Behawior kobiet! - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-05-20 03:17:04

Markus
Niewinne początki

Behawior kobiet!

Mój "problem" jest bardzo przyziemny:). Nieraz idę sobie przez park i siedzą na ławce kobiety młode, stare i w średnim wieku.
Zastanawiałem się często, dlaczego kobiety siadają (pod warunkiem że ławka jest czysta) na ławce skraju po prawej lub lewej stronie a nie na środku, w przeciwieństwie do mężczyzn. Którzy  siadają przeważnie na środku ławki:)

Druga rzecz co mnie niezmiernie ciekawi, to dlaczego wiele kobiet maluje sobie paznokcie u nóg a u rąk już nie? To tak jakby chciały wyglądać seksy a z drugiej strony myślą że "mnie to nie wypada" iść na całość;).

Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. Julian Tuwim (1894-1953)

#2 2009-05-20 06:36:08

liza1971
Cioteczka Dobra Rada

Re: Behawior kobiet!

Markus uważasz że siadanie na ławce brudnej jest przyjemne? Tak ławka jak najbardziej powinna być czysta a dlaczego siadamy z prawej lub lewej strony a nie po środku to bardzo proste, przyzwyczajenie kobiety lubią brzegi i łatwiej jest wstać a jak się ma dzieci i jesteśmy w towarzystwie dojście do mamy jest lepsze z jednej lub drugiej strony a nie pchanie się w środek a co do paznokci to na to pytanie ci nie odpowiem bo rzadko maluje ale jak już to jedne i drugie.

#3 2009-05-20 06:40:11

Danusia
Zbanowany

Według mnie -siadanie z brzegu -takie "przycupnięcie "na chwilę-może jest przejawem nieśmiałości albo zostawieniem miejsca Komuś- Kto też chce usiąść na tej ławce...... ale ciekawe to spostrzeżenie- może psychologiczne? Pewnie ma to jakiś głębszy sens,którego jakoś nie dostrzegamy. Co do paznokci.Ja nie maluję u rąk - bo za dużo "grzebię" w ziemi a nie umiem tego robić w rękawiczkach . Poza tym by to robić trzeba mieć zgrabne paznokietki.... a ja takich nie mam.U nóg - nie ma sprawy -czasem maluję i.....podoba mi się to.Jednak nie ma to w moim przypadku nic wspólnego z pójściem lub nie ........ na całość jak to określiłeś.

#4 2009-05-20 08:24:30

Ewel
100% Netkobieta

z tym siadaniem na ławce.....od strony psycholgicznej wydaje mi się, że ma to związek z naszym charakterem. jak ktoś jest pewny siebie to usiądzie na środku...ale pewnie powody są różne, a ja psychologiem nie jestem.
co do paznokci - ja lubie mieć je pomalowane, niestety malowanie ich u rąk strasznie mnie wkurza, bo zajmuje mi dużo czasu, potem nie mogę przez godzinę nic zrobić. Szybko się niszczą, chocby nie wiem jak dobry lakier był to po 2/3 dniach są już odpryski; zmywac w rękawicach nienawidzę, no ale skoro już pomalowałam to się męczę...u nóg aż tak szybko lakier nie odpryskuje, bo jednak dłonie częściej odmaczam. to chyba tyle smile

Kobiety -bądźmy solidarne i nie odbijajmy sobie nawzajem facetów !!!! będziemy o wiele szczęśliwsze....
A ile wdechów do wzięcia i do oddania A ile słów do padnięcia i do powstania
A ile zwątpień do przeczekania, do wytrzymania A ile spojrzeń do ogarnięcia i wysłania

#5 2009-05-20 09:09:03

she
Na razie czysta sympatia

To siadanie na ławce ma związek z przekazem niewerbalnym. Gdy ktoś siada na środku oznacza, że chce być sam, natomiast gdy siada z brzegu daje sygnał, że chciałby, by ktoś się do niego dosiadł.

#6 2009-05-20 09:11:34

Danusia
Zbanowany

she napisał:

To siadanie na ławce ma związek z przekazem niewerbalnym. Gdy ktoś siada na środku oznacza, że chce być sam, natomiast gdy siada z brzegu daje sygnał, że chciałby, by ktoś się do niego dosiadł.

No proszę......... czułam,że to coś znaczy.

#7 2009-05-20 10:22:50

karmelka24
Słodka Czarodziejka

O Boże!! A ja zawsze siadam na środku- teraz się zaczne nad tym zastanawiac big_smile

Today I will be happier than a bird with a french fry smile

#8 2009-05-20 10:59:24

marta_t
Słodka Czarodziejka

Karmelko24... chyba jesteśmy jakimiś wyjątkami ;p

Chciałabym aby reszta moich dni była w kolorze Twoich oczu.

