Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2007-09-14 12:03:45

Ewa
Moderator

Poznajcie Moderatorki naszego forum...

Zapraszam do napisania kilku słów o sobie...

Ostatnio edytowany przez Ewa (2008-04-16 12:57:37)

#2 2007-09-14 15:20:02

Emilia
Moderator

Re: Poznajcie Moderatorki naszego forum...

27 lat, mężatka od roku, niedzieciata i nie planująca dzieci w najbliższym czasie. Zawód wyuczony: nauczyciel języka polskiego, PR-owiec. Zawód wykonywany: pracownik działu promocji w pewnej instytucji kultury.
Pasje: góry (konkretnie Karpaty), taniec, kultura regionu karpackiego,  odkrywanie tajemnic Rumunii, pisanie relacji z wypraw i podróży.
Jestem: zimna, złośliwa, cyniczna i wyrachowana, a do tego cholernie ładna i cholernie inteligenta, jak rzekł pewnego razu baaardzo zawiedziony mężczyzna.
Marzę o: wietrze wokół mnie, stepie pod moimi stopami, pędzie na końskim grzbiedzie w bezkresną dal.

Góry są po to, by w nich być a nie, by je zdobywać.

#3 2007-09-27 23:27:21

Ewa
Moderator

Kim jestem: Scenarzystą i reżyserem własnego życia.
Kto gra pierwszoplanową rolę: Ja.
Moje umiejętności: Wrodzone i nabyte.
Moje doświadczenie: Zróżnicowane.
Moje plany: Podróżnicze.
Moje życie: Szczęśliwe.

Piszę, tworzę, wymyślam, kreuję i wdrażam różne pomysły w życie.
Odpoczywam w górach i na łonie przyrody, a czasem znikam na długo, by odwiedzać odległe zakątki świata.

Pozdrawiam bardzo serdecznie smile

Ostatnio edytowany przez Ewa (2008-04-16 12:53:13)

#4 2008-04-15 20:25:45

Sonia
Moderator

Witam Coś o sobie hmmm może tak:
Gdy idzie patrzy w ziemię, żeby się nie przewrócić- zawsze jej mówiono: patrz pod nóżki. Lubi lody waniliowe –gdyby nie była już taka stara jadłby więcej. Szczęśliwa idealistka. Prawie politolog...i prawie psycholog. Więcej rzeczy lubi niż nie lubi. Pisze bo lubi- czasem mówią że za krótko bo ponieważ.....sama nie wie czemu przecież taki ogrom emocji w niej siedzi. Walczy z wadami:) Stara się walczyć;)
Można o niej powiedzieć. Sonia.

Taka sobie dziewczyneczka:)

politolog i prawie psycholog:)

#5 2008-04-16 07:57:43

MagdaZ
Moderator

29 lat - jeszcze!, choć wiem że życie zaczyna się po 30-ce, 2 dzieci - dwie wspaniałe dziewczynki, no i mąż - sztuk  jedna, od 8 lat wciąż ten sam smile 
Z wykształcenia pedagog, terapeuta zajęciowy. Pracowałam z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie a obecnie pracuję  na pełny etat w domu - jestem na wychowawczym.
Pasje: fotografia i ......robótki ręczne smile
Ulubione miejsce wypoczynku: morze (pozdrowienia dla Darłówka) i wieś smile
Marzenia: własny dom smile 
Plany: nadal być szczęśliwą smile
I lubię motto: "Człowiek nie sznurek - wszystko wytrzyma" smile

Szczęście nie jest ani dziełem przypadku, ani darem bogów.
Szczęście to coś,
co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie...
Erich Fromm

#6 2008-04-16 19:41:01

Vausti
Moderator

Witam smile
Kulturoznawczyni, Germanistka, PRowiec, Dziennikarz, Rekruterka ... 
To by było chyba na tyle - tak na szybko ...
Generalnie interesuję się życiem - w każdej jego postaci i manifestacji.
Staram się wykorzystać każdą jego minutę, wycisnąć z niego - jak z cytryny - każdą najmniejszą kropelkę, złapać każdy jego oddech, odwzajemnić każde spojrzenie. Za jakieś 60 lat powiem Wam , czy mi się udało smile

Ostatnio edytowany przez Vausti (2008-10-20 23:22:07)

Wiele tracimy wskutek tego, że przedwcześnie uznajemy coś za stracone.

— Johann Wolfgang Goethe

#7 2008-04-17 15:26:07

Daria
Moderator

Witam:)
studiuję sobie psychologię, mam nadzieję, że już wkrótce uda mi się ją bezproblemowo skończyć! Obecnie szukam swojego miejsca na ziemi, co jest trudno, bo życie i świat są fascynujące i pełne niespodzianek.
To co lubię: rozmowy, słuchać, być z ludźmi, ale czasami też samotność. Ponadto uwielbiam czytać, jeść i wędrować po górach.
Nie lubię: krytykanctwa, narcyzów, nietolerancji i latania samolotami.
Moje motto (trochę oklepane, wiem:) ) : "co cię nie zabije, to cię wzmocni".

