Facet potrzebuje pomocy w zmianie wizerunku :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Facet potrzebuje pomocy w zmianie wizerunku :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Facet potrzebuje pomocy w zmianie wizerunku :)

Witam was smile

Jestem 22 letnim facetem. Do około 19-20 roku życia nie czerpałem przyjemności z życia. Byłem chorobliwie nieśmiały, nie dbałem o swój wygląd (byle wszystko było czyste), mało znajomych. W pewnym momencie dostałem mocnego kopa od mojej ówczesnej partnerki. Nie sam fakt, ale sposób rozstania. Ale nie o to mi w tym poście chodzi.

Bardzo mnie to zmotywowało do zmiany swojego życia. Olałem relacje damsko-męskie (rozpamiętując dawny związek nie byłbym w stanie stworzyć normalnego związku), zacząłem walczyć z nieśmiałością (na obecną chwilę jest już bardzo dobrze), asertywnością, uczyłem czerpać radość z życia, poświęciłem się mojej pasji (gitara basowa), wyjechałem na rok za granicę na stypendium. Moje życie zmienia się bardzo szybko na lepsze i nic nie zapowiada, żeby zaraz miało przestać.

Jest jedna dziedzina w której mam duże braki. Mój wygląd. Jeśli chodzi o mnie samego to naturalnie dbam o siebie. Jeśli chodzi o moje warunki to niecałe 180cm wzrostu, około 70kg (czyli ani zbytnio szczupły, ani z brzuszkiem), blondyn (trochę dłuższe włosy - takie na parę cm), niebieskie oczy.

Potrzebuję pomocy związanej z moim ubiorem. Nie chodzi mi o to, żeby ktoś mi tutaj napisał, że mam ubierać to i to, a będzie dobrze. Bardziej chodzi mi o wskazówki. Głównie dotyczące kolorów pod moje warunki smile Jestem jak każdy facet w pewnym stopniu "daltonistą" i rozróżniam 3 kolory. Jakie 3 kolory rozróżnia facet nie będę cytował. Google podpowiedzą wink Po prostu widząc 2 kolory (jeśli się bardzo nie gryzą) nie jestem w stanie stwierdzić czy pasują do siebie.

Dodam, że uwielbiam chodzić w jeansach (byle nie jakoś eksteremalnie "zniszczonych") i koszulach (takich oczywiście luźnych). Jakieś bluzy odpadają (a już broń Boże z kapturami).

Chcę ubierać się tak, żeby wyróżniać się z tłumu, a przy tym wyglądać dobrze. Skrajny ekscentryzm odpada.

Chodzi mi o taki ubiór na co dzień. Coś co po postu będzie wyglądać dobrze. Takie na uczelnie, czy wypad z kumplami. Mile widziane zdjęcia z przykładami smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet potrzebuje pomocy w zmianie wizerunku :)

z checia co nieco doradze.chociaz sama podobno za czesto ubieram sie jak kloszard to moze cos ci sie tam spodoba.jak bede miala wiecej czasu to wrzuce ci zdjecia.jeansy sa swietne wiec mozna przesadzać z ich noszeniem.mam tylko watpliwosci co ci doradzic zebys byl oryginalny,a jednoczesnie ubieral sie w koszule itp.moze jakies dodatki? pamietaj o butach, sa wazne duzo kobiet na nie patrzy, poza tym jak stopa dobrze sie czuje to i sylwetka ladnie wyglada.Tez jestem blondynka, wiec podejrzewam ze jestes blady jak ja.nie mozna w takim wypadku przesadzać z czernia i bardzo ciemnymi kolorami bo sprawiaja ze wyglada sie smutno.cos tam ci jeszcze pozniej popisze pozdr

3

http://www.examiner.com/images/blog/EXID10472/images/hipster_metal.jpg

albo

http://i120.photobucket.com/albums/o169/bleargh_bucket/burzum.jpg

No dobra, jajca se robie tongue

Moim zdaniem wazne bys nie smierdział, miał umyte włosy i cos tam na garba sobie wciągnął, za bardzo nie przesadzaj ze stylem, no chyba, ze skrycie wolisz chłopców i masz zamiar duzo czasu spedzic przed lustrem. Zadaj sobie pytanie dla kogo chcesz dobrze wygladac, dla siebie czy dla jakichś lasek. Jezeli dla lasek to skup sie na tym co one lubią i wtedy szukaj "stylu". Wzrost nie jest zły, ciesz sie, ze nie masz 170 cm lub mniej, młody jestes to jeszcze masz czas na to by przytyc, umięśnić się czy co tam chcesz.

