KONDOLENCJE. - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-05-20 12:23:40

kasiula810
Cioteczka Dobra Rada

KONDOLENCJE.

Jesli zalozylam post w nieodpowiednim miejscu to z gory przepraszam Moderatorki i prosze o przeniesienie:)
Mam pytanie.
Moj wujek zmarl ponad 2 tygodnie temu, niestety nie moglam byc na pogrzebie poniewaz mieszkam za granica i niestety sytuacja mi na to nie pozwolila.
Chcialabym wyslac kartke z kondolencjami. Nigdy nie wysylalam takiej kartki i nie orientuje sie za bardzo co i jak sie robi.
Czy nie jest juz za pozno?
Do kogo ma byc zaadresowana taka kartka czy wstarczy tylko imie Cioci wdowy, czy innych domownikow tez?
I na koniec co napisac?
Moze ktoras z Was ma doswiadczenie w tym kierunku, jesli tak to poprosze o pomoc.
Dziekuje i pozdrawiam.

#2 2009-05-20 15:04:54

oliwka
100% Netkobieta

Re: KONDOLENCJE.

Witaj.Wiesz jak zmarł mój tata to mama dostała od swojej bratowej kartkę kondolencyjną drogą pocztową.Ciocia mieszka dośc daleko,a do tego jest schorowaną osobą,więc nie mogła uczestniczyć w pogrzebie.Koperta była zaadresowana na mame ,ale w środku byly kondolencje dla pozostalych czlonków rodziny.Karty są wypisane w środku,więc możesz dopisać jeszcze ewentualnie coś od siebie to,co uważasz za sluszne.Myślę,że nie jest za póżno na złożenie wyrazów współczucia.Twoja ciocia napewno rozumie,że nie mogłas dojechać,a będzie wiedziala,że w jakis sposob łączysz się z nią w smutku i żalu po stracie bliskiej osoby.

"Człowiek jest wielki nie przez to,co posiada,lecz przez to,kim jest;
nie przez to,co ma,lecz przez to,czym się dzieli z innymi."

Stopka forum