co może się stac.
Ja miałam dwa porody bez bóli i chwała lekarzom że są i wywoływali porody.
Pozdrowionka i trzymaj się
hej moja bratowa urodziła synka 26 lutego(10 dni po termine)też dostała skierowanie do szpitala na patologie.
w piątek się zgłosiła to powiedzieli jej że jak przez weekend nie urodzi to zaczną jej wywoływać.no i nie urodziła.w niedziele wieczorem założyli jej cewnik żeby wywołac rozwarcie ale nic z tego.mały nie ułożył się nawet w kanale rodnym.no i nie było żadnego rozwarcia a szyjka była jeszcze twarda i zrobili jej cesarkę bo 10 dni to już za długo.
koleżance mojej natomiast cewnik trochę pomógł i zrobiło się jej rozwarcie potem podali jej kroplówkę ale nie dało to nic więc przebili jej pęcherz i wtedy zaczęła się akcja porodowa.
ale co szpital to inna praktyka więc tym sie nie sugeruj.na pewno założą Ci cewnik a co będzie dalej to już nie wiadomo.trzymam kciuki i życzę powodzenia
Ja radzę jechać do szpitala
może nie od razu Ci wywołają ale będą obserwować , robić ktg . Życzę żeby Cię do poniedziałku samo złapało
a w razie czego wywoływania się nie bój
ja miałam podaną oksytocynę a poród miałam średni, bolesny ale tylko 4 godzinki od podania mała wyszła na świat ![]()
Hej, przeprowadzam badania na temat oczekiwań kobiet które przebywały w oddziale patologii ciąży wobec opieki sprawowanej przez położną. Być może któraś z Was jest w stanie i pomóc.