Nie przejmuj sie za bardzo swoim wygladem. Jezeli nie jestes chamem, głupkiem i flejtuchem to jest szansa, ze znajdziesz fajna dziewczynę smile

"I Lemmy też gra na basie
I całkiem dobrze ma się!"  big_smile   Takze głowa do góry!

http://gunshyassassin.com/wp-content/uploads/2012/10/Lemmy-682_1160702a.jpg

4

Do TrzyKostkiLodu

Mayhem? Burzum? Lemmy? My się chyba skumplujemy big_smile

Nie chodzi mi tutaj o to, żeby podobać się konkretnej grupie osób. Po prostu dobrze wyglądać. Tak, żeby ktoś kto na mnie spojrzy mógł to stwierdzić.

Włosy myje codziennie rano nawet jak wstaje o 5 i podstawowa higiena też. Psiknąć jakimiś perfumami (wiadomo - byle nie za dużo). O jakiś niefajnych zapachach nie ma co mówić tongue.

Widziałem kiedyś fajny patent. Do jeansów koszulka i spodnie w takim samym - trochę oczojebnym kolorze (np jasny zielony). Zda egzamin?

I ja nie piszę tak, żeby zdobyć dziewczynę. Bo jeśli zabieram się do jakieś to o ile jest wolna i tak mało kiedy zdarza mi się porażka smile Jestem zadbanym, pewnym siebie, nienerwowym, spokojnym gościem, bez nałogów czy dziwnych wad (maminsynek, choleryk itp) i kobiety to sobie cenią.

Moim problemem jest bardziej pierwsze wrażenie. Mam 3 wady wymowy z czego jedna już praktycznie wyeliminowana, jedna wyskakuje już rzadko w stresujących sytuacjach. No i mówię "trochę" za szybko, mimo że jestem spokojny. Tworzy to dziwny obraz mnie i po prostu trochę mnie to denerwuje. Jeśli ktoś interesuje się mową ciała to potrafi odczytać stosunek kogoś do siebie. Ja mam tak, że przy pierwszej rozmowie ludzie się trochę dystansują do mnie, a wszystko kończy się już po paru minutach. A pierwsze wrażenie jest tylko jedno. Czy to u nowo poznanej dziewczyny, nowego wykładowcy czy przypadkowego przechodnia.

5

Przede wszystkim powinieneś unikać ciemnych kolorów górnych części garderoby, które mogą nieco przytłoczyć Twoją urodę. Najlepiej będzie Ci w jasnych, pastelowych kolorach, więc możesz wybierać spośród gamy bieli, błękitów, zieleni, beżów i brązów, pomarańczy, fioletów, czerwieni.
Jeśli chodzi o spodnie, to możesz pozwolić sobie na większe szaleństwo i korzystać z kolorów jasnych i ciemnych. Zaopatrz się w kilka dobrych par jeansów w różnych odcieniach niebieskiego oraz szare, czarne, brązowe, bordowe (te kolory są najbardziej uniwersalne).

http://img4.imageshack.us/img4/9655/s241717.jpg
http://img839.imageshack.us/img839/5656/50743cd5ad89b.jpg    http://img145.imageshack.us/img145/1792/18047gwnestylizacjepaul.jpg

Pamiętaj o dodatkach, które będą współgrać z całą stylizacją. Najlepiej w podobnych kolorach.

http://img842.imageshack.us/img842/8227/c3meskistylwedwojestyli.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/1503/s275226.jpg

