Witam was ![]()
Jestem 22 letnim facetem. Do około 19-20 roku życia nie czerpałem przyjemności z życia. Byłem chorobliwie nieśmiały, nie dbałem o swój wygląd (byle wszystko było czyste), mało znajomych. W pewnym momencie dostałem mocnego kopa od mojej ówczesnej partnerki. Nie sam fakt, ale sposób rozstania. Ale nie o to mi w tym poście chodzi.
Bardzo mnie to zmotywowało do zmiany swojego życia. Olałem relacje damsko-męskie (rozpamiętując dawny związek nie byłbym w stanie stworzyć normalnego związku), zacząłem walczyć z nieśmiałością (na obecną chwilę jest już bardzo dobrze), asertywnością, uczyłem czerpać radość z życia, poświęciłem się mojej pasji (gitara basowa), wyjechałem na rok za granicę na stypendium. Moje życie zmienia się bardzo szybko na lepsze i nic nie zapowiada, żeby zaraz miało przestać.
Jest jedna dziedzina w której mam duże braki. Mój wygląd. Jeśli chodzi o mnie samego to naturalnie dbam o siebie. Jeśli chodzi o moje warunki to niecałe 180cm wzrostu, około 70kg (czyli ani zbytnio szczupły, ani z brzuszkiem), blondyn (trochę dłuższe włosy - takie na parę cm), niebieskie oczy.
Potrzebuję pomocy związanej z moim ubiorem. Nie chodzi mi o to, żeby ktoś mi tutaj napisał, że mam ubierać to i to, a będzie dobrze. Bardziej chodzi mi o wskazówki. Głównie dotyczące kolorów pod moje warunki
Jestem jak każdy facet w pewnym stopniu "daltonistą" i rozróżniam 3 kolory. Jakie 3 kolory rozróżnia facet nie będę cytował. Google podpowiedzą
Po prostu widząc 2 kolory (jeśli się bardzo nie gryzą) nie jestem w stanie stwierdzić czy pasują do siebie.
Dodam, że uwielbiam chodzić w jeansach (byle nie jakoś eksteremalnie "zniszczonych") i koszulach (takich oczywiście luźnych). Jakieś bluzy odpadają (a już broń Boże z kapturami).
Chcę ubierać się tak, żeby wyróżniać się z tłumu, a przy tym wyglądać dobrze. Skrajny ekscentryzm odpada.
Chodzi mi o taki ubiór na co dzień. Coś co po postu będzie wyglądać dobrze. Takie na uczelnie, czy wypad z kumplami. Mile widziane zdjęcia z przykładami ![]()