Czy można zapomneć o prawdziwej miłości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy można zapomneć o prawdziwej miłości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czy można zapomneć o prawdziwej miłości?

Wszystko zaczelo sie 1,5 rok temu. Wtedy wlaśnie zostawiłam swoją prawdziwą milośc dla chwilowej przygody z którą zaszłam w ciązę.

Moj pierwszy chłopak z którym byłam cztery lata, ostatni rok mieszkaliśmy razem ja miałam 20 lat on 25.  I wtedy własnie wszystko zaczęło sie psuć, chociaż nie zdawałam sobie z tego sprawy pewnie byłam za młoda. Myślałam, że mam wszystko.. i miałam, tylko nie wolność, której chyba mi po 4 latach zaczęlo brakować, gdyby nie jego zazdrosc, zakazy i nieufność pewnie nadal bylibyśmy razem. Zaczęlam kłamać, oszukiwać, niektórych rzeczy on sie domyślał innych nie aż w kocu mnie złapał... na zdradzie....

Mimo to chciał mi wybaczyć, błagał abym z nim zostala. Ale ja miałam dość.. zostawiłam go dla mężczyzny starszego 10 lat. (Na którego nigdy nie zwróciłabym uwagi, zawsze mysle ze trafil na dobry moment, a dla mnie to było chwilowe zauroczenie... )

No i zaszłam z nim w ciążę. On świata poza mną nie widzi i naszym maleństwem, które dzisiaj ma pół roczku. Myślalam, ze go pokocham.. jest nam razem dobrze czasem nawet wydaje mi się, ze jestem szczęsliwa...

Tylko, że nie jestm. Zniszczylam sobie całe życie.
Mam kochającego mężczyznę, synka za którego oddałabym zycie a mimo to jestem nieszczęśliwa,
marze o chociaż jednym dniu spędzonym z moim byłym ale wiem, że to by zniszczyło mnie, jego
a najbardziej boję sie ze moje dziecko bedzie kiedys przeze mnie nieszczesliwe..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy można zapomneć o prawdziwej miłości?

Wiesz.. jeśli jesteś nie szczęśliwa i nie kochasz go, to nie ma sensu dalej tego ciągnąć.. bo po co? chyba że myślisz że może jeszcze się w nim zakochasz i będziesz szczęśliwa, jeśli nie to zakończ to jak najszybciej. Związek ze względu na dziecko, lub by nie zranić drugiej osoby to paranoja.. jeśli ty nie będziesz szczęśliwa to i dziecko to zacznie odczuwać.. a potem ten męzczyzna i będzie tylko gorzej.. a ty będziesz się w tym czasie tylko męczyć i zadręczać. Powinnaś być szczera wobec partnera, usiąść z Nim, porozmawiać szczerze i powiedzieć co Ci siedzi na sercu, jeśli naprawdę Cię kocha.. to wkońcu zrozumie że nie możecie być razem jeśli ty nic nie czujesz i jesteś nie szczęśliwa. No i zanim zaczniesz myśleć o jakimś powrocie do byłego, to zakończ to co trwa, ogarnij wszystko, poukładaj i dopiero można coś zaczynać od nowa wink.

3

a co tobą kierowało żeby go zostawić ? czułaś, że go wtedy nie kochasz? i pozniej ta miłość po latach powróciła? bo skoro go zostawiłaś to chyba nie kochałaś? jak to się stało, że uczucia wróciły, po jakim czasie?

4

Spróbuj spotkać się ze swoją miłością, porozmawiaj, przekonaj się, czy to co czujesz, to nie tylko domysły.. jeśli tak będzie porozmawiaj z obecnym partnerem, szczerze.. i odejdź z dzieckiem.. lepiej teraz niż za parę lat niszczyć wszystko.. Pamiętaj - nieszczęśliwa matka - nieszczęśliwe dziecko.

5

gdyby ten pierwszy byl taki iedealny,
gdyby ten pierwszy byl prawdziwa miloscia
to nigdy
nie trafilby ci sie ten drugi!

poza tym co to znaczy "prawdziwa milosc"? a sa miloscie nieprawdziwe?
milosc...jest rozna
cos ci opowiem
mialam chlopaka, bylam z nim dluzszy czas, owszem warjacie na swoim punkcie i wielka, szalona i goraca milosc...w pewnym momencie stalo sie cos bardzo zlego i MUSIALAM od niego odejsc...zjawil sie koles 12lat starszy, wykorzystal chwile i zaszlam z nim w ciaze...
do tego momentu nasze historie sa podobne
od tego momentu minelo ponad 6lat a ja szybko odeszlam od ojca dziecka bo okazalo sie ze umre jak bede z nim...
nie wiem co wtedy myslalam, nigdy nie czulam sie kochana
ale tamten chlopak... ten pierwszy
pokazywal sie jeszcze co jakis czas...
rozmawialismy
wspominalismy...
i wiesz co, czas na nas razem minal... zmiany jakie zaszly zmienily wszystko..

i wtedy poznalam kogos...m matko! zupelnie nie w moim typie, zupelnie niedawajacy sie na ojca dla dziecka, zupelnie nienadawajacy sie na zwiazek....
ale mimo ze nie ma ognia i szalenstwa jak z tamty pierwszym chlopakiem, to pokochalam tego faceta, jestesmy juz 5 lat po slubie i naprawde jestem szczesliwa choc zajelo mi to troche czasu...

sama wyciagnij wnioski
i gwarantuje ci ze kazda milosc jest inna...kazda rownie wazna

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy można zapomneć o prawdziwej miłości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024