Możesz też postawić na sportową elegancję i kupić fajną marynarkę w którymś z powyższych kolorów (np. jasnoszara), która jest dość uniwersalna fajnie łączy się z różnymi koszulami i spodniami smile

6

Też mam podobny problem jak WontStopMe. Mianowicie mam 20 lat, 186 cm wzrostu, jakieś 80 kg wagi oraz brązowe oczy i włosy. Mam zamiar zmienić swoje życie poprzez treningi, dobrego fryzjera i fajne ciuchy. O ile z siłownią i fryzurą moge dać sobie radę, to z ciuchami już nie bardzo. Nie jestem w stanie powiedzieć co się z czym dobrze komponuje. Potrzebuje porady fachowca! Lubie nosić koszule, jeansy, marynarki ale czasami chciałbym też się ubrać jakoś swobodnie.

7

SNB napisał/a:

Też mam podobny problem jak WontStopMe. Mianowicie mam 20 lat, 186 cm wzrostu, jakieś 80 kg wagi oraz brązowe oczy i włosy. Mam zamiar zmienić swoje życie poprzez treningi, dobrego fryzjera i fajne ciuchy. O ile z siłownią i fryzurą moge dać sobie radę, to z ciuchami już nie bardzo. Nie jestem w stanie powiedzieć co się z czym dobrze komponuje. Potrzebuje porady fachowca! Lubie nosić koszule, jeansy, marynarki ale czasami chciałbym też się ubrać jakoś swobodnie.

Może zainspirujesz się którąś z powyższych stylizacji tongue? Przede wszystkim napisz jaki masz kolor włosów, oczu, odcień cery. Bo trochę trudno doradzać w ciemno w czym będziesz wyglądał dobrze smile.
Nie mniej jednak pozwolę sobie wkleić kilka luźniejszych wiosennych stylizacji:

http://img717.imageshack.us/img717/4923/modnychopak2jpg.jpg  http://img837.imageshack.us/img837/4217/modnychopak3jpg.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/6479/modnychopak4jpg.jpg  http://img521.imageshack.us/img521/7096/modnychopak7jpg.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/8271/modnychopak8jpg.jpg

8 Ostatnio edytowany przez Małgorzatka (2013-03-06 17:40:23)

WontStopMe napisał/a:

poświęciłem się mojej pasji (gitara basowa)

Echh... w takiej sytuacji jak dla mnie ubrania stanowią sprawę drugorzędną, a nawet i trzeciorzędną smile
Powyższe propozycje dziewczyn są całkiem w porządku, byleby tylko nie przesadzić i nie wyglądać zbyt sztywno. Również proponuję Tobie wszelkiego rodzaju koszule ale takie luźniejsze. Wiadomo sama koszula czasami nie wystarczy, ale są też takie wykonane z grubszego materiału i wówczas w takich chyba jest dosyć ciepło.

9 Ostatnio edytowany przez WontStopMe (2013-03-25 00:01:53)

Małgorzatka napisał/a:
WontStopMe napisał/a:

poświęciłem się mojej pasji (gitara basowa)

Echh... w takiej sytuacji jak dla mnie ubrania stanowią sprawę drugorzędną, a nawet i trzeciorzędną smile

Tak - wiem jak basiści działają na gitarzystki smile Tylko, że ja wolę się nie obnosić wszędzie, że gram na takim instrumencie. Zdecydowanie większą satysfakcje mi daje, jeśli działam na kogoś samym sobą i nie poruszając tematu mojej gitary, samochodu i tym podobnych spraw i to ja dostaje zaproszenie na drugie spotkanie smile. Ale nie odbiegajmy od tematu.

Chodzi mi o poprawę takiej hmmm... ogólnej prezencji. Z kobietami problemów nie mam i nie do końca o to mi chodzi. Chodzi mi o poprawę taką bardziej ogólną. Czyli dobrej prezencji w oczach nie tylko kobiet 1-3 lata młodszych, ale ogólnie wśród ludzi.

