Czy można skreslic kogoś po jedym złym słowie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy można skreslic kogoś po jedym złym słowie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63 ]

1 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-01 23:41:27)

Temat: Czy można skreslic kogoś po jedym złym słowie?

Nazwałam pewnego męzczyzne (znamy się dopiero miesiąc, było miło, całowaliśmy się, przytulaliśmy, lubiliśmy) w kłótni- "Idiotą, pozbawionym uczuć" - ponioslo mnie. Po tym się obraził i nie odzywa od 3 dni, nie przyjechał na moje urodziny. Dotąd pisaliśmy codziennie po kilka razy. Czy jestęm skreslona juz? sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy można skreslic kogoś po jedym złym słowie?

zalezy, każdy człowiek ma inną tolerancję na takie słowa

3

Nie miałam pojęcia, że z tego będzie taka jazda i że tak się obrazi, by nie przyjechać na urodziny i dotąd sie nie odzywać. Przed tymi słowami i klótnią było wszystko jak najlepiej....

4

Nazwałaś człowieka "idiotą", stwierdziłaś, że jest pozbawionym uczuć.
Po takim swym tekście oczekiwałaś, że jak gdyby nigdy nic, zjawi się z życzeniami urodzinowymi? Że uzna, że nie naplułaś mu w twarz, tylko deszczyk padał?

Odwracając sytuację, po takich "wyznaniach" skierowanych w Twoją stronę, przeszłabyś do porządku dziennego?

5 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-02 00:08:32)

Wielokropek, może naświetlę o co poszło, bo wydaje mi się, że on nie jest bez winy. Ja najpierw płakałam, bo zdarzyło się coś nieprzyjemnego, złego w zyciu codziennym, miałam wielkiego doła, popłakałam się i on m i krzyknął - Nie interesuję mnie, że płaczasz i to naprawdę ostrym tonem. Dlatego mu w złości odrzuciłam, ze jest "idotą bez uczuć". Oczekiwałam, ze mnie pocieszy, a on mnie wyzywał. Dlatego puściły nerwy mi (łatwo mi puszczaja tu przyznam).

6

Wydaje mi się, że skoro podszedł do Twoich emocji tak oschle, nie uszanował, ich świadczy o tym, że nie jest specjalnie wrażliwą osobą. W związku z tym, nie uważam, żeby tak "śmiertelnie" obraził się, za atak na jego osobę. No chyba, że ma coś w sobie z narcyza.

Rozważ też ewentualność, że być może nie było między Wami tak kolorowo jak myślisz, a on szukał tylko pretekstu, by "wybuchnąć"?

Żaden mężczyzna, którego znam naprawdę nie jest obojętny na łzy kobiety. Tym bardziej jeśli płyną one z oczu osoby, co do której żywi się jakieś uczucia, bądź plany.

7 Ostatnio edytowany przez Remi (2013-03-02 00:17:50)

Do ludzi trzeba mieć szacunek, a ten wymaga by ważyć słowa.
Przykład.
On mówi - sprawy łóżkowe, no nie jest najlepiej, a Ty - a bo ty masz takiego małego...
On mówi - urodziny to nie mój zwyczaj, a Ty - a bo ty skąpy jesteś...

Ps. określenie - jesteś idiotą bez uczuć jest obraźliwe bardzo. Osobiście nie pojechałbym na urodziny, po co idiota ma jechać. To lepiej zająć się kimś kto tak nie uważa...

8

Nie wiem. Nie widział moich łez, bo płakałam w telefonie. Ale nie wytrzymałam w tym momencie jak powiedział ostro-nie interesuje mnie, ze placzesz. Moze bylo pozno, chcial isc spac - musi wstac o 4 tej, a tu baba ryczy w telefonie..
po prostu-nie wiem...
Po tym incydencie cala relacja siadła.

9

Jest jednak znaczna różnica między jego słowami, a Twoimi. Niestety, Twoje (moim zdaniem) są dużo cięższego kalibru.

I rozumiem, że szukasz dla siebie usprawiedliwienia, zamiast zadzwonić do niego z przeprosinami.

dziwnaismutna napisał/a:

Dlatego puściły nerwy mi (łatwo mi puszczaja tu przyznam).

Przypomniało mi się przysłowie: "Dopóty dzban wodę nosi, dopóki ucho mu się nie urwie". Może miał już dość Twego braku panowania nad sobą?

10

Można skreślić, ale to znaczy, że tacy ludzie nie potrafią bądź nie chcą rozmawiać o problemach, rozwiązywać ich. Nie widzę ich w długoterminowym związku z kimkolwiek, więc jeśli skreślił, to może lepiej że teraz niż gdyby to stało się później.

11 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-02 00:22:26)

Wielokropek, ja jestem uparta, ja czekam/lam na to, że on mnie przeprosi, za to, ze go nie interesują moje łzy.

Zauważyłam przez ten krótki czas, że on b. ostro reaguje na kazde złe, czy gorsze skierowane do niego słowo. To moje ostatnie bylo już takiego kalibru dla niego ze tego nie zniósł.
Nie miałam pojęcia.
znam takich, ktorym takie slowa nie zrobily by az tyle, znam...........

