tak jak w temacie mam problem z tradzikiem na dole twarzy.nigdzie indziej on u mnie nie wystepuje tylko wlasnie tam.pomozcie mi bo juz normalnie nie wiem co z tym zrobic.mam tak zmasakrowana twarz na rzuchwie ze nie moge na to patrzec.kiedys bylam u dermatologa z tym problemem,dostalam jakis roztwor do smarowania i nic nie pomoglo.staram sie nie smarowac fluidem zeby nie pogarszac sprawy ale to nic nie daje.najgorzej mnie wysypuje przed okresem.ale zeby to byly tylko zwykle pryszcze,to wyglada jak wrzody i na dodatek swedzace.
ja swego czasu brała witamine PP i B2, to mi zmniejszało trądzik, choć dziwne że tak w jednym miejscu masz usytuowane...
Trądzik na żuchwie jest jednym z wyznaczników problemów hormonalnych. Wiem co piszę, bo sama się leczę hormonami. Powinnaś iść do ginekologa-endrokrynologa i zbadać poziom hormonów, a także jajniki, bo może to świadczyć o ich schorzeniach.
Trądzik na żuchwie jest jednym z wyznaczników problemów hormonalnych. Wiem co piszę, bo sama się leczę hormonami. Powinnaś iść do ginekologa-endrokrynologa i zbadać poziom hormonów, a także jajniki, bo może to świadczyć o ich schorzeniach.
Słoneczna86 ma racje, wiem z autopsji ,że trądzik umiejscowiony na żuchwie świadczy o problemach hormonalnych ![]()
Też już przeszłam przez różne maści ,kremy,toniki itp...ostatnio byłam u profesorki -dermatolog przepisała mi jakąś maź(robioną w aptece na zamówienie) i kazała kupić pastę cynkową ,stosowałam kilka dni, no niby była troszkę poprawa ale ciągle nie to..
W końcu kilka dni temu przeczytałam artykuł o żelu z oczaru wirginijskiego i oczywiscie go zakupiłam stosuje już kilka dni i widzę znaczna poprawę ,poczytaj sobie ...
Także może zewnętrznie spróbuj coś takiego a wewnętrznie to faktycznie koniecznie odwiedź dobrego ginekologa-endokrynologa i zbadaj hormony.
również mam trądzik tylko i wylącznie na dolnej częsci twarzy i nawet przechodzi na szyje, kremy i rożne preparaty od dermatologa nic nie pomagaja, jedynie laser i lampy troszke zmniejszaja ale nigdy nie do konca i musze powtarzac co miesiac co napewno nie jest takie zdrowe i koszt kilkaset zł,
pani ginekolog zrobiła mi badania na hormony i jednak cos jest nie tak i trzeba uregulowac (tabletkami antyk przez pare miesiecy)
hm jezeli chodzi o tabletki i antybiotyki nigdy nie brałam, mysle ze jak zaczne to moze i cera sie poprawi ale jak po paru miesiacach przerwie to efekt moze byc nawet gorszy niz na początku
takze narazie zostaje przy laserze a potem sproboje u dobrego ginek-endok uregulowac hormony tabletkami
pozdrawiam
dzieki dziewczyny za informacje.nawet mi to przez mysl nie przyszlo ze to moga byc hormony.a w jaki sposob sie robi na to badania?bo nigdy nie robilam
ja akurat byłam 4 dni w szpitalu codziennie mnie rano nakłuwali pobierali krew i robili badania,z tego co wiem to badania hormonów można też zrobić w przychodniach ale wtedy chyba odpłatanie ,chyba za każdy hormon się płaci,może wybierz się najpierw do lekarza pierwszego kontaktu powinien pokierować Cie dalej.
eh, niestety badanie hormonów wiąże się w dużymi kosztami, ja robiłam je prywatnie, bo państwowo nie chciała mi dać endrokrynolog skierowania, do szpitala też mnie nie wysłała:( ale Tobie może się uda i dostaniesz skierowanie.. Zbadaj się też pod kontem zespołu PCO - czyli zrób usg dopochwowe
9 2013-03-05 11:12:11 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-05 11:18:29)
może, żeby nie wysuszać całej twarzy spróbuj punktowego żelu antybakteryjnego? Mam taki z spam.
Jak dziewczyny pisały- to zaburzenia hormonalne ... walczę juz od kilku lat i nie pomagają maści, kremy i mazidła, antybiotyk miejscowo też nie skutkuje bo to nie ropne wypryski tylko czerwone, bolące krostki i krosty nie dajace się wycisnąć.
Kilka dni temu akurat byłam u dermatologa i dostałam antybiotyk doustny - niestety chwilowo cena jego mnie pokanała i zakup odłozyłam na termin bliżej nieokreślony
A hormony- idź do gina i poproś o pomoc, dobry ginekolog też cie pokieruje na badania hormonalne i ustawi leczenie tabsami- są na rynku leki ale niesty po ich odstawieniu problem powraca- u mnie własnie powrócił.