Napoje na upały i ciepłe dni - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-05-19 12:08:58

Samantha
Tajemnicza Lady

Napoje na upały i ciepłe dni

Czasem by się coś dobrego wypiło w taki ciepły dzionek - a pomysłów brak. Podzielmy się tutaj przepisami.
Ja znam taki jeden i bardzo polecam.

Przepis na napój cytrusowy

Składniki : 1 pomarańcza, 1/2 cytryny, dwie łyżki miodu, 1 łyżeczka liści zielnej herbaty, kawałek kłącza imbiru

Pomarańczę umyć, wycisnąć sok. Liście zielonej herbaty zalać  1/2 szklanki wrzątku, zaparzyć. Po wystudzeniu posłodzić miodem. Połączyć sok pomarańczowy z naparem z zielonej herbaty. Dodać do smaku sok wyciśnięty z cytryny i kilka wiórek startego imbiru. Napój podawać schłodzony

#2 2009-05-19 12:25:05

karina85
Cioteczka Dobra Rada

Re: Napoje na upały i ciepłe dni

moj przepis to biore 6zl  ide do kiosku kupuje tigera, lub  red bulla, pije  i od razu chlodniej ;-)))

#3 2009-05-19 15:26:40

Dahna
Dobry Duszek Forum

a mój przepis to woda mineralna niegazowana, trochę cytryny i kostki lodu:)

#4 2009-05-19 15:42:48

Judith
Słodka Czarodziejka

u nas furorę robi przede wszystkim kompot z truskawek. rano sie go zrobi i wstawi do lodówki- albo i nie- i przez cały dzień jest pyszny, słodki i dodatkowo ochładzający!W cieplejsze dni i upalne jak znalazł.

ale tak samo woda niegazowana z cytrynką lub ogórkiem- też ochładza. natomiast unikamy wszelkiego rodzaju gazowanych napojów z lodówki- bo po nich chce sie wiecej pić!

It's the little imperfections it's the sudden change in plans
When he misreads the directions and we're lost but holdin' hands
Yeah I live for little moments like that

#5 2009-05-21 11:54:00

ufoludek
Mój jest ten kawałek podłogi

ja robię na przykład zimną herbatę z cytryną która stoi w lodówce, a jak są świeże truskawki robię koktajle z truskawek i zimnego mleka, bardzo lubię też Ice coffee taką z saszetki słodka chwila, robię sobie ja z zimnym mlekiem, pyszna jest, mam jeszcze dwie to sobie zaraz zrobię smile
http://lh6.ggpht.com/_QVwjPFalFUA/ShUkfufynzI/AAAAAAAAA74/iP2Znsqt3h8/100_5318.JPG

Stopka forum