12

Faceci są prostolinijni, jak coś się im mówi, to odbierają to dosłownie... Oni nie mają zakodowane jak kobiety - mówię idź sobie,to chce byś został... Ja placzę i się wściekam powiem mu coś przykrego to on zostanie i na siłę mnie przytuli i pogada. Nie, my to rozumiemy dosłownie.

13

Czym innym jest płacz, gdy człowiekowi jest przykro i smutno, czym innym płacz histeryczny, czym innym płacz będący manipulowaniem. Osoba histeryzująca albo manipulująca - wkurza (niezależnie od płci). I wówczas o pocieszaniu mowy nie ma.

14

Tzn. ja mam go przepraszać?, bo się pogubiłam???

Remi, uważasz, że on moje slowa wypowiedziane w nerwach wziął dosłownie - tzn. uważa, że skoro jest Idiotą, nie chce się już z nim spotykać? Coś takiego mi napisał w odp ze nie przyszedl na urodziny. Skoro jestem Idiotą, to myslalem ze nie chcesz zebym przyszedl.
....
i teraz milczy.

15

Nazwałaś człowieka "idiotą", nie jest to komplement.
Użyłaś wobec niego słowa obelżywego i pytasz się, czy za takie słowa masz go przeprosić?

Ponownie proszę, byś odwróciła sytuację.
Czego oczekiwałabyś od osoby, która nazwała Cię "idiotką"?

Nie dziwi mnie jego milczenie.

16

dziwnaismutna napisał/a:

Tzn. ja mam go przepraszać?, bo się pogubiłam???

Remi, uważasz, że on moje slowa wypowiedziane w nerwach wziął dosłownie - tzn. uważa, że skoro jest Idiotą, nie chce się już z nim spotykać? Coś takiego mi napisał w odp ze nie przyszedl na urodziny. Skoro jestem Idiotą, to myslalem ze nie chcesz zebym przyszedl.
....
i teraz milczy.

Jego słowa to urażona męska duma. To przejdzie i bez twoich przeprosin, bo jeśli nie ma za co, to co przepraszać. Olał sprawę i to Ty masz problem. I słusznie w sumie.
Miałem podobną sytuację, dziewczyna płacze, każe mi wyjść, przytulam, próbuje rozmawiać i co? kategoryczne idź sobie. To poszedłem i zacząłem rozmawiać z inną. Jakieś 15 minut później było - Remi - musimy poważnie porozmawiać... To przyszedłem, porozmawiałem i było ok.

Poza tym faceta nie zdobywa się słowami -idiota, ale miłymi, które go dowartościują.

17

Problem w tym, ze tez mam dumę i tez się czuję urażona, że nie "otarł" moich łez.

Olal sprawę, tzn olał mnie? Czyli ogólnie mnie nie kocha i nie kochał i nie zalezy mu byśmy byli razem, choć mówił że kocha.

I ja mam przepraszac? a on olal sprawe.

18

Zalezy mi na tej relacji, nie odzywa sie 3 dni po urodzinach (dotąd byliśmy codziennie w kontakcie). Co uważasz Remi, mam odczekać kilka dni, ze 3, czy się odezwie sam , czy mam sama sie odezwać?

19

A kim Ty jesteś by ocierano Twoje łzy i kim Ty jesteś by mówić mężczyźnie na którym Ci zależy - idioto?
Jaki mężczyzna chce być z kobietą na poważnie, skoro na samym początku ona go razi. Powiem Ci tak - jestem w związku już parę mcy obecnym i nie było żadnej kłótni, żadnego słowa obelżywego, żadnych łez... Tak też można.

20

dziwnaismutna napisał/a:

Zalezy mi na tej relacji, nie odzywa sie 3 dni po urodzinach (dotąd byliśmy codziennie w kontakcie). Co uważasz Remi, mam odczekać kilka dni, ze 3, czy się odezwie sam , czy mam sama sie odezwać?

No ktoś musi zrobić krok. Korona z głowy ci nie spadnie, jak pierwsza się odezwiesz. Dasz znak, że Ci zależy. Zaproponuj coś mu, jakieś wyjście,coś razem... I zobacz co się wydarzy. Lepsze to niż nuda czy rozmyślanie co by było gdyby smile

21

Remi, zyczę Tobie by w Twoim związku tak było zawsze.
Jestem trudna osobą, zawsze byłam, mam w sobie masę emocji, mam łzy i dumę, umiem też kochać i umiem adorować meżczyznę, ale umiem też się z nim pokłocić............

22

Nieważne kim jestem- ale chciałabym byc akceptowana przez bliską osobę taka jaka jestem, także ze łzami i kłótniami.

23

Ciekawe czy umiesz przepraszać i przyznawać się do błędów - to też podstawa każdego związku...
Pozdrawiam serdecznie, czas na mnie do snu, aaa jeszcze skarpetki muszę wyprać;) Uśmiechu przed snem życzę.