#9 2009-05-20 15:27:18

Delicious
Moderator

No to w takim razie już 3 jesteśmy, bo ja też zawsze na środek się pakuję. Więc nie wiem o co chodzi i nawet tego nie zauważyłam.
C do paznokci - tak jak napisała Ewel. Paznokcie u rąk maluję 2-3 czasem 4 razy na tydzień. Zależy co robię w domu. A u nóg spokojnie raz na tydzień starczy. Więc jeśli gdzieś wychodzę i nie mam zbyt dużo czasu, a paznokcie wyglądają nie ciekawie, to łapię za wacik i zmywacz i zmywam szybko lakier. Na malowanie od nowa nie ma już czasu, bo przecież za chwilę muszę wyjść wink Jasne już teraz? smile

#10 2009-05-21 01:54:29

Markus
Niewinne początki

Dziękuję Paniom za wyczerpujące odpowiedzi:) Wszystko jaassnee;)))

Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. Julian Tuwim (1894-1953)

#11 2009-05-21 11:09:20

Danusia
Zbanowany

Markus napisał:

Dziękuję Paniom za wyczerpujące odpowiedzi:) Wszystko jaassnee;)))

No proszę tak ostrzegał - a tu ...... prawie Wersal

#12 2009-06-15 04:04:01

Lilusia
Niewinne początki

jest coś takiego, jak psychologia zachowań społecznych, skupiająca sie na pewnej grupie zachowań bezwarunkowych. siadanie na ławce w parku nie było analizowane, ale siadanie z rozmówcą w różnych pozycjach było. np. chodzi o ułożenie ciała, zwlaszcza rąk i nóg, i czy są skrzyżowane, czy też w innych pozach. każda taka poza ma jakies konkretne znaczenie. kierujac się psychologia głębi moge wywnioskować, ze kobiety siadające po lewej stronie (tak jak i noszące torebke po lewej stronie) od serca, są w jakis sposób samotne i to sygnalizują. nie koniecznie ta samotność może oznaczac brak partnera- często czują się osamotnione z powodu oczłodzenia relacji, albo czują się niezrozumiane. może to też oznaczać jakiś konflikt wewnętrzny który je alienuje. kobiety siadające po prawej są bardziej zaradne i niezależne. nie są tak intuicyjne jak te z lewej strony, ale za to są z pewnością dostosowane społecznie i otwarte na nowości. siadanie na srodku u meżczyzn oznacza podswiadomy terytorializm. jak wiemy mężczyźni mają to w genach i nie jest to zależne od ich woli. zdarza się, że kobiety z silnymi męskimi cechami (albo z większym steżeniem testosteronu) równiez sa terytorialistkami. ujawnia się wtedy ich zaborczość względem partnera, sa bardziej zazdrosne niz inne kobiety i raczej to one pełnią role decyzyjną w zwiazku. siadajac na srodku są przekonane o swojej niezależnosci oraz do tego, że należy im się jak najwiecej. czesto mają roszczeniowy stosunek do świata w przeciwieństwie kobiet "z brzegu ławki", które sa łagodne i skore do ustepstw. ja siadam zazwyczaj na środku i mam świadomość, że jest to postawa dominująca. nie wiem, czy nie zaczne siadać po lewej stronie, by przychamować trochę swoją władczą nature i nauczyć się być delikatną i wrażliwą kobietą.

#13 2009-06-15 08:37:19

martadela
Dobry Duszek Forum

Ja maluje paznokcie u nóg bo:
- tam nie obgryzam,
-tam się dłużej trzymają ( u rąk m sie nie chce na 5 dni malować).

Chociaż teraz mam i tu i tam pomalowane:)

#14 2009-06-15 13:22:04

Bliźniaczka22
Przyjaciółka Forum

he he he ja tam noszę torebkę po lewej stronie bo tak mi wygodniej smile bo z prawej to zawsze mi spada nie wiem czemu big_smile hmmm ale ciekawa ta psychologia.

Nigdy nie dawaj z siebie 100% w związku. Będzie mniej bolało, jak dostaniesz cios w serce. Pamietaj, że zawsze twa połówka może zakochać się w innej osobie
Miłość? To tylko w filmach...

#15 2009-06-18 10:29:38

ikaa
100% Netkobieta

hm no fakt, ja tez zazwyczaj siadam nie na srodku lawki, i na brzegu. a czemu.. hm mam wrazenie ze lawka jest brudna, dlatego siadam na brzegu , bo zazwyczaj na lawce siedze na dworcu pkp, a tam czysto nie ejst. a czemu nie na srodku, hmm bo wydaje mi sie ze jak siade na srodku to bedzie znaczylo, ze jestem niekulturalna i chce miec cala lawke dla siebie, a tak nie jest wink

porąbana jak łajno w tartaku

#16 2009-07-15 01:01:54

DeliciousNight
Cioteczka Dobra Rada

Markus napisał:

Druga rzecz co mnie niezmiernie ciekawi, to dlaczego wiele kobiet maluje sobie paznokcie u nóg a u rąk już nie? To tak jakby chciały wyglądać seksy a z drugiej strony myślą że "mnie to nie wypada" iść na całość;).

może mają brudne paznokcie u stóp haha ;D

Bo mój cały świat jest dla Ciebie-a Ty jesteś mi  światem...  <3

Stopka forum