Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Zapraszam do napisania kilku słów o sobie...
Ostatnio edytowany przez Ewa (2008-04-16 12:57:37)
27 lat, mężatka od roku, niedzieciata i nie planująca dzieci w najbliższym czasie. Zawód wyuczony: nauczyciel języka polskiego, PR-owiec. Zawód wykonywany: pracownik działu promocji w pewnej instytucji kultury.
Pasje: góry (konkretnie Karpaty), taniec, kultura regionu karpackiego, odkrywanie tajemnic Rumunii, pisanie relacji z wypraw i podróży.
Jestem: zimna, złośliwa, cyniczna i wyrachowana, a do tego cholernie ładna i cholernie inteligenta, jak rzekł pewnego razu baaardzo zawiedziony mężczyzna.
Marzę o: wietrze wokół mnie, stepie pod moimi stopami, pędzie na końskim grzbiedzie w bezkresną dal.
Kim jestem: Scenarzystą i reżyserem własnego życia.
Kto gra pierwszoplanową rolę: Ja.
Moje umiejętności: Wrodzone i nabyte.
Moje doświadczenie: Zróżnicowane.
Moje plany: Podróżnicze.
Moje życie: Szczęśliwe.
Piszę, tworzę, wymyślam, kreuję i wdrażam różne pomysły w życie.
Odpoczywam w górach i na łonie przyrody, a czasem znikam na długo, by odwiedzać odległe zakątki świata.
Pozdrawiam bardzo serdecznie ![]()
Ostatnio edytowany przez Ewa (2008-04-16 12:53:13)
Witam Coś o sobie hmmm może tak:
Gdy idzie patrzy w ziemię, żeby się nie przewrócić- zawsze jej mówiono: patrz pod nóżki. Lubi lody waniliowe –gdyby nie była już taka stara jadłby więcej. Szczęśliwa idealistka. Prawie politolog...i prawie psycholog. Więcej rzeczy lubi niż nie lubi. Pisze bo lubi- czasem mówią że za krótko bo ponieważ.....sama nie wie czemu przecież taki ogrom emocji w niej siedzi. Walczy z wadami:) Stara się walczyć;)
Można o niej powiedzieć. Sonia.
29 lat - jeszcze!, choć wiem że życie zaczyna się po 30-ce, 2 dzieci - dwie wspaniałe dziewczynki, no i mąż - sztuk jedna, od 8 lat wciąż ten sam
Z wykształcenia pedagog, terapeuta zajęciowy. Pracowałam z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie a obecnie pracuję na pełny etat w domu - jestem na wychowawczym.
Pasje: fotografia i ......robótki ręczne ![]()
Ulubione miejsce wypoczynku: morze (pozdrowienia dla Darłówka) i wieś ![]()
Marzenia: własny dom
Plany: nadal być szczęśliwą ![]()
I lubię motto: "Człowiek nie sznurek - wszystko wytrzyma" ![]()
Witam ![]()
Kulturoznawczyni, Germanistka, PRowiec, Dziennikarz, Rekruterka ...
To by było chyba na tyle - tak na szybko ...
Generalnie interesuję się życiem - w każdej jego postaci i manifestacji.
Staram się wykorzystać każdą jego minutę, wycisnąć z niego - jak z cytryny - każdą najmniejszą kropelkę, złapać każdy jego oddech, odwzajemnić każde spojrzenie. Za jakieś 60 lat powiem Wam , czy mi się udało ![]()
Ostatnio edytowany przez Vausti (2008-10-20 23:22:07)
Witam:)
studiuję sobie psychologię, mam nadzieję, że już wkrótce uda mi się ją bezproblemowo skończyć! Obecnie szukam swojego miejsca na ziemi, co jest trudno, bo życie i świat są fascynujące i pełne niespodzianek.
To co lubię: rozmowy, słuchać, być z ludźmi, ale czasami też samotność. Ponadto uwielbiam czytać, jeść i wędrować po górach.
Nie lubię: krytykanctwa, narcyzów, nietolerancji i latania samolotami.
Moje motto (trochę oklepane, wiem:) ) : "co cię nie zabije, to cię wzmocni".
Dzień dobry:)
"Póki co wciąż się uczę, ogarniam człowieczeństwo, choć czasem najpiękniejsza prawda to szaleństwo".