#8 2008-04-21 17:30:03

Paulina
Dobry Duszek Forum

Dzień dobry:)
"Póki co wciąż się uczę, ogarniam człowieczeństwo, choć czasem najpiękniejsza prawda to szaleństwo".
Tak, w przyszłości zwariuję niechybnie:)
A tymczasem... czas spędzam będąc zakochaną i odkrywając wciąż nowe uroki tego stanu, studiuję psychologię i filozofię, jeżdżę na rolkach, próbuję przekonać się do miasta Kraków, mieszkając w akademiku wypróbowuję wszystkie dostępne rodzaje stoperów do uszu, zjadam tonami gumy kulki.
Uwielbiam Pragę i Czechy w ogóle, markę volkswagen garbus.
Mam nadzieję,że moje rady Wam się przydadzą! Trzymajcie się wiatru i uważajcie na życiowych zakrętach!wink

#9 2008-04-23 10:25:16

Anna
Moderator

Witam wszystkich. Jestem Anna, 28 lat, mężatka, matka cudownego 2 letniego chłopca, religioznawca z wykształcenia, mieszkam w Krakowie. Lubię literaturę iberoamerykańską i oglądać horrory. Uwielbiam gotować i jestem strasznym domatorem. Moja pasja to relgie szczególnie monoteistyczne i filozofia współczestna. Trzymajcie za mnie kciuki.

"Nie ma przymusu religii. Prawość wyróżniła się od nieprawości. (K2:256)"

#10 2008-04-24 19:19:18

Lena
Moderator

Witam,

Publicznie - absolwentka psychologii, obecnie specjalista ds. rekrutacji w jednej z krakowskich firm i wykładowca na uczelni w Katowicach oraz studentka studiów podyplomowych.

Prywatnie - 25 latka, która próbuje stopniowo osiedlić się w Krakowie, indywidualistka chodząca własnymi drogami. Aktywność i ciągłe poszerzanie wiedzy to to na czym tak naprawdę mi zależy...

"Przeszłość i teraźniejszość są naszymi środkami. Tylko przyszłość jest celem."

#11 2008-05-21 02:45:33

aleX
Moderator

Witam wszytskie przedstawicielki płci pieknej!!!smile

Zawsze na takie pytanie"powiedz cos o sobie" mam problem.

Nie wiem czy opisem mojej hsitorii studiowania( idzie szosty rok w murach uczelni a ja ciagle na pierwszym roku) wyrobie sobie opinie że jestem nieudacznikiem....

Czy z twierdzeniem ze nie lubie Niemców zostane rasistka????

Bede chwalipieta gdy powiem gdzie bylam i co robilam????

Kiedy na głos powiem o moich marzeniach spełnią się????

W momencie kiedy powiem ze jestem za sztucznym zapłodniem, aborcją, autanzacja to znaczy ze nie szanuje zycia??????.......

Kiedy na to wszystkie pytania dam opowiedz jak mnie odbierzecie????....smile

Ostatnio edytowany przez aleX (2008-05-21 02:46:06)

#12 2008-05-24 08:41:24

Aleksandra
Moderator

Witam wszystkie forumowiczki i forumowiczów!

Moim zawodem co prawda będzie nauka z pogranicza biochemii i biofizyki, jednak moją prawdziwą pasją jest wizaż i dbanie o urodę - w tym biochemia kosmetyczna. Już kilka lat temu osiedliłam się w Krakowie i jak na razie nie potrafię się od niego oderwać. Interesuję się także kynologią i muzyką.

Pozdrawiam serdecznie

#13 2008-08-22 14:18:17

natalia6125
Niewinne początki

Witam mam 21 lat, wiem że to nie dużo. Skończyłam szkołę fryzjerską, chociaż nie pracuję w swoim zawodzie. dlaczego? no właśnie o to jest pytanie! Po pierwsze twierdziłam że podejście do egzaminu czeladniczego jest bez sensu, ale teraz żałuję:(  Mam nadzieję że zbiorę siły i podejdę do tego egzaminu do póki jest czas. Planuję ślub z mężczyzną mojego życia. Pozdrawiam was serdecznie:-)

#14 2008-09-06 08:06:12

witch77
Dobry Duszek Forum

Pozdrawiam wszystkie Moderatorki:) Super jest to Nasze Forum smile

Traktuj innych tak,jakbyś chciała ,żeby oni Ciebie traktowali wink

#15 2008-09-25 14:15:16

Dominika
Moderator

Witam serdecznie wszystkie forumowiczki smile

Bardzo podoba mi się to forum, więc z nieskrywaną radością zabieram się za czytanie i pisanie smile Jestem studentką psychologii stosowanej (upragnionej i wymarzonej), dorywczo pracuję z dziećmi, obserwuję sobie spokojnie świat i zagmatwane relacje ludzkie, aktywnie zmagam się z problemami i problemamikami życia, zakochana w kawiarenkach krakowskich. Mam nadzieje, że znajdzie się chociaż jedna osoba, której moje słowa pomogą, rozradują, pokażą inną perspektywę życia - a wówczas będzie to dla mnie ogromnym sukcesem smile 