24

smile

25 Ostatnio edytowany przez kosmiczny nick (2013-03-02 07:25:06)

Wielokropek napisał/a:

Czym innym jest płacz, gdy człowiekowi jest przykro i smutno, czym innym płacz histeryczny, czym innym płacz będący manipulowaniem. Osoba histeryzująca albo manipulująca - wkurza (niezależnie od płci). I wówczas o pocieszaniu mowy nie ma.

Zgodzę się z Wielokropkiem.
Proponuje też spojrzeć na reakcję chłopaka pod innym kątem. Na ta ostrą reakcję, na którą autorka zareagowała takim "miłym" stwierdzeniem.... Podejrzewam, że słowa chłopaka były próbą postawienia do pionu, otrząśnięciem z takiego stanu, próbą uprzytomnienia autorce, że popada w histerię. I nie były oznaką "braku uczuć", tylko próbą przywrócenia do normalności. Prawdopodobnie oczekiwała innej reakcji - stąd takie słowa. Autorka powinna chyba skontaktować się i jednak - jeśli słowo przepraszam aż tak trudno powiedzieć - wyjaśnić, co nią powodowało. I wyjaśnić, że to "tylko emocje", porywczość i nic ponad to. Owszem, może nadal czekać, aż chłopak "przetrawi" i sam się odezwie, ale... Ale jak przetrawi - i powróci, bo autorka jest dla niego ważną osobą - jakaś zadra w nim już zostanie po tym "doświadczeniu". Ale może też się nie odezwie więcej uznając, że z taką histeryczką nie przebierającą w słowach jednak nie chce mieć do czynienia... Jeśli autorka chce się przekonać jaki ma do niej stosunek ten chłopak - niech milczy i nadal czeka. Tym bardziej, że nie czuje żadnej winy po swojej stronie...

26

Poczekam jeszcze, z dzień lub dwa na jego reakcję. Nie jestem księżniczką i za swoje słowa przeproszę. Natomiast nie będę prosić o spotkanie itp. Niech on zdecyduje......
Wcześniej uslyszałam z jego ust kilka przykrych słów, więc nie czuję się winna, z powodu moich. Słów nie tylko o tym, ze nie interesuje go mój płacz. Usłyszałam tyle samo też dobrych słów i tyle też wypowiedziałam, dlatego polubiłam go.

Nie wiem czy będzie z tego coś na dłużej, co by mogło długo trwać, bo zaobserwowałam u niego, że - nie jest w stanie znieść zadnej krytyki, najmniejszej próby ustawienia (nigdy nikt w zyciu mnie nie ustawiał i ni będzie - jego słowa), zadnego nawet najmniejszego nieodpowiedniego/złego słowa przeciwko niemu, nawet najmniejszego - od razu się gotuję w środku. To widać,np. na jego twarzy i w oczach. Nie miałam dotąd do czynienia z kims takim (???) Duma, duma, duma...

Zeby tylko nikt nie myslal, ze chce tylko ustawiać i krytykować, daleka jestem od tego, byłam b. miła do niego.....
Jedynie gdzie chciałam ustawić, to w kwestii zmniejszenia palenia papierosów.

Urażona głównie poczułam się tym, jakim tonem on wypowiada niemiłe słowa do mnie. B. ostrym i nieprzyjemnym- :nie interesuje mnie Twój płacz!", Nie moja sprawa, że się pokłóciłaś z przyjaciółka!, Nie lubisz moich papierosów, szukaj niepalącego!, Myślę o Tobie, ale jeśli TY nie myślisz to okay, to sobie pójdę! .....itp, itp.

27

dziwnaismutna napisał/a:

Wielokropek, ja jestem uparta, ja czekam/lam na to, że on mnie przeprosi, za to, ze go nie interesują moje łzy.

Nie miałam pojęcia.
znam takich, ktorym takie slowa nie zrobily by az tyle, znam...........

a widzisz, a ja znam ludzi, ktorzy bez powodu by tak nie powiedzialy do faceta, ktore na jego miejscu tak samo by sie obrazily... ja tez bym sobie osobiscie nie dala tak powiedziec. raczej zareagowal normalnie. idac tym co mu powiedzialas, jaka ma gwarancje, ze nie bedzie sluchal jeszcze gorszych wyrazen o swojej osobie? bo pewnie by i tak bylo... a tlumaczenie, ze jestes wybuchowa. no coz, tez jestem ale nikogo jeszcze w ten sposob nie urazilam, na kim by mi zalezalo...

28 Ostatnio edytowany przez adlernewman (2013-03-02 11:58:16)

Gdyby mnie ktos po nocy dzwonil, ryczac na telefonie, to tez bym im powiedziala, zeby spadali, bez wzgledu na plec czy bliskosc. Mnie sie wydaje, ze on sie nie tak obrazil na Twoje konkretne slowa, ale na meczaca histerie. I szczerze mowiac, osoba, ktora powinna przeprosic jestes Ty, a nie on.

29

Tak czy siak jego zwroty też są według mnie niepokojące. A przynajmniej jego reakcje nie odpowiadają skali sytuacji towarzyszącej.

30 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-02 12:20:00)

adlernewman- ja plakalam tylko raz i to nie bylo w nocy, tylko poznym wieczorem. Nie bylo zadnych nieustajacych histerii...