Tak, w przyszłości zwariuję niechybnie:)
A tymczasem... czas spędzam będąc zakochaną i odkrywając wciąż nowe uroki tego stanu, studiuję psychologię i filozofię, jeżdżę na rolkach, próbuję przekonać się do miasta Kraków, mieszkając w akademiku wypróbowuję wszystkie dostępne rodzaje stoperów do uszu, zjadam tonami gumy kulki.
Uwielbiam Pragę i Czechy w ogóle, markę volkswagen garbus.
Mam nadzieję,że moje rady Wam się przydadzą! Trzymajcie się wiatru i uważajcie na życiowych zakrętach!![]()
Witam wszystkich. Jestem Anna, 28 lat, mężatka, matka cudownego 2 letniego chłopca, religioznawca z wykształcenia, mieszkam w Krakowie. Lubię literaturę iberoamerykańską i oglądać horrory. Uwielbiam gotować i jestem strasznym domatorem. Moja pasja to relgie szczególnie monoteistyczne i filozofia współczestna. Trzymajcie za mnie kciuki.
Witam,
Publicznie - absolwentka psychologii, obecnie specjalista ds. rekrutacji w jednej z krakowskich firm i wykładowca na uczelni w Katowicach oraz studentka studiów podyplomowych.
Prywatnie - 25 latka, która próbuje stopniowo osiedlić się w Krakowie, indywidualistka chodząca własnymi drogami. Aktywność i ciągłe poszerzanie wiedzy to to na czym tak naprawdę mi zależy...
Witam wszytskie przedstawicielki płci pieknej!!!![]()
Zawsze na takie pytanie"powiedz cos o sobie" mam problem.
Nie wiem czy opisem mojej hsitorii studiowania( idzie szosty rok w murach uczelni a ja ciagle na pierwszym roku) wyrobie sobie opinie że jestem nieudacznikiem....
Czy z twierdzeniem ze nie lubie Niemców zostane rasistka????
Bede chwalipieta gdy powiem gdzie bylam i co robilam????
Kiedy na głos powiem o moich marzeniach spełnią się????
W momencie kiedy powiem ze jestem za sztucznym zapłodniem, aborcją, autanzacja to znaczy ze nie szanuje zycia??????.......
Kiedy na to wszystkie pytania dam opowiedz jak mnie odbierzecie????....![]()
Ostatnio edytowany przez aleX (2008-05-21 02:46:06)
Witam wszystkie forumowiczki i forumowiczów!
Moim zawodem co prawda będzie nauka z pogranicza biochemii i biofizyki, jednak moją prawdziwą pasją jest wizaż i dbanie o urodę - w tym biochemia kosmetyczna. Już kilka lat temu osiedliłam się w Krakowie i jak na razie nie potrafię się od niego oderwać. Interesuję się także kynologią i muzyką.
Pozdrawiam serdecznie
Witam mam 21 lat, wiem że to nie dużo. Skończyłam szkołę fryzjerską, chociaż nie pracuję w swoim zawodzie. dlaczego? no właśnie o to jest pytanie! Po pierwsze twierdziłam że podejście do egzaminu czeladniczego jest bez sensu, ale teraz żałuję:( Mam nadzieję że zbiorę siły i podejdę do tego egzaminu do póki jest czas. Planuję ślub z mężczyzną mojego życia. Pozdrawiam was serdecznie:-)
Pozdrawiam wszystkie Moderatorki:) Super jest to Nasze Forum ![]()
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki ![]()
Bardzo podoba mi się to forum, więc z nieskrywaną radością zabieram się za czytanie i pisanie
Jestem studentką psychologii stosowanej (upragnionej i wymarzonej), dorywczo pracuję z dziećmi, obserwuję sobie spokojnie świat i zagmatwane relacje ludzkie, aktywnie zmagam się z problemami i problemamikami życia, zakochana w kawiarenkach krakowskich. Mam nadzieje, że znajdzie się chociaż jedna osoba, której moje słowa pomogą, rozradują, pokażą inną perspektywę życia - a wówczas będzie to dla mnie ogromnym sukcesem
Oto tekst, który zapadł mi głęboko w pamięć i nadal coś mi powtarza, że warto mu zaufać
Dezyderata
Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech, i pamiętaj, jaki spokój można znaleźć w ciszy.
