Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Czasem by się coś dobrego wypiło w taki ciepły dzionek - a pomysłów brak. Podzielmy się tutaj przepisami.
Ja znam taki jeden i bardzo polecam.
Przepis na napój cytrusowy
Składniki : 1 pomarańcza, 1/2 cytryny, dwie łyżki miodu, 1 łyżeczka liści zielnej herbaty, kawałek kłącza imbiru
Pomarańczę umyć, wycisnąć sok. Liście zielonej herbaty zalać 1/2 szklanki wrzątku, zaparzyć. Po wystudzeniu posłodzić miodem. Połączyć sok pomarańczowy z naparem z zielonej herbaty. Dodać do smaku sok wyciśnięty z cytryny i kilka wiórek startego imbiru. Napój podawać schłodzony
moj przepis to biore 6zl ide do kiosku kupuje tigera, lub red bulla, pije i od razu chlodniej ;-)))
a mój przepis to woda mineralna niegazowana, trochę cytryny i kostki lodu:)
u nas furorę robi przede wszystkim kompot z truskawek. rano sie go zrobi i wstawi do lodówki- albo i nie- i przez cały dzień jest pyszny, słodki i dodatkowo ochładzający!W cieplejsze dni i upalne jak znalazł.
ale tak samo woda niegazowana z cytrynką lub ogórkiem- też ochładza. natomiast unikamy wszelkiego rodzaju gazowanych napojów z lodówki- bo po nich chce sie wiecej pić!
ja robię na przykład zimną herbatę z cytryną która stoi w lodówce, a jak są świeże truskawki robię koktajle z truskawek i zimnego mleka, bardzo lubię też Ice coffee taką z saszetki słodka chwila, robię sobie ja z zimnym mlekiem, pyszna jest, mam jeszcze dwie to sobie zaraz zrobię