My się znamy dopiero 2 miesiace a początki takie trudne, tak jak wspomniałam lubię go i brakuje mi go, ale przeraża mnie jego ton, jakim do mnie niekiedy mówi. Nie nawet slowa, ale ton glosu. Np. - "Nigdy nikt mnie nic nie dyktował i nie będzie"! - chodzi o ton - podniesiony.
"Znajdz niepalącego i oddaj mój klucz" - (do mieszkania), znów podniesiony ton... Jak pisze do mnie to wstawia wykrzykniki na koncu zdania, to mnie tez zaniepokoilo. Np. "Lubię cię i myslę o Tobie, śnię o Tobie!!!", "Myślę o Tobie, ale jak TY nie myslisz to okay, pójde sobie"!
Poprosiłam, zeby nie wstawiał wykrzykników, to jakis czas nie wstawiał i potem znowu.
Natomiast ton mnie przeraża.
Jedno moje złe słowo i od razu - oddaj mój klucz! i to jakim tonem....!!! (celowo wstawiam wykrzykniki, by pokazac jak on to robi)

Oczywiście jest też miły, jest czuły, jest zabawny, przytula, rozmawia, jest dobry kumpel itp.

31 Ostatnio edytowany przez adlernewman (2013-03-02 12:26:24)

No w sumie jak Ci jego zachowanie przeszkadza, to znajdz kogos innego. Nie jestescie ze soba dlugo.

32

moze powiedz co doprowadzilo cie do łez, wtedy powiemy ci czy twoje wyrzuty byly sluszne

33

Wielokropku, czytałam wiele Twoich postów i zauważyłam Twoją niezwykłą zdolność odpowiedniego interpretowania sytuacji w związkach. Jestem bardzo ciekawa Twojej opinii odnośnie tego, co napisałam w temacie: "Jak wstrząsnąć facetem..."

Pozdrawiam

34

a ja chyba rozumiem Twoją reakcję. choć nie powiem słowem "idiota" przesadziłaś, ale rozumiem wybuch.
bo niby do kogo miałaś zadzwonić w trudnej sytuacji z płaczem jak nie do najbliższej Ci osoby... dla mnie to zrozumiałe że to właśnie z kimś najbliższym chcemy dzielić swoje radości i smutki właśnie.. jeśli jego nie interesowało to że płaczesz że masz problem i chcesz o tym pogadać to.. dla mnie to już jest skreślone. ktoś kto pomija moje uczucia w dodatku krzycząc nie jest mnie wart. może , jak chcesz, w jakiś sposób przeproś go za słowo "idiota" i tyle, ja bym nie proponowała już nic poza tym. w ogóle nie brałabym kogoś takiego pod uwagę jako faceta.
dla mnie to nie wyglądało dobrze, nie wróży to nic dobrego.

może jestem inna ale jakby zadzwonił do mnie chłop w środku nocy albo bliska mi koleżanka/kolega z problemem to bym porozmawiała i próbowała pomóc mimo zmęczenia mimo głębokiego snu czy będąc w złym nastroju, taka już ze mnie dobra duszyczka. sama też czasem potrzebuję rozmowy w gorszych chwilach więc to rozumiem.

35

ogień, też bym nie odtrąciła najbliższej czy bliskiej osoby jakby zadzwoniła z płaczem w dzień czy w nocy, a on mało że nie interesuje go mój płacz to się rozlączył i poszedł spać.
Do kogo miałam dzwonić, jak nie do niego? Praktycznie , oprócz mojej przyjaciółki tu, jest jedyną bliską osobą, do której mogłam zadzwonić. Moja cała rodzina jest w Polsce.

36

Trafiłaś na jaśnie pana hrabiego, co to nie znosi najmniejszego nieodpowiedniego słowa pod swoim adresem.
Znacie się, dochodziło między wami do pocałunków czy pieszczot, miałaś prawo powiedzieć mu o swoich zmartwieniach i rozpłakać się, a on powinien przyjąć na klatę Twoje łzy i jakoś Cię pocieszyć.
Słowo jest niczym dopóki nie jest ubrane w emocje.
Nazwać kogoś idiotą bez uczuć, kiedy ma sie żal do tej osoby bo tych uczuć nie okazała, nie wydaje mi się jakąś tragedią (zauważcie, że on nie zareagował na to, że autorka zarzuciła mu brak uczuć, on uniósł się bo nazwała go idiotą, a w moim rozumieniu sytuacji, dużo bardziej chodziło jej o uczucia a nie o to, że uważa go za idiotę)
Co innego sytuacja typu: facet nie może poradzić sobie z jakąś urzędową sprawą a na to jego dziewczyna: - Boże jakim ty jesteś idiotą.
Ten sam wyraz, jednak wymowa inna.
Miałam takiego szwagra. Przy jakiejś okazji spotkaliśmy się w większym gronie, śmiechy, wygłupy, ogólna głupawka, super atmosfera, powiedział coś głupiego i śmiesznego zarazem, na to ja ze śmiechem: "głupi jesteś". Facet spoważniał, zczerwieniał z wściekłości, podszedł do mnie i bardzo głośno i dobitnie powiedział "nigdy tak do mnie nie mów" tonu nie da sie opisać i wyszedł. Wszystkich zatkało, nikt nie wiedział o co mu chodzi. Po prostu obraza majestatu.
Co innego powiedzieć komuś poważnie: "jesteś taki głupi, że o podstawowych sprawach nie potrafisz porozmawiać"
Dziwnaismutna, jeśli mu przejdzie i będziecie razem uważaj na niego, bo taka piekielna duma jeszcze da o sobie znać, będziesz ważyć słowa, żeby jaśnie pana nie urazić, on jak widzę bardzo poprawnym słowami potrafi sprowadzić Cię do parteru.