O ile to możliwe, bez wyrzekania się siebie bądź na dobrej stopie ze wszystkimi.
Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych,
oni też mają swoja opowieść.
Unikaj głośnych i napastliwych - są udręką ducha.
Porównując się z innymi możesz stać się próżny i zgorzkniały, bowiem zawsze znajdziesz lepszych i gorszych od siebie.
Niech twoje osiągnięcia zarówno jak plany będą dla Ciebie źródłem radości.
Wykonaj swą pracę z sercem - jakakolwiek byłaby skromna, ją jedynie posiadasz
w zmiennych kolejach losu.
Bądź ostrożny w interesach, na świecie bowiem pełno oszustwa.
Niech Ci to jednak nie zasłoni prawdziwej cnoty; wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów
i wszędzie życie pełne jest heroizmu.
Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia.
Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie co Ci lata doradzają z wdziękiem wyrzekając się
spraw młodości.
Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu.
Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Obok zdrowej dyscypliny bądź dla siebie łagodny.
Jesteś dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy, masz prawo być tutaj.
I czy to jest dla ciebie jasne, czy nie - wszechświat bez wątpienia jest na dobrej drodze.
Tak więc żyj w zgodzie z Bogiem, czymkolwiek On ci się wydaje, czymkolwiek się trudzisz i jakiekolwiek są twoje pragnienia, w zgiełkliwym pomieszaniu życia zachowaj spokój ze swą duszą.
Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat.
Bądź pogodny. Dąż do szczęścia.
Z życzeniami dla wszystkich kobiet aby nigdy nie bały się dążyć do szczęscia
podrowionka
Panie i Panowie, witam:). Ciekawa świata, istota samodzielna, niezależna, uśmiechnięta, kobieca (mam nadzieję!). Na co dzień uczę angielskiego, w wolnych chwilach - a mam ich niewiele - staram się uciec od zgiełku miasta i rozkoszować ciszą, w miłym towarzystwie oczywiście:). Marzę o domku z werandą, pięknym ogrodzie, oby się spełniło... W życiu cenię sobie równowagę, co nie znaczy, że nie potrzebuję adrenaliny, ale tej pozytywnej, wiecie o co chodzi... Uwielbiam ludzi z dobrą energią, poczuciem humoru i kindersztubą. Wierzę, że jeśli spotka się swoją prawdziwą Drugą Połowę można zdziałać cuda i osiągnąć wszystkie cele...i że to duże szczęście, które nie trafia się wszystkim...
Ostatnio dostałam od znajomych miły prezent, obrazek z napisem: "Jutro to tylko dziś, o które martwiłeś się wczoraj"... i tak sobie pomyślałam, że to dobre motto na życiowy optymizm...mimo wszystko:).
Witajcie:)
Kilka słów o sobie... Etykiet może być wiele... Jestem studentką z zamiłowania (psychologia i neurobiologia), "skończonym" socjologiem, 24 latkiem, poszukiwaczem pomysłu na życie. Może przyszłym naukowcem? Dla niektórych jestem niezrozumiałą wariatką, cudakiem; dla innych nudnym molem książkowym, "myszą". Czasami jestem pewną siebie i odważną kobietą, innym razem nieśmiałą dziewczynką. Bywam prawdziwą zołzą i znerwicowaną histeryczką. Zazwyczaj jestem optymistką, "naiwniakiem"' wierzącym w ludzi i osobą zachłanną na życie. Jednak najbardziej jestem zwyczajną Anią, jakich jest wiele:)
Witam,
coś o sobie,właściwie jestem ale jakby mnie niebyło
może tak ,48 lat,mężatka od 30 lat matka czwórki dzieci( 27,24,18 i 13 lat) babcia dwu wnuczek.
Wykształcenie średnie,nie pracuję zawodowo tylko dorywczo ,opiekuję się chorym synem.
Lubię książki,szczególnie Joanne Chmielewską,fotografię i góry.
Znak szczególny-bardzo samotna we dwoje.
Witaj Mario.......troszkę smutna ta Twoja prezentacja....... ku pocieszeniu powiem,że wiele tu osób z różnymi problemami .....pisz więc......... a moze będzie Ci lżej.
Witaj maria623, miło Cię poznać ![]()