Oto tekst, który zapadł mi głęboko w pamięć i nadal coś mi powtarza, że warto mu zaufać big_smile

Dezyderata

Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech, i pamiętaj, jaki spokój można znaleźć w ciszy.
O ile to możliwe, bez wyrzekania się siebie bądź na dobrej stopie ze wszystkimi.
Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych,
oni też mają swoja opowieść.
Unikaj głośnych i napastliwych - są udręką ducha.
Porównując się z innymi możesz stać się próżny i zgorzkniały, bowiem zawsze znajdziesz lepszych i gorszych od siebie.
Niech twoje osiągnięcia zarówno jak plany będą dla Ciebie źródłem radości.
Wykonaj swą pracę z sercem - jakakolwiek byłaby skromna, ją jedynie posiadasz
w zmiennych kolejach losu.
Bądź ostrożny w interesach, na świecie bowiem pełno oszustwa.
Niech Ci to jednak nie zasłoni prawdziwej cnoty; wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów
i wszędzie życie pełne jest heroizmu.

Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia.
Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie co Ci lata doradzają z wdziękiem wyrzekając się
spraw młodości.
Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu.
Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Obok zdrowej dyscypliny bądź dla siebie łagodny.
Jesteś dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy, masz prawo być tutaj.
I czy to jest dla ciebie jasne, czy nie - wszechświat bez wątpienia jest na dobrej drodze.

Tak więc żyj w zgodzie z Bogiem, czymkolwiek On ci się wydaje, czymkolwiek się trudzisz i jakiekolwiek są twoje pragnienia, w zgiełkliwym pomieszaniu życia zachowaj spokój ze swą duszą.
Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat.
Bądź pogodny. Dąż do szczęścia.

Z życzeniami dla wszystkich kobiet aby nigdy nie bały się dążyć do szczęscia smile    podrowionka

" chyba zostanę psycholożką " smile

#16 2008-10-12 13:53:41

Anika
Moderator

Panie i Panowie, witam:). Ciekawa świata, istota samodzielna, niezależna, uśmiechnięta, kobieca (mam nadzieję!). Na co dzień uczę angielskiego, w wolnych chwilach - a mam ich niewiele - staram się uciec od zgiełku miasta i rozkoszować ciszą, w miłym towarzystwie oczywiście:). Marzę o domku z werandą, pięknym ogrodzie, oby się spełniło... W życiu cenię sobie równowagę, co nie znaczy, że nie potrzebuję adrenaliny, ale tej pozytywnej, wiecie o co chodzi... Uwielbiam ludzi z dobrą energią, poczuciem humoru i kindersztubą. Wierzę, że jeśli spotka się swoją prawdziwą Drugą Połowę można zdziałać cuda i osiągnąć wszystkie cele...i że to duże szczęście, które nie trafia się wszystkim...
Ostatnio dostałam od znajomych miły prezent, obrazek z napisem: "Jutro to tylko dziś, o które martwiłeś się wczoraj"... i tak sobie pomyślałam, że to dobre motto na życiowy optymizm...mimo wszystko:).

#17 2008-10-15 23:03:50

Anna M.
Moderator

Witajcie:)
Kilka słów o sobie... Etykiet może być wiele... Jestem studentką z zamiłowania (psychologia i neurobiologia), "skończonym" socjologiem, 24 latkiem, poszukiwaczem pomysłu na życie. Może przyszłym naukowcem? Dla niektórych jestem niezrozumiałą wariatką, cudakiem; dla innych nudnym molem książkowym, "myszą". Czasami jestem pewną siebie i odważną kobietą, innym razem nieśmiałą dziewczynką. Bywam prawdziwą zołzą i znerwicowaną histeryczką. Zazwyczaj jestem optymistką, "naiwniakiem"' wierzącym w ludzi i osobą zachłanną na życie. Jednak najbardziej jestem zwyczajną Anią, jakich jest wiele:)

#18 2008-10-25 21:23:06

maria623
Niewinne początki

Witam,
coś o sobie,właściwie jestem ale jakby mnie niebyło
może tak ,48 lat,mężatka od 30 lat matka czwórki dzieci( 27,24,18 i 13 lat) babcia dwu wnuczek.
Wykształcenie średnie,nie pracuję zawodowo tylko dorywczo ,opiekuję się chorym synem.
Lubię książki,szczególnie Joanne Chmielewską,fotografię i góry.
Znak szczególny-bardzo samotna we dwoje.

#19 2008-10-26 13:51:12

Danusia
100% Netkobieta

Witaj Mario.......troszkę smutna ta Twoja prezentacja....... ku pocieszeniu powiem,że wiele tu osób z różnymi problemami .....pisz więc......... a moze będzie Ci lżej.

#20 2008-10-27 09:16:28

Balladyna
100% Netkobieta

Witaj maria623, miło Cię poznać smile

Dawny mój nick to oxyewa-dość przypadkowy.Skoro zostałam tu na dobre, chcę mieć login,który do mnie pasuje.Wyjaśnienie w wątku "wsi spokojna..."18list.o 18/48. smile

Dodaj odpowiedź

Stopka forum