Remi napisał/a:

A kim Ty jesteś by ocierano Twoje łzy i kim Ty jesteś by mówić mężczyźnie na którym Ci zależy - idioto?
Jaki mężczyzna chce być z kobietą na poważnie, skoro na samym początku ona go razi. Powiem Ci tak - jestem w związku już parę mcy obecnym i nie było żadnej kłótni, żadnego słowa obelżywego, żadnych łez... Tak też można.

Remi jak czytam co napisałeś nie potrzebne mi tabletki na podniesienie ciśnienia.
To jak Twoja partnerka ma jakiś problem i popłyną jej łzy to jej spokojnie powiesz: kim ty jesteś, że ja mam ocierać twoje łzy?
Żadnego obelżywego słowa w tym zdaniu nie ma, ale gdybym usłyszała coś takiego od człowieka który twierdzi, że kocha, zranił by mnie bardzo.

37

Spróbuj go zwyczajnie przeprosić napisz sms-a albo lepiej zadzwoń i zaproponuj spotkanie, jeśli mu na tobie zależy to na pewno się dogadacie.

38

wojtek770i napisał/a:

Spróbuj go zwyczajnie przeprosić napisz sms-a albo lepiej zadzwoń i zaproponuj spotkanie, jeśli mu na tobie zależy to na pewno się dogadacie.

Jeśli już to porozmawiać. Niekoniecznie przepraszać.
Uważam, że autorce wątku się przelało i może dlatego tak wybuchła skoro on kilkukrotnie na nią bez sensu fukał.
Mnie podniesiony ton u partnera w sytuacjach prozaicznych bardzo by niepokoił.

39

Na moje oko to jeśli przy tak krótkiej znajomości takie testy z obu stron mają miejsce to to chyba nie ma senu...Przecież Wy się pozabijacie w końcu smile

40

Hej:) moim zdaniem powinnaś go po prostu PRZEPROSIĆ! Ale nie tak na odczepnego tylko żeby widział że żałujesz tego co powiedziałaś... potem czekaj. jeśli mu zależy i nie jest " wielkim Panem Obrażalskim " to po prostu wybaczy. A Ty na drugi raz uważaj na słowa ...przynajmniej niektóre smile))
Swoją drogą czasami trzeba użyć " odpowiednich " słów żeby do NICH dotrzeć...:D
pozdrawiam K.

41 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-02 23:03:44)

Wyjaśniło się. Napisałam sms, przeprosilam to sie odezwał i udaje , ze nic sie nie stało, a nawet coś żartuje i pisze, że będziemy swiętowac urodziny jak wroci z delegacji we wtorek. Tak więc, wszystko jest ok. smile

No i znowu nie jest o.k. ! Wiadomo, znowu rozmaiwlaismy dluzej przez telefon i po jakiejś godzinie, powiedziałam coś nie tak!!! i on się rozłączył!!!, wylaczył telefon i nie odbiera!!!! Jak mozna życ z taką osobą?

42

Dziewczyny, proszę radzcie. Rozmowa była na początku o.k. Przeprosiny moje i że będziemy świętować urodziny.
Rozmawiamy dalej, o róznych rzeczach itp., normalnie. No i w pewnym momencie on mówi, ze jest "inny". Zawsze tu mówi, ze jest "inny".
Mówię- wyjaśnij mi na czym ta innośc polega??? Ze inny niż pozostali mezczyzni. O.K - nakręcam dalej, to wyjaśnij mi i temat sie przeniósł na jego ex zone (która go zdradziła z innym i on się z nią rozwiódł). Mowi mi, ze nei chce mieć już takich problemów. Dobrze, ok.
No i palnęłam, ale w zyciu róznie bywa, ani Ty, ani ja nie wiemy jak będzie, nic nie można na 100 procent wiedzieć. A co jesli ona się zakochała.. (w sensie w kims innym) i w tym momencie jak to powiedziałam - rzucił słuchawką telefonu i było po rozmowie!!!!
O co tu chodzi???

43

Tłumaczę. smile
Żona go zdradziła, a Ty stwierdzasz, że nic nie można na 100% wiedzieć, czyli nie możesz zagwarantować, że nie zdradzisz. Są jednak osoby, które zanim pójdą do łóżka z innym, najpierw zakończą aktualny związek.

44 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-02 23:25:11)

Wielokropku, ok. ale czy ja jestem winna, ze ta kobieta go zdradzila??? Czy trzeb rzucać słuchawka, wylaczac telefon. Czego ja jestem winna?

Słuchaj, on tę kobietę wziąl z 3 dzieci i miała każde z innym. Czego on sie po niej spodziewał??? Ze bedzie mu wierna???
Czy nie mial swiadomoscu, ze bierze taka babę?

Ale czego ja jestem WINNA?

45

Nie, nie jesteś winna tego, że zdradziła go żona.
Ktoś, kto był zdradzony przez kochaną osobę, dowiadując się, że kolejna też może to uczynić, może (według mnie) zareagować gwałtownie.

Nie grzebie się bez znieczulenia w otwartej (lub dopiero gojącej się) ranie.:/

Ponieważ dopisałaś do swojego postu, robię to samo.
Skoro ten człowiek tak Ci nie pasuje, po co utrzymujesz z nim znajomość?

46 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-02 23:37:58)

Wielokropku, ja nie powiedziałam przecież wprost, ze mogę to zrobić...
Była ogólna dyskusja o zyciu i związkach itp - i on mi mówi, ze nie chce zadnych problemów, kłótni itp, bo kłótnie rozwalają związki itp. więc się zgodziłam z tym.
I mi wmawia, ze w Niemczech są mezczyzni inni niż w Polsce. Wiec mowie- bzdura, mezczyzni sa rozni, czy to w polsce czy w niemczech.
A on mi wmawia, ze w Niemczech mezczyzni nie toleruja zdrady. Mowie- ze w polsce tez nie. A ten-ze w niemczech bardziej nie toleruja, jak to pytam?, a on swoje, ze bardziej i bardziej itp........
Myslę- co to znaczy, oszalał.
I temat sie przeniósł na ex zonę i tę zdradę.
Więc mówię, tak naprawde to nigdy nie wiesz - Bo nie wiesz, wiesz??? To walnął sluchawką jak szalony , wyalczyl telefon!

Czy ja powiedzialam,ze planuje zdrade????
Powiedzialam, ze nigdy nie wiadomo!!!!

Oczywiscie, ze 3 razy podkreslil dumnie, dosl, dumnie, ze "nie jest IDIOTA"!!!!

No i zauwazlyl ze ja mam duzo mezczyzn znajomych na FB!
To co - bedzie mnie sledzil na kazdym kroku, co robie, gdzie ide, z kim rozmawiam, czy mam mezczyzna na fb, czy to czy sro........i sluchawka walnie , a ja teraz dzwonilam kilka razy i wylaczyl!!!!!!!!!!

47

Faktycznie, nie powiedziałaś wprost, że zdradzisz.
Ale też nie powiedziałaś, że Ty na pewno nie zdradzisz.

W takiej rozmowie dwojga bliskich (chyba) osób nie chodzi o dyskusję filozoficzną i roztrząsanie zwyczajów i zachowań innych osób.

48 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-03 00:01:29)

Wielokropek, ok., nie wiem czy sie zdecyduje na to.... Przeraża mnie to - wylączanie telefonu, wykrzykniki, ton.
Już mam wizje, jak mnie zamyka w zlotej klatce, albo sledzi na kazdym kroku, czy oby za rogiem nie czeka na mnie kochanek. Jedno zle slowo- i wynocha, oddawaj klucz itp.............

Zapytałam jeszcze czemu Ty jak przesadnie reagujesz na kazde mniejsze lub wieksze gorsze slowo na Twoj temat. To przyznał, ze tak jest tak, reaguję. Ale czy on nie ma świadomości, ze mnie nerwy wzięły, ze wylaczyl telefon i nie mogę się do niego dodzwonić! Czy nie ma swiadomosci, ze mnie rani!

Acha, i jeszcze powiedział, ze idiota jeszcze nie tak zle, ale jakbym powiedziala na niego "dupek", to już by tego nie zniósł. I wcale nie mówil tego zartem.

Czy to się wogole da funkcjonowac z takim kims?

Ze jego ex poszla na jakis kurs i tam go zdradzila. Tzn. ze ja na moj kurs niemieckiego juz isc nie moge, bo kto wie czy nie czeka tam na mnie potencjalny kochanek.? To co mam robic- zamknie mnie w domu?

49 Ostatnio edytowany przez girl90 (2013-03-03 11:58:18)

dziwnaismutna napisał/a:

Dziewczyny, proszę radzcie. Rozmowa była na początku o.k. Przeprosiny moje i że będziemy świętować urodziny.
Rozmawiamy dalej, o róznych rzeczach itp., normalnie. No i w pewnym momencie on mówi, ze jest "inny". Zawsze tu mówi, ze jest "inny".
Mówię- wyjaśnij mi na czym ta innośc polega??? Ze inny niż pozostali mezczyzni. O.K - nakręcam dalej, to wyjaśnij mi i temat sie przeniósł na jego ex zone (która go zdradziła z innym i on się z nią rozwiódł). Mowi mi, ze nei chce mieć już takich problemów. Dobrze, ok.
No i palnęłam, ale w zyciu róznie bywa, ani Ty, ani ja nie wiemy jak będzie, nic nie można na 100 procent wiedzieć. A co jesli ona się zakochała.. (w sensie w kims innym) i w tym momencie jak to powiedziałam - rzucił słuchawką telefonu i było po rozmowie!!!!
O co tu chodzi???

Widocznie przewrazliwiony jest na tym punkcie. Musiala bardzo go zranic. Facet chyba nie chce sie wiazac. A ile są po rozwodzie? maja dzieci? ludzie po rozwodach chcą zazwyczaj odpoczac. Jedni bardzo szybko się zakochuja (nie planujac tego), a inni potrzebują wiecej czasu bo dalej czują coś do eks. Ale jest tez trzecia opcja, po prostu chcą sobie zrobic przerwe. Hmm, całowaliscie się, byly czulosci.... wiec moze spytaj go czy dla niego te pocalunki cos znaczyly, dlaczego tak sie zachowuje. Ale mimo wszystko nie powinien tak do ciebie mowic. Troche dziwny facet.... Ile Ty masz lat??

karolka22, ale to on tez powinien przeprosic. To on zaczal. Autorka chciala z nim pogadac, miala problem, bylo az tak zle ze płakała, a gościu jeszcze na nią wyjechał.... no to sory, cos tu nie halo...

50

dziwna i smutna z tego co o nim piszesz to nie wynika żebyś w pozytywnym sensie była nim zainteresowana, ciągle coś nie tak, jakbym była zakochana a ktoś mi wali tekstem że nie wie co kiedyś będzie (w domyśle: nie wiadomo, czy Cię nie zdradzę, czy będziemy razem) to mi by się z kimś takim nie chciało już gadać - po co mam się starać jak mi ktoś żadnych nadziei nie daje? Ja nie mówię że Twój partner jest ok bo z tym że go Twój płacz nie obchodzi to też przegięcie. Ale sama pomyśl, jesteście w początkowej fazie znajomości a już tyle problemów to co dopiero będzie później? Widać że trochę też Cię od niego odrzuca to że był z taką kobietą, wiem że odczuwasz do niego "minus" przez to. Przemyśl sobie po prostu czy tak to powinno wyglądać...

51 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-03 13:55:42)

Wczoraj pisałam chaotycznie, bo mnie poniosły nerwy z powodu tego, ze wyłączył telefon.
Jak sie poznaliśmy, było naprawdę fajnie, dlatego spotkalam się z nim następny raz i następny...Ostatnio, przed kłótnia, było też super miło, był wesoły i żartował. Polubilam go i brakowało mi go, dlatego to kontynuowałam. Pisał dzwonił codziennie, po kilka razy, mówił miłe rzeczy, było miło....

Ale potem wyszło kilka rzeczy, którymi mnie zraził:
1/ oklamał mnie że nie ma dzieci! , a potem przyznał znienacka , że ma 3. Po kilku dniach mówi, że to nie są jego dzieci, tylko jego ex żony i na dodatek każde z innym.

2/jak plakałam - "nie interesuje mnie Twój płacz" i ...rzucenie słuchawką

3/poznym wieczorem rozmawial z kuzynka na skypie i obiecal do mnie za chwile zadzwonic. Czekam chya z godzine i nie dzwoni, wiec sama zadzwoniłam i mówię, czekam a Ty nie dzwonisz. A on-ze z kuzynka opowiada bzdury na skypie. To mi sie zrobiło przykro, ze pozwolił tak długo czekać i mówie, ach tak, to wszysko wazniejsze ode mnie i kuzynka nawet! To mi odpalił - "Moja kuzynka jest i bedzie zawsze wazniejsza od ciebie". to kim ja jestem dla niego??? Murzynem? Po tym zdaniu, odechcialo mi sie wszystkiego, rzuciłam telefononem. Dodad nie potrafie tego zdania przetrawić, dla mnie to bylo jak koniec. Początek konca sad(((

Zal naprawde, bo go lubiłam, ale to co teraz wychodzi....:(

52

Wielokropek napisał/a:

Skoro ten człowiek tak Ci nie pasuje, po co utrzymujesz z nim znajomość?

Też się nad tym głowie od któregoś momentu tego wątku... Autorce facet wyraźnie nie pasuje, nie potrafi z nim rozmawiać, nie odpowiada jej jak jest przez niego traktowana, ale na siłe ciągnie znajomość. Choć 2 miesiące znajomości i relacja na poziomie "jakieś pocałunki i jest miło" to chyba jeszcze nie jest na tyle głęboki związek aby warto ponosząc ofiary ratować go.

53

nocnalampka, dokładnie, nic tu nie jest na tak prawie to po co to ciągnąć? aż się nieprzyjemnie to czyta, skoro Cię okłamał, inni są dla niego ważniejsi, nie obchodzą go Twoje uczcucia autorko to nad czym się tu zastanawiac?

54 Ostatnio edytowany przez dziwnaismutna (2013-03-03 14:36:43)

...... czuje do niego słabość, lubie go.......były fajne momenty, spacery czy wieczory z nim, czulam sie przy nim swobodnie, dobrze, byłam sobą, dlatego nie łatwo skonczyc....