Co nie zmienia faktu, że wiadomościami z chęcią się powymieniam smile

Monia - bardzo pomogłaś smile

Długo nie odpisywałem, ale to przez sprawy ogólnouczelniane. Po prostu zapieprz smile

10

Witam, mam mały kłopot i potrzebuję rady kobiety, mam 44 wiosny jestem brunetem i mam 176 cm, to nie ogłoszenie smile wiem z doświadczenia że gdy się kogoś nie widzi trudno mu pomóc, dlatego podałem te szczegóły ale do rzeczy nie potrafię sobie dobrać
ubrań kolorystycznie to moja słaba strona, napiszę co lubię lubię dżinsy, koszule luźne , polówki czasami marynarka ale dobranie tego poprawnie by się nie gryzło jest dla mnie trudne, proszę o pomoc w tej kwestii.
Pozdrawiam Bogdan.

11

Widzę że na pomoc nie mam co liczyć, jak to w życiu licz tylko na siebie to dobra zasada.
Pozdrawiam serdecznie.

12

bodzio -- to zaczep jakąś fajną laskę w sklepie i poproś, aby Ci pomogła

13

Cześć, kenobi  fajna podpowiedź , tylko ja jestem nieśmiały względem kobiet jedni podchodzą i rozmawiają ja tak nie potrafię, inaczej byłbym już dawno żonaty a nadal jestem stanu wolnego.

14

bodzio468 napisał/a:

Cześć, kenobi  fajna podpowiedź , tylko ja jestem nieśmiały względem kobiet jedni podchodzą i rozmawiają ja tak nie potrafię, inaczej byłbym już dawno żonaty a nadal jestem stanu wolnego.

a do czego tu się spieszyć?
widzę ,że  zwyczaj zawierania małżeństw koniecznie do lat 25 nadal mocno w naszym kraju zakorzeniony.

Co do ubrań,te powyższe propozycje obcisłych gaci(czyt.spodnie) na tyłku często zbyt chudym, czapek na głowie przy 30 stu stopniach w cieniu,dziwnych kamachów na nogach obcisłych marynarek jak dla mnie są totalnie do bani.

15

Właśnie z tych propozycji powyższych nic mi do gustu nie przypadło, więc co proponujesz ''nikandra'', pytam o ciuchy.

16 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-09 19:44:00)

Mi podobają sie faceci ubrani modnie ale na luzie, tu link usunięty pomysł na codzienna stylizacje męska:)

Luźne koszule to nie jest najlepszy pomysł, jeśli chodzi o górne części garderoby. Jeśli jesteś szczupłym facetem, to dobrze jest pokazywać proporcje swojego ciała. Dlatego też odpowiednim wyborem będzie koszula slim bądź modern fit. Obydwa rodzaje są lekko zwężane w talii, dzięki czemu sylwetka lepiej się w nich prezentuje (np. Reserved ma je w swojej ofercie, w dość przystępnych cenach). Skoro lubisz dżinsy i jest to Twój codzienny strój - postaw na te dobre jakościowo - typu Levi's czy Wrangler. Dżinsy to dość uniwersalny model spodni, więc możesz nosić je kilka lat, a te wykonane w porządny sposób nie będą się strzępić, przecierać i rozchodzić na szwach. Piszę dla dwóch portali o modzie męskiej, więc jeśli któryś z Panów chciałby więcej wskazówek, piszcie wiadomość, prześlę przykładowe zestawy ubrań (niestety, tu na forum na razie nie mogę wklejać linków do moich wpisów).

Olga

18

Na pewno odradzam ubierac koszulki w paski a do tego spodenki np w kołka. To wogóle sie nie zgrywa. Jezeli chodzi o kolory to warto ubierac cos kolorystycznego, np. jasne jeansy to do tego praktycznie pasuja wszystkie koszulki. Jezeli masz np zolte spodnie to nie ubieraj do nich rozowej koszulki.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Facet potrzebuje pomocy w zmianie wizerunku :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024