jak dbać o twarz 19latki? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » jak dbać o twarz 19latki?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: jak dbać o twarz 19latki?

Witajcie,

Chcę zapytać jak idealnie dbać o twarz tak na co dzień.

Mam 19 lat i nie chcę sobie zniszczyć twarzy, ale też może zacząć jakoś delikatnie przeciwdziałać starzeniu się skóry twarzy. Cerę mam normalną/mieszaną.

Ja na co dzień stosuje tylko żel do mycia buzi, tonik i krem nawilżający. Podejrzewam, że jest to jednak za mało, a nie bardzo orientuję się co powinnam jeszcze dodatkowo robić. Czasem jak czytam gazety, to dostaje zawrotu głowy. Musiałabym mieć chyba cały regał kosmetyków i codziennie spędzać w łazience ze 2 godziny na samej pielęgnacji skóry twarzy.

Jak wy dbacie o twarz?

Jeżeli już taki temat się pojawił, z góry przepraszam moderatorki, ale nie wyświetliło mi się nic smile

Zobacz podobne tematy :
Odp: jak dbać o twarz 19latki?
pat napisał/a:

Witajcie,

Chcę zapytać jak idealnie dbać o twarz tak na co dzień.

Mam 19 lat i nie chcę sobie zniszczyć twarzy, ale też może zacząć jakoś delikatnie przeciwdziałać starzeniu się skóry twarzy. Cerę mam normalną/mieszaną.

Ja na co dzień stosuje tylko żel do mycia buzi, tonik i krem nawilżający. Podejrzewam, że jest to jednak za mało, a nie bardzo orientuję się co powinnam jeszcze dodatkowo robić. Czasem jak czytam gazety, to dostaje zawrotu głowy. Musiałabym mieć chyba cały regał kosmetyków i codziennie spędzać w łazience ze 2 godziny na samej pielęgnacji skóry twarzy.

Jak wy dbacie o twarz?

Jeżeli już taki temat się pojawił, z góry przepraszam moderatorki, ale nie wyświetliło mi się nic smile

Witaj:) w wieku 19 lat przeciwdziałanie starzeniu polega głównie na dobrym nawilżaniu skóry. Bardzo fajnie, że używasz toniku. Do Twojej pielęgnacji dołożyłabym jeszcze peeling, skóra cały czas produkuje nowe komórki więc żeby skóra miała lepszy koloryt, kremy lepiej działały a zaskórniki nie pojawiały się tak szybko stosujemy peelingi. Nie wiem dokładnie jaką masz cerę, ale przy mieszanej z tendencja do normalnej średnio 2 razy w tygodniu delikatny peeling w zupełności wystarczy:) Po peelingu możesz nałożyć sobie maseczkę nawilżającą lub odżywczą (najlepiej zmieniać je co jakiś czas). w Drogeriach jest duży wybór saszetkowych maseczek. Jeśli masz jakies partie tłuste dobrze raz na jakiś czas położyć na te rejony maseczkę oczyszczającą, również po peelingu. Ważne tez żeby dobrze nawilżać okolice oczu, skóra tam jest wyjątkowo wymagająca, jeśli będzie dobrze nawilżona zmarszczki nie pojawią się szybko:) Pamiętaj również żeby pić dużo wody, to tez bardzo dobrze robi naszej skórze:)

3

dziękuję bardzo za wskazówki smile
cóż, to teraz tylko wzbogacić kosmetyczkę o peeling. uff... myślałam, że więcej tego będzie trzeba dodać smile

4

Ewentualnie radziłabym jeszcze przyjrzeć się płynom micelarnym. We Francji np. mało która kobieta myje twarz wodą. Na początku wydawało mi się to nie do pomyślenia, ale teraz jestem bardzo z nich zadowolona, a sama mam <młodą skórę> smile

5

Najważniejsze to nie wystawiać skóry na słońce, lub jeśli już to używać kremów z filtrami UV (: Ważne jest też odpowiednie nawilżenie skóry, ale myślę, że nie potrzebujesz setki kosmetyków, wystarczy robić sobie maseczkę z miodu, pilingi z brązowego cukru i dopieszczać jakimś lekkim balsamem.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » jak dbać o twarz 19latki?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024