.......a potem wyszły te słowa, jakieś klamstwo.....

..... chcialam zerwać kontakt, bo tych słowach o kuzynce i on to wyczul, przyszedł i robil cyrk - najpierw płakał, potem , ze mnie kocha, ze jestem najwazniejsza itp, dalej, że jest śmieciem (tak się nazwał), i wpadł na koncu w szal, zebym oddala mu jego klucz do mieszkania, bo on mnie kocha, mysli, a ja nie myslę i nie kocham , to sobie pojdzie itp.

55

Myślę, że powinniście zamienić kontakt telefoniczny na osobisty, skoro ciężko się Wam dogadać przez telefon.

Porozmawiaj z nim spokojnie.
Myślę, że jest przeczulony na słowa jakie wypowiedziałaś. Nie mówi się osobie którą się kocha, że jest "idiotą bez uczuć". Ja po takich słowach myślałabym poważnie o zerwaniu kontaktu. Zresztą kim jest osoba która tak mówi w takim razie, skoro jest z takim  "idiotą bez uczuć"..? wink

On skrytykował Twoje zachowanie - Ty jego osobę. W tym tkwi różnica.
W dodatku myślę, że jego była przed odejściem od niego mogła użyć podobnych słów wobec niego - stąd to nawiązanie do przeszłości i przeczulenie na takie słowa. Nie drąż tematu przez telefon. Poczekaj aż wróci i porozmawiaj z nim delikatnie o tym co powiedziałaś, bo On szybko o tym nie zapomni. Ja bym nie zapomniała.

56

Tak i siak nie mogę dojść do ładu. Dziś np. udaje, że się wczoraj nagle wcale nie rozłaczył!
I dziwne potem, ze na zadną jego komorke nie moglam sie dodzwonić. Też nie wie dlaczego? Bo wylaczyl wszystkie telefony!
Wiec nic juz nie mowie....
Telefonować już nie będę , a już na pewno nie będę dyskutować w sluchawce przez 2 godziny, bo to niemal za każdym razem się kończy rzuceniem słuchawki, albo on albo ja.

Poczucie wartości to on ma w tej chwili zerowe, skoro nazwał sie "śmieciem" (??????). może stąd cały ten cyrk???
Czemu on mi mówi "dziekuje", jak ja np. mowię mu mile rzeczy??? (nie chce, żeby mi dziękował!) ?

Ciezki przypadek..bardzo. Czy to warto? Czy mnie nie zniszczy to wszystko? sad

57

Oj, z tego co piszesz, to oboje macie poważne problemy ze zrównoważeniem emocjonalnym, a każde widzi tylko to co to drugie powiedziało/zrobiło itp. W tym momencie to jest kolejny wątek, uświadamiający, że podstawową powinnością człowieka chcącego wejść w związek powinno być w pierwszej kolejności osiągnięcie pewnego poziomu własnej dojrzałości i samokontroli.

58

no jeśli mu mówisz coś miłego to dziękuje za to, dziwi Cię to? to ja już  nie wiem, tu wszystko jest na nie jak dla mnie

59

Zgodnie z tym, co jej wcześniej radziliście i jaki był Wasz punkt widzenia, to teraz powinniście twierdzić, że powinna czekać na jego przeprosiny. On był obcesowy, ona zareagowała za ostro, ona przepraszała. Teraz ona była obcesowa, on zareagował za ostro i co - znowu ona miałaby przepraszać? ;-)

60

Vian napisał/a:

Zgodnie z tym, co jej wcześniej radziliście i jaki był Wasz punkt widzenia, to teraz powinniście twierdzić, że powinna czekać na jego przeprosiny. On był obcesowy, ona zareagowała za ostro, ona przepraszała. Teraz ona była obcesowa, on zareagował za ostro i co - znowu ona miałaby przepraszać? ;-)

Vian, masz rację. W świetle tego, co później zostało przez autorkę dopisane - zmieniam zdanie i przychylam się do opinii Wielokropka i Nocnejlampki ("Skoro ten człowiek tak Ci nie pasuje, po co utrzymujesz z nim znajomość?").
Owszem, i chyba nikomu znajomość z taką osoba by nie pasowała: chimeryczność, chwiejność emocjonalna, histeryczne zachowania, kłamstwa i teksty kwestionujące pozycję autorki...
Do autorki:
Ta znajomość Cie wyniszczy. Nie staraj się już z nim rozmawiać i cokolwiek wyjaśniać. Co mogłaś - zrobiłaś. Nie warto walczyć, bo taka osobowość - jaką reprezentuje ten facet - nie jest warta zachodu i Twoich emocji.

Istotne jest to jak informacja jest odbierana a nie wypowiadana. Nauczcie się w końcu, że każde słowo niesie jakieś znaczenie.

62

Vian napisał/a:

Zgadzam się.
Tak jak pisałam wcześniej.
I w zasadzie się potwierdziło.
Facet ma jakieś kompleksy i zachowuje się jak gówniarz.

kosmiczny nick również się z Tobą zgadzam.

Posty [ 63 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy można skreslic kogoś po jedym złym słowie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024