rejestracja dziecka w Polsce bez zgody ojca!!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » rejestracja dziecka w Polsce bez zgody ojca!!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: rejestracja dziecka w Polsce bez zgody ojca!!!!

Witam mam synka który urodził się za granicą ma 4 latka i nadal nie jest zarejestrowany w Polskim USC ponieważ nie mam kontaktu z jego ojcem kompletnie żadnego a  z tego co słyszałam bez jego zgody nie mam szans nic zrobić....mam jedynie jego kserokopie paszportu czy mam szanse zarejestrowac dziecko w Polsce mając jedynie kserokopie paszportu ojca dziecka? Bardzo proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: rejestracja dziecka w Polsce bez zgody ojca!!!!

Obecność ojca jest potrzebna do uznania ojcostwa, ale do samej rejestracji nie ma takiej konieczności. Jeżeli do uznania nie dojdzie, w akcie urodzenia dziecka wpisane będzie, że ojciec nieznany lub jedynie jego imię.
Jednak, pytanie brzmi, czy dziecko posiada zagraniczny akt urodzenia. Skoro ma już 4 lata, podejrzewam, że zgłaszałaś dużo wcześniej jego urodzenie w państwie przebywania?
W takim przypadku, w polskim USC zgłaszasz zagraniczny akt urodzenia. Jeżeli takowym nie dysponujesz, można go w polskim USC odtworzyć. Można również dokonać rejestracji dziecka od początku, ale tylko w przypadku, jeśli urodzenie nie zostało zgłoszone w innym państwie.

3

tak ja mam włoski akt urodzenia ale teraz chce zarejestrowac dziecko w polsce a z ojcem dziecka od 4 lat nie mam kontaktu nie mam bladego pojecia gdzie jest szukalam go nawet przez Ambasade...facet zapadl sie pod ziemie...jedynie co mam to kserokopie jego paszportu dlatego pytam czy majac kopie jego paszportu moge zarejestrowac dziecko czy konieczna jest jednak jego pisemna zgoda..dodam ze ojciec dziecka nie jest polakiem

4

no i dziecko nosi jego nazwisko...zniknol z naszego zycia jak maly mial 1,5 miesiaca

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » rejestracja dziecka w Polsce bez zgody